tirsdag den 30. december 2014

Øvelse gør mester - Figur Zentangles.

Fantasifugl.

Kolibri.

Den musikalske flodhest.

Planter.

Krusedulle-eksperiment der blev helt 3D-agtig ;o)

Og så er det sjovt, at se hvordan Godten helt af sig selv også er begyndt at tegne Zentangles, blot ved at hun har det mig sidde og tegne dem :o)

Godt Nytår til alle der ser med :o)

Anette.

torsdag den 25. december 2014

Varmluftballoner i smukke mønstre.

Julegaver til min søde veninde Jane.


Jeg har leget lidt med at tegne Zentangles i farver.


Varmluftballoner er en god form til at tegne mønstre i.


Glædelig jul til alle der kigger med :o)

Anette.

lørdag den 20. december 2014

Hæklet Teak-Træs-Tæppe.

Jeg arvede en skøn teaktræsskænk efter min Morfar. Dén har skabt en trang til makeover i stuen. Så jeg har hæklet endnu et sofatæppe. (Ved ikke hvad det er med mig og de tæpper, har forlængst købt garn til ét mere) :o) :o) :o)


Tæppet er hæklet i Kauni. Jeg synes garnet fungere godt til tæpper, og så findes det i rigtig mange flotte farver. Jeg har brugt 1 nøgle af farvene:

CC
NN4
NN2
PP1
JJ8
AA

Jeg var lidt spændt på, hvordan den pink ville passe ind. Men jeg synes nu der er lykkedes helt godt, den "larmer" i det omfang jeg gerne ville have den til :o) Den okkerfarvet er generelt en skøn farve og som passer super til teaktræet. 



Døm selv her.


Makeover´en griber om sig, som det nu altid har det med at gøre i Glaphuset. Jeg er ved at lave nyt betræk til sofapuderne, her er jeg igang med et i tunesisk hækling i farveskiftende Kauni.

søndag den 14. december 2014

Redskaber til at tegne Zentangles.

Jeg har samlet de redskaber jeg bruger i dette indlæg.


De fleste boghandler har de gode tegnetuscher, nogle steder kan man købe en pakke, der får man lidt flere for pengene end når de købes enkeltvis.


Det er ikke så meget endnu jeg har tegnet Zentangles i farver. Men når jeg gør er det med dette sæt.


Jeg kan bedst li´ at tegne på denne slags skitsepapir. Farven suges lynhurtig ned i papiret så man undgår at gnide i det med hånden. Og så er papiret kraftigt.

fredag den 12. december 2014

At udfylde felter med Zentangles.

Hvis man ikke synes, man har fantasi til at tegne Zentangles på et blankt stykke papir, kan man med fordel bruge teknikken med at udfylde felter. Resultatet er finurligt og så ser det avanceret ud ;o)


På billederne er jeg startet med at tegne kruseduller, jeg starter og slutter samme sted, så der ingen ender er på "grundmønsteret". Derefter fylder jeg "rummene" ud med mønstre. Det øverste billede har jeg tegnet hjertet først og derefter lavet kruseduller indover.


Her har jeg lavet felter til udfyldning ved at lave et centrum, derefter tegnet streger igennem centrum og derved er "lagkagestykkerne" opstået, som jeg har udfyldt med mønstre.


Jeg foretrækker at tegne mønstre i sort/hvid. Men eksperimentere ind imellem med farver, men jeg har endnu ikke fundet en god "opskrift" til farve- og mønstervalg.


Når jeg tegner mønstre finder jeg inspiration og teknikker mange steder, blandt andet her: Pinterest, Google billedsøgning og You Tube. Der findes også mange bøger med Zentangles og Doodles. Jeg har i dette indlæg vist en dansk bog med rigtig god instruktion for nybegyndere.


Der er uendeligt mange måder at udfylde på. Bogstaver er også én af dem :o)


lørdag den 6. december 2014

Mød Vivi og Wilma.

Jeg plejer at være ret standhaftig med, at gaverne til Svesken og Godtens adventskalender er hjemmelavet. Men i år har jeg måtte revidere min opfattelse, da tiden til kreativiteter ikke er det, der har været mest af.

Jeg har hæklet Asli´s skønne flodheste. Asli har bloggen Frøkenen og Baronen. Oprindeligt er det en hun og en han der hedder Vivi og Vincent. Jeg har lavet lidt om på farvevalget, da jeg vil hækle dem i pigernes farver.


Jeg er godt og grundig kureret for at hækle dyr, dukker osv. Jeg synes det er noget værre "puller-værk", men jeg kunne simpelthen ikke stå for de her. De har et fantastisk dejligt udtryk :o)


Vivi er hæklet i Godtens farver. Rød, orange og pink. Begge flodheste er hæklet i Cotton 8 fra hjertegarn på nål nr. 2. Det gør, at de er meget faste i hæklingen. Så når de udstoppes begynder fyldet ikke at kravle ud mellem hullerne, for dem er der ganske enkelt ingen af.


Jeg sætter altid "Glaphuset" mærkat på de ting jeg laver. Men denne lille mærkat med "Hæklet af min mor" synes jeg var så sød, at den også måtte på.


Wilma er hæklet i Sveskens farver. Grøn, gul og lilla. Flodhestene er udstoppet med fiberfyld, og de er hårdt stoppet ud. Min erfaring er, at fyldet med tiden falder sammen, derfor kan man med fordel stoppe dem godt ud så de holder faconen og kan tåle at blive leget med.


I opskriften er øjnene klippet ud af filt og limet på. Men jeg synes det passede bedre med hæklede øjne, der efterfølgende er syet på. Jeg har lavet en enkelt hvid stikning i hver pupil for at give mere liv i øjnene.


De har begge en lille hæklet blomst ved ørene. Jeg har købt opskrift og garn som kits ved Fox og Jane. Det er én frit for at blande farverne, det vil sige man kan købe kits lige i de farver man ønsker sig.


Asli har fornyelig lavet 2 nye dyr, "De dansende krokodiller - Kirsten og Karsten". Selvom jeg synes monteringsarbejdet er et helved, så vil jeg nu ikke afvise, at jeg en dag bliver nødt til at hækle krokodillerne også ;o) Se dem Kirsten her og Karsten her.

lørdag den 29. november 2014

Grebet af Zentangles.

Jeg er blevet ganske grebet af at tegne Zentangles. Det giver sådan en dejlig i hovedet, og resultaterne taler for sig selv. De er finurlige, grafiske, smukke og hver eneste streg er sat omhyggeligt. 

Oprindeligt er Zentangles udviklet af Rick Roberts og Mary Thomas som en morsom og sjov kunst art. I denne bog skrives der at de strukturerede og koordinerede mønstre skaber smukke og interessante billeder. Rejsen til en færdig tegning beskriver de som "en elegant metafor for kunsten at leve". Dette indebærer, at hver streg skal være velovervejet og bevidst og tegnet uden bekymring for eller fokus på, hvordan det hele ender. Der er ingen rigtige eller forkerte måder at tegne mønstrene på. 

 
Min søde veninde Trine Søhest har endnu en gang inspireret mig. Det har hun gjort et utal af gange. Det er svært at beskrive hvor fedt det er, at have mennesker omkring sig man holder af, der konstant inspirere én til at prøve nye kreative ting. Ét er sikkert, det er GULD værd.


Trine har for godt 2 år siden lavet alletiders DIY´ers til at tegne de smukke mønstre. Se dem her. Jeg viser herunder nogle af mine første tegninger, som jeg har lavet med hjælp fra Trines DIY´ers.










Jeg tør godt love, at der kommer flere indlæg med Zentangles på bloggen. For jeg er meget grebet :o) Den største kunst er at fange det rigtige lys til, at få taget nogenlunde billeder til at ligge herind.

På glædeligt gensyn.
Anette.

torsdag den 2. oktober 2014

Sommeren i Den Dovne Have - Morfar Minder #10

Så er der igen livstegn fra Glaphuset :o) Vi har været travlt beskæftiget med store og små step i haven, så kreative sysler indendøre er blevet indendørs mens vi rykkede ud for sommeren.


Morten Korch har i sommerens løb blandt andet hyggede sig med nogle lækre GDS-projekter. Et af de fedeste er et bålsted med tilhørende bænke. Bålstedet er 2 meter i diameter, det skråner ind mod midten. Først er der gravet græstørv af, og det øverste lag muld er fjernet, for at der blev plads til sand, at sætte stenene i. En stor sten, som vi har fundet på grunden ved en af de mange grave-projekter, blev lagt først til at danne midten. Herefter blev mindre sten lagt rundt langs kanten, for at sikre en pæn kant. Derefter er resten fyldt ud med marksten, hvor størsteparten er sat med spidsen ned ad.


Der går rigtig mange sten til brolægning som her. Jeg vil næsten gå så langt, som til at sige der går dobbelt så mange som man tror. Da stenene var lagt blev der fyldt ud mellem dem med Dansand fugesand som med tiden hærder og bliver hårdt, men vand kan stadig trække igennem det. Det er piv smart, for der kommer ikke til at stå vand i bålstedet når det regner, og samtidig har ukrudtet ikke en chance :o)


Morten Korch har også lavet de fedeste bænke, til at sætte rundt om bålstedet. De er lavet af Treller, som normalt bruges på stilladser til at gå på. Bænkene er 2,20 meter lange, og der går 2 treller pr. bænk. Jeg synes simpelthen de er blevet SÅ anvendelige, enkle og rustikke, ja ind imellem synes jeg næsten de ser helt design-agtige ud ;o) I kan tro manden min har fået meget ros af såvel hans kone som gæster i haven gennem sommeren :o)


De er nemme at flytte med og så har de bare en skøn lethed over sig, som passer super fint ind i haven.


Bålstedet er placeret i et indtil da, urørt "rum" i haven. Rummet har hele tiden været tiltænkt en form for lejrplads, som er en vaskeægte spejdere værdig. Mindre kan ikke gøre det :o) Forrest ses spise-bedet, som i år også har huset vores livs første georginer :o) De kan varmt anbefales ;o)


I år har vi endnu engang kunnet glæde os over den haveplan, vi investerede i for 6 år siden. Rum-inddelingen bliver mere og mere tydelig fra år til år. Det er fx. næsten ikke til at ane det store sandhul foran Glaplyst herover :o)


Sandhullet har godt nok givet mange mange timer for såvel Godten som Svesken. Idéen med den brede kanten rundt, så man uden videre som voksen kan sidde og lege med, fungere helt efter hensigten.


For 2 år siden lavede Morten Korch dette lækre gyngestativ af massive egestolper. Det er ligesom bænkene let og lækkert i dets udtryk. Da overliggeren på stativet skulle lægges på, måtte vi hyre en lastbil med kran til at komme forbi og løfte den op. Så det gyngestativ står der nok de næste 500 år ;o)


I år er solkrogen også blevet fyldt ud. Dels med 2 lækre hængekøjer og så et dejligt Morfar minde, et sol ur :o)


Køjerne er hængt op på egestolper, hvor den midterste holder begge hængekøjer. Køjen til venstre er en mexicansk familiehængekøje, flettet som et net i nylon og bomuld. Det er den bedste hængekøje til dato, at tage en slapper i. Køjen til højre er af bomuldslærred, den er købt ved Udeliv. Den er den mest børnevenlige af de to, da små fingre og tæer ikke kan sidde fast, og så er den dybere hvilket gør den sjov at tumle i når den kan laves til en hule ;o)


Ophængene er virkelig kram, og der hersker ingen tvivl om at de kan holde. De er købt sammen med den mexicanske køje ved Køjeshoppen.


Jeg arvede min Morfars sol ur. Jeg har fortrudt jeg ikke fik taget "før-billeder", for uret har været til intet mindre end Gørtler. Uret er blevet sandblæst, malet og lakeret. Messingpilen og kobberet i "ur-skiven" er blevet pudset op. Oprindeligt stod uret på en hvidkalket sokkel af Leca. Jeg var på udkig efter en sokkel det passede til det ny istandsatte klenodie og vores Dovne Have. Jeg ønskede mig en stor kampesten. En aften trillede en traktor med bakskovl med en stor sten på ind foran Glaphuset. Det var mine svigerforældre der lige havde fundet en sten, vi kunne se om kunne passe :o) Den passer perfekt, Morten Korch har boret hul i stenen og sat en gevind stang i, så uret kan tages ind om vinteren.


Om klokken passer på uret ??? Selvfølgelig gør den det :o) Som I kan se her kaster pilen en skyggen ned på 11 tallet, så er det snart tid til frokost ;o)


Vi har haft det dejligste sommerhalvår i haven med indvielse af bålsted, sommeraftener i hver vores drømmeseng, middagslur i hængekøjerne, rock og rul og sandkager i Glaplyst, og familie og venner der har slået vejen forbi :o) Haven fungere lige nøjagtig som vi havde ønsket os. Det er en stor fornøjelse :o)


Til slut får I et billed af Morten Korch´s pædagogiske streg ;o) I år har Svesken også for alvor lært at hun må cykle, løbe og gå til den gule streg i indkørslen. Naboerne har haft mange sjove bud på hvad den skulle bruges til ;o) 

Tak for nu kære læsere. Nu går vi efteråret og vinteren i møde, så tør vidst godt love, at der vil komme flere kreative indlæg her på bloggen :o)

Indtil da må I have en dejlig weekend :o)
På gensyn

Anette.