torsdag den 30. november 2017

De dér Fiduser.....

Nogen elsker dem..... Andre hader dem. De dér Fiduser som mange lærere bruger som kolorit i dansktimerne. Skrivefidusen og Læsefidusen. Fælles for dem er, at de hver fredag tager med et barn hjem på weekend i en kuffert. Fiduserne kommer med børnene på oplevelser, når de er med hjemme, men de kan også finde på at lave løjer ;o)

Udrustet med en krea-mor, har Godten kunnet ønske sig noget til Fiduserne når de har været på besøg i Glaphuset. Herover er det Skrivefidusen der har fået et par bermudashorts i syet i bomuldsstof med retro print.
  

De er ikke altid lige renlige sådan nogle Fiduser, så Læsefidusen fik et bad i vaskemaskinen og blev efterfølgende udstyret med en butterfly syet i nappa og med neonorange silkebånd.

lørdag den 25. november 2017

Familieportræt på sten.

For 2 år siden lavede jeg dette indlæg, som blandt andet indeholdt et familieportræt af os alle 4 malet på sten. Siden hen er Fidusen kommet til verden og vi andre har forandret os, så familieportrættet på fortrappen ikke længere var vellignende ;o)

Vi har været en tur forbi Sletterhage Fyr på Djursland, hvor man kan finde masser af velegnet sten til at male på.


Det nye familieportræt ser således ud. Det ligger på fortrappen og tager imod vores gæster. Det skulle efter sigende være vellignende :o))


Morten Korch er slemt sur på den store invation af dræbersnegle i Glapmosen incl. vores Dovne Have...... Det steg ham til hovedet. Dét kom der denne ud af :o))


Godten malede en ørn.


Svesken malede et æbletræ. Læg mærke til stormskade detaljen, den brækkede gren uden æbler på ;o)


Og så en ny sten til at byde vores gæster velkommen ;o)

mandag den 20. november 2017

En ny passion

Jeg har i noget tid drømt om noget nyt på væggene i stuen. Den blå væg har ligesom gjort et eller andet ved rummet. En ny passion pressede på ;o) Det krævede maling, pensler og en projector. Billederne er malet på 70x90cm lærreder. Projektoren har jeg brugt til at skitsere motiverne op med.


Det første billede er et motiv fundet på Pinterest fra filmen La-La-Land. De vidste jeg dog ikke inden jeg malede billedet. Jeg faldt for det grafiske og den gode energi der er i motivet.


Det andet billed har jeg ligeledes fundet på Pinterest. Det er et motiv fra en gammel russisk tændstikæske. Her er det igen det smukke grafiske udtryk og det varme kram der gjorde at jeg faldt for netop dét motiv. Baggrunden er mørkegrøn, og farverne mere gyldne end de ses på billedet her.


Jeg var fra start af fast besluttet på at billederne skulle indrammes professionelt. Da jeg købte lærreder gjorde jeg det hos JP-rammer i Ans, da så jeg deres store udvalg i rammer. Der var hundredvis at vælge imellem. Så det var oplagt at køre en tur til Ans og lade mine billeder indramme. Jeg valgte en lækker teak ramme.

onsdag den 15. november 2017

Fladskærmscamouflage

Det kan måske lyde skørt..... Fladskærmscamouflage ;o) Ikke desto mindre er det den direkte grund til, at der måtte gøres noget ved væggen i stuen. 

Da vores 10 år gamle fladskærm var kaput, blev der indkøbt et nyt og betydelig større. Størrelsen gjorde at den gamle placering ikke var mulig. Den nye placering gjorde at når man sætter sig i sofaen, ja så er man plantet foran skærmen. Det havde fået langt større synlighed i rummet, og den psykologiske effekt af dén placering måtte der gøres noget ved.
For man kan så meget andet, når man lander i sofaen: Læse en god bog, hive garn og hæklenål frem eller blot tale sammen ;o)
Jeg ELSKER Pinterest, og gik straks på opdagelse. Inspiration var der masser af. Og væggen blev blå - blå fordi det er min ynglingsfarve og fordi den klare blå farve spiller helt vildt godt med min arvestykket af skænken jeg har arvet efter min Morfar. Fladskærmen ses slet ikke på sammen måde efter den går i ét med væggen. Og min Morfars gamle teaktræsskænk er kun blevet et endnu smukkere møbel.

Så tænker I nok hvorfor I ikke kan se før og efter billeder...... Morten Korch fløj straks på fruens idé, så det nåede jeg desværre ikke ;o)

lørdag den 11. november 2017

Kreakasse - enhver lille piges drøm.

Da Svesken fyldte 5 år, var vi forældre udfordret på, hvad vi skulle give hende i gave. Værelset bugnede af legetøj og pladsen var trang. Rent ud sagt et luksus-problem. En dag da jeg er i Søstrene Grene får jeg en idé. Både Svesken og Godten har arvet deres mors kreative talenter. Så da jeg så en lækker træ-kiste kom idéen til en kreakasse.


Så gik jagten ind ;o) Først rundt i Søstrene Grene og så en tur i Tiger. Inden længe havde jeg fundet en masse lækre sager med uanede muligheder. Det var en KÆMPE fornøjelse, at se hvordan Svesken lyste op, da hun åbnede kassen på sin fødselsdag. Og tilsvarende misundelse i Godtens ansigt. (Jeg skyndte mig ind og købe en kasse magen til, så er julegaven sikret) ;o)

Der er sidenhen gået mange mange timers god kreativ leg med kassen. Og den er kommet med i sommerhus, hos bedsteforældre og når der kommer legeaftaler, så er det oftest kreakassen der bliver fundet frem.

tirsdag den 7. november 2017

Lind - et smukt hæklet tæppe.

Jeg har af en eller anden grund en særlig kærlighed for hjemmehæklede tæpper. Jeg ved ikke, hvad det er med dem, for de er jo evighedsprojekter af en anden verden. Men de fænger mig igen og igen. Jeg er netop gået igang med et afsindigt smukt tæppe. Opskriften hedder "Lind" og er designet af Sidsel Sangild. Jeg elsker Sidsels opskrifter. Hun har en ganske særlig evne til at lege med teksturer, der giver de smukkeste mønstre. 

Jeg hækler det i Kauni, 100% uld, farve GG. Havde jeg på forhånd vidst, at dette mønster er et meget sultent mønster, der sluger garn i rå mængder...... sååååå havde jeg nok valgt noget andet garn, for dét her tæppe bliver dyrt...... Og lækkert ;o)

fredag den 3. november 2017

Barselsgave til fætteren.

For snart 10 måneder siden blev vi beriget med en lille lækker fætter. Han skulle selvfølgelig have hjemmelavet barselsgaver ;o)


Et par lækre Elsebeth Gynther hjelme til at lune om hans lille hoved. 


Jeg har, siden jeg stiftede bekendtskab med Elsebeth Gynther været særligt glad for hendes designs. Hjelmen er ingen undtagelse. Den sidder bare SÅ godt på hovedet, pasformen er perfekt.


Jeg har syet midterstykket af mindre stofstrimler der matcher. Sidestykker og foer er i babyfløjl. 


Kanterne er pænt lukket af med hjemmelavet skråbånd, som er lavet af samme stof som er brugt på midterstykket.


Opskriften på hjelmene er i denne bog. Bogen er genoptrykt og kan købes i de fleste boghandler.


Dét var længe siden, jeg havde haft gang i hjemmelavet barselsgaver, så det var svært at få holdt da jeg først var kommet igang ;o) Da jeg faldt over opskriften på en hæklet blæksprutte, kunne det kun gå for langsomt ;o) Opskriften kan findes her inde hos Josefine, der har bloggen "En Elefant". Her kan man også fine opskrifter på "Spruttepynt". Jeg valgte at Fætterens sprutte skulle have en kasket med skygge ;o)


Det er efterhånden mange år siden, jeg hæklede min første hagesmæk.


 Mønsteret har jeg selv lavet, det er her på bloggen, hvis nogen har lyst at gå igang. Find det her.


Jeg ved ikke hvor mange hagesmækker, jeg har hæklet gennem årene, men et par hundred skal det nok være blevet til. De er hovedsageligt blevet brugt som barselsgaver, men vores egne tøser har da også nogle stykker ;o)


Den sidste ting var et par hæklet suttekæder. Dér har jeg ligeledes selv lavet en opskrift, den finder I her.