onsdag den 17. februar 2010

Det her er sjovt :o)

Bloglandia er stadig favre nye verden for mig :o) Jeg suger til mig af alle de gode idéer, tips og tricks jeg skal prøve :o)
Jeg så for noget tid siden denne teknik inde hos Søhesten, og tænkte: Det skal jeg prøve :o)

Teknikken hedder: Syning med stramaj til udtrækning af tråde.

Hvad var mere oplagt end at bruge vores dejlige datters navn. Jeg er her bagefter kommet i tanke om, at hun i grunden er ved at have en del ting med navn på, så måske skulle jeg finde på noget andet næste gang :o)


I julegave fik jeg af mine søskende og deres kærester "Broderihåndbogen" af Betty Barnden. Helt igennem fantastisk bog, i den kunne jeg selvfølgelig også finde arbejdsteknikken. Derudover købte jeg på dette års bogudsalg "Korsstingshåndbogen" af Jan Eaton, hvori der findes alverdens motiver incl. de fine bogstaver her. Jeg kom i tanke om, at jeg havde en broderiramme liggende fra jeg har lavet noget maskinbroderi, så den satte jeg stoffet i. Aida stoffet er riet fast på lærredsstoffet, som broderiet skulle ende ud med at være på. Det har faktisk ikke taget ret lang tid at sy, tror det er rammens fortjeneste.


Da broderiet var færdigt, klippede jeg det overskydende aida stof af. Derefter kom jeg til trådudtrækningen.


Så øjenbrynspincetten blev fundet frem, og så begyndte jeg ellers at trække trådene ud. I starten var de lidt svære, men som udtrækningen skred frem, blev det nemmere og nemmere. Det var næsten som det rene trylleri :o)


Jeg har undetiden fundet ud af, at Aida stof ikke er det helt rigtige at bruge. Der findes specielt broderistof til trådudtrækning. Men så længe broderiet ikke er større, så gik det nu fint.


Her ser I så det færdige resultat :o) Jeg synes det er blevet rigtig rigtig fint. Tror jeg vil bruge det som betræk til en gulvpude. Det her er virkelig sjovt, og der er jo ingen grænser for hvad der kan broderes på. Så mon ikke jeg skal lave lidt broderi på noget af Asta´s tøj :o)) Jeg er i hvert fald blevet grebet :o)
Til sidst kan jeg se jeg er rundet 30 faste læsere, HERLIGT :o) Tænk at der sidder 30 mennesker derude og kigger med, det er da skønt :o) Tak til jer faste læsere fordi I kigger forbi og for jeres kommentarer. Dem er jeg rigtig rigtig glade for. Forsat god dag til alle. Kh Anette

17 kommentarer:

 1. Nej hvor er det fint. Tænk, det vidste jeg slet ikke man kunne. Dejligt at lære nyt.. :-)

  SvarSlet
 2. Nej hvor er det bare smart! Og så fint du har broderet :) Jeg har desværre været ved at kede mig ihjel, hver gang jeg har kastet mig over broderi. Synes ellers det ser så hyggeligt ud, men når jeg efter fem minutter har 17 huller i mine fingre og blod ud over det hele, så er det bare ikke rigtig sjovt længere :D Ej okay, overdrivelse fremmer forståelsen, vil egentlig bare sige, at jeg synes, du er dygtig :)

  SvarSlet
 3. Hej Anette
  Sejt :O)! Hvor er det flot lavet - det vidste jeg heller ikke at man kunne.
  Tillykke med de 30 læsere - glæder mig til at nå der til :o)...
  En rigtig god aften til dig :o)

  SvarSlet
 4. Det var en rigtig god ide ! Det er flot og giber jo en masse muligheder.

  SvarSlet
 5. Hej Anette, Stoffet fra mit tæppe med fuglene er helt rigtigt fra Stof og stil. Det er bare SÅ sødt synes jeg. :-)Jeg er sikker på at du godt kan lave sådan et tæppe. Jeg vil dog anbefalet skæreunderlag, kniv og lineal fra Stof og stil. Det gør det hele lidt nemmere og jeg har hørt det er billigst der. :-)
  Kh Anja

  SvarSlet
 6. Hvor er det fint! synes det er så sødt med navn på tingene, men ja, måske skal der noget andet til snart. Hos os er det altid et hit med ting med idolerne (hvem det så er pt. Minnie Mouse eller Kitty eller....)
  Mht. smocksyning, så er undertråden elastik spolet stramt op på spolen og så stinglængde 4. Mønstret her er fint, billigt og til kjole, bukser og buksedragt. Det er fra stof 2000 og hedder vist hobbyideer...
  Jeg syede 1,5 cm inde den første omgang. Bukkede derefter om præcis i sømmen og syede næste omgang 1 cm fra den første søm, så blev ombukningskanten samtidig syet fast. Så syede jeg bare resten i spiral. MEGET nemt og yderst tilpasningsvenligt..
  Hvor har du dit fine stof til de lilla fugle og duttelutdukkerne....

  SvarSlet
 7. Hvor er det smart. Det må jeg også prøve i nærmeste fremtid. Har også broderihåndbogen derhjemme, så den må jeg til at bruge noget mere.

  Tak for din ros af min vest, det varmer altid.

  KH Annelise

  SvarSlet
 8. Den teknik har jeg ALDRIG set... :D waooo...
  Jeg broderer en del og dette er da lige at gå til, hvis man kan brodere! :D
  Tak fordi du dele - godt med nye tips og tricks som du skriver! ;)

  SvarSlet
 9. Hej Anja.
  Sådan tænkte jeg også da jeg så det første gang inde hos Trine/Søhesten. Det er SÅ fedt at lære nyt. Tak for pep-talk til at gå igang med tæppet til Asta :o) Vidste ikke det kunne være et hit med de redskaber du foreslår :o) Med det og det fine fuglestof du har syet af i tankerne har jeg endnu to vældig gode grunde til at runde stof og stil i den nærmeste fremtid :o)
  Kh Anette.

  Hej Clemme.
  Jepp, det er super smart og vildt blæret synes jeg :o) Uh elsker at brodere, men det tar tid. Men Clemme jeg kan igen gøre STOR reklame for den der ramme, så går det lidt hurtigere. Mon ikke også den mindsker risikoen for blødninger ;oP
  Kh Anette.

  Hej eo-a.
  Taaaak så myke :o)
  Kh Anette.

  Hej Miri.
  Du er sød, tak skal du ha´. Uh a flere muligheder ka´ jeg li´ :o) Forsat god vinterferie.
  Kh Anette.

  Hej Tili.
  Ja, jeg kunne da finde nogle jeg synes Asta skal have som idol ;o) Det er jo med at udnytte så længe jeg kan have indflydelse :o)
  Tusind tak for smock undervisning :o) Det elastik du bruger er det sådan noget man i børnehaven laver armbånd på ??? (Hvis du ved hvad jeg mener ???) Jeg må se om jeg kan komme i nærheden af en stof 2000, for det mønster kan jeg da vidst ikke leve uden :o) Det er SUPER fint. Genialt at sy i spiral :o)
  Stoffet til de lilla fugle er fra Stof og Stil.
  Tak for hjælpen.
  Kh Anette.

  Hej Den flyvende kuffert.
  Jepp super smart og ingen begrænsninger :o) Jeg tror jeg skal prøve at lave flere ting fra broderihåndbogen, den er super sej. Du har fortjent ros tl vesten, den er SUPER fin :o)
  Kh Anette.

  Hej Helle.
  Jeg havde heller aldrig set den før, den rigtig fin og så er den, som du selv skriver, lige at gå til :o) Glæder mig til at se hvad du får broderet :o) Jeg står jo lidt i gæld til dig for dine kort og mønster :o)
  Kh Anette.

  SvarSlet
 10. Du står overhovedet ikke i gæld!!! ;)

  SvarSlet
 11. Hi hi det var vidst min måde at sige tak på :o) Bloglandia er fantastisk, at vi kan inspirere og dele de gode idéer :o)
  God weekend Helle.
  Kh Anette.

  SvarSlet
 12. hvor er det bare blevet super flot :)
  Hmm måske man skulle prøve haha har vist gang i lidt for meget :)
  KH Micha

  SvarSlet
 13. Hej :-)
  Jeg ved ikke hvordan de 30 faste læsere måles. Jeg har ikke selv en blog, så jeg tror ikke jeg bliver talt med, men jeg er meget flittig læser af din blog (den eneste jeg læser fast!) Jeg synes virkelig du laver nogle smukke ting og bliver meget inspireret af dine kreationer :-D

  KH Sandra

  SvarSlet
 14. Hej Anette
  Faldt over din blog da jeg googlede hæklet suttekæder. Hvor er den flot og inspirerende. Ja, så faldt jeg også over at din datter hedder Asta. Det samme gør min den ældste og det er ikke så tit vi støder på det. Da hun blev døbt i 1998, d. 26 juli var der ca. 40 døbte og navngivet der hed Asta. Tror det er ved at vinde ind.

  SvarSlet
 15. Sikke en flot hjemmeside! Hold op, hvor er du kreativ! Wooow! :)

  Vil meget gerne prøve at brodere på tøj, m.m. Jeg kan brodere, men derudover er jeg ikke så super kreativ - endnu. Derfor vil jeg gerne spørge, hvad du mener med, at du rier Aida-stoffet fast? Hvordan gør man det?

  På forhånd tak.. :)
  Rikke J.

  SvarSlet
 16. Den er en meget gammel "fidus"; vi brugte stramaj, som man kunne (kan?) købe i forskellige grovheder, alt efter den ønskede størrelse på det broderede, i metermål. Det er stift, og man kommer ikke til at sy i en tråd, så den ikke kan trækkes ud.
  Sikke en dejlig blog, du har, fuld af gode idéer.
  Elsebeth

  SvarSlet

Det er altid dejligt at få en kommentar med på vejen :o)