onsdag den 31. marts 2010

Elsebeth Gynther jakke og hjelm

Torsdag var jeg på biblioteket hvor jeg bestilte Elsebeth Gynther´s "Børnetøj 0-4 år". Den søde dame af en bibliotekar huskede tydeligt bogen fra hendes børn var små. Det var da lidt sjovt :o) Hun bestilte både den gamle originale bog og den nye hjem til mig. Dagen efter kunne jeg hente begge bøger. Mums..... Tænk jeg har levet i lykkelig uvidenhed om alle de super fede mønstre der er at hente i bogen. En stor tak skal lyde til Rikke der har bloggen Prikke, for at indvie mig i Elsebeth Gynthers univers :o)

Der gik ikke længe inden, jeg havde udtænkt et forårssæt til Asta. En lille jakke med skrålukning og en hjelm. Jeg valgte at sy i det fine quiltede Babushka stof, der er købt i Stof og Stil. Derudover har jeg lavet skråbånd i bomuldsstof, der har samme print som det quiltede. Det er ikke første gang, jeg har lavet skråbånd, men det er første gang, jeg har lavet en hel rulle. Det tog lige lidt tid, at knække koden til at lave metervis ud i en køre, takket være Mie der har bloggen Pralerier lykkedes det.


Hjelmen var nem at sy. Jeg har valgt ikke at sy foer i, da stoffet er quiltet. Den lever som forventet op til pasformen. Jeg har haft købt forskellige huer/hjelme til Asta, uanset uld/bomuld synes jeg ikke de har haft en ordentlig pasform. Hvis det ikke var fordi, den her meget snart er i det små til Asta, så sidder den perfekt. Så jeg skal HELT SIKKERT sy flere hjelme :o) De kunne også være gode at bruge til barselsgaver.


Jakken har skrålukning og lukkes vha. 2 trenser. Ærmerne er lange og beregnet til et opslag, derfor tror jeg en anden gang jeg vil sy stof på indersiden, så syningen blir skjult. Jakken var nem og lige til at sy. Jeg synes den er så fin i snittet her.


Da jakken er med skrålukning er den dobbelt foran, hvilket gør at det inderste forstykke nemt kommer til at hænge under ud. Derfor var jeg i gemmerne at rode og fandt en "Kina-lukning" som jeg syede fast. Så var der hold på den.
Uh jeg vil sy flere Elsebeth Gynther ting :o) Hendes bog står aller øverst på min ønskeseddel :o) Jeg har altid syet en del, men aldrig ret meget børnetøj. Børnetøj er jo meget nemmere at sy ;o) Der er ingen brystindsnit eller andre krummelurer. Og Elsebeth Gynthers mønstre virker til at være meget lige ud af landevejen. Det er SÅ fedt :o)
Rigtig dejlig påske rundt om i de små hjem :o)
Anette

fredag den 26. marts 2010

Så lykkedes det, patchwork AMOK !!!

Så lykkedes det :o) Og jeg er gået patchwork AMOK :o) Det er typisk mig. Jeg blir grebet og så kan jeg slet ikke få holdt igen :o)) Så efter at have lavet mit patchwork grin, var jeg klar på at lave en rund bold.


Og SÅ blev jeg grebet. Skulle da lige prøve at lave en større og en større igen. Så her de :o) Den lille er lidt større end en tennisbold, og kunne meget vel være et godt bud på en barselsgave, der er nemlig flere små mirakler på vej i vores vennekreds :o) Den midterste er lidt mindre end en håndbold, og den store lidt mindre end en fodbold. Jeg har fyldt dem med pladevat. De var meget sultne, skal love for de kunne spise noget pladevat :o)


På billedet øverst til venstre har jeg lagt en af Asta´s sutter, så I kan danne jer et billede af boldenes størrelse. Mens jeg har siddet og syet dem sammen i hånden har jeg sendt Faster Bodil mange beundringsværdige tanker. Hun er patchwork´er for livet :o)

torsdag den 25. marts 2010

Og så er grøn endda min ynglingsfarve :o)

Jeg har sørme været heldig at vinde en give away inde hos Violykke. En lille pose skønne grønne perler, hvor heldig har man lov at være. Min ynglingsfarve er grøn :o) Herligt :o)



Her flyver tiden afsted. Jeg patchworker bolde til Asta, og jeg kan røbe at det er lykkedes bedre end første gang jeg forsøgte. Det gav jo et godt patchwork grin :o)) Jeg ligger selvfølgelig billeder ind når jeg er færdig, det er da klart ;o) Idag er jeg sørme rundet 50 faste læsere, HERLIGT :o))

lørdag den 20. marts 2010

Patchwork grin :o))

Her får I lige et godt patchwork grin, ha ha ha :o))

Jeg ville prøve, at lave sådan en lille bold ud af 5 -kanter til Asta. Joh joh, det gik der ud af, lige indtil sidst da jeg forventningsfuld vendte retten ud og skulle til at komme fyld i. Hvad søren er det for nogle dutter den har ??? Jepp, jeg er kommet til at sy de to halvdele forkert sammen..... Pokkers om igen. Asta synes nu godt om den, for hun kan holde ved spidserne, det kunne hun jo ikke hvis den var kuglerund ;o)


Jeg har egentlig aldrig brudt mig ret meget om patchwork. Lige indtil jeg mødte Kelds Faster Bodil. I drømmer ikke om hvor mange super super flotte patchwork ting der "falder" af hendes hænder. Det ene store tæppe efter det andet. Hun har sågar lavet store sengetæpper til deres 5 børn. Med 5 børn kan I jo nok regne ud, at det kan udvikle sig til en masse børnebørn, de har da også deres helt personlige sengetæpper. Nåh ja, så er der jo også oldebørnene, de har også små legetæpper. Det er helt fantastisk, og jeg er dybt imponeret. Klippet pap stykker i massevis, riet stof på, for derefter at sy det hele sammen i hånd, til sidst som kronen på værket quiltet i hånd. Det er håndarbejde når det er bedst :o)
Asta er så heldig at Bodil også har lavet fine ting til hende. Bolden herover er helt igennem genial. Den er med sine "huller" og bløde former nem for hende at holde ved. Hun finder ofte vej til den når hun ligger på legetæppet, da den ikke triller fra hendes bare hun lige snitter den med sine små fingre.


Mon I kender terningerne her ??? UMULIUS´er kalder Faster Bodil dem. De kan vendes og vendes og vendes og..... ja, man kan blive ved. Terningerne skifter farve på siderne i takt med den blir vendt rundt. De er virkelig sjove, for såvel store som små :o) Når vi først har fået én i hånden kan vi sidde der og vende rundt og rundt i hele og halve timer foran fjernsynet.


Jeg ved ikke om I kan forestille jer "vende trylleriet" jeg har gjort et forsøg på at fange det i billeder.
God weekend rundt om i de små hjem. Jeg vil på den igen med et forsøg på at lave en rund bold :o) Og til dig Faster Bodil, jeg ved du kigger med, så fortjener du stor ros for alle dine mange mange kreationer. Du burde have en blog :o))

mandag den 15. marts 2010

Taskeprojekt done

Igår vendte vi hjem fra en super hyggelig familieweekend i mine forældres sommerhus. Her var vi sammen med mine forældre, søskende og kærester. Min mor og jeg sad med hver vores nørklerier, det var SÅ hyggeligt :o)

Jeg lagde sidste hånd på mit taskeprojekt. Jeg har nemlig altid et hækleprojekt til, at bo i min taske. Det tar ofte laaaang tid inden et taskeprojet kan komme endeligt op af tasken, og dermed kan kaldes "done". Her ser I mit netop færdige taskeprojekt. Et sjal, der har været pænt kedeligt at hækle, fordi det er det samme og det samme hele tiden. Men det er jo netop det, der gør at det er et godt taskeprojekt ;o) For det kræver ikke at sidde med opskriften fremme hele tiden. Netop er et taskeprojekt afsluttet før et nyt er startet op. Det er også med beslutningen om at min hæklerier er indskrænket til kun at være taskeprojekter. Jeg skal stadig passe på min hæklearm, der langt fra er på toppen endnu. Det er bare SÅÅÅÅ svært at lade være ;o)


Her ser I lige hvad min mor nørklede med. Jepp, herlige futter til Asta :o) Det er en rigtig god model der sidder godt på hendes lille fod. Og så er den lidt sjov, da den ligner en sko med en sok i :o) Vi er SÅ heldige at have en masse kreative kvinder I vores familier, og det kommer ofte Asta til gode. Vi jubler og Asta nyder SÅ godt af alle de skønne kreationer :o)

Prutte-traktor bukser

Inden vi blev husejere og flyttede ud til Glapmosen, boede vi til leje i Høvdinghus, hos vores dejlige familien Christensen. Familien Christensen som er på alder med os, tæller Tante T, Far Fut, Ynglingsnaboen og Marabouhunden Gismo. Vi kendte ikke hinanden inden, men gennem de 3½ år vi boede derude, har vi udviklet et særdeles nært forhold til hinanden. Så nært, at vi betegner hinanden som vores familie :o)

Ynglingsnaboen Anders fyldte i dag 3 år. Det er helt vildt. For 3 år siden gik vi og sukkede efter at han og hans forældre skulle komme hjem fra sygehuset. Vi havde lavet storken "Georg" til at tage imod den lille familie ude ved deres indkørsel. Vi har været SÅ tæt på Anders de første 2 år af hans liv. Set ham få tænder, begynde at kravle, de første spæde skridt med gåvogn, jeg kunne blive ved. Anders har en ganske særlig plads i vores hjerter.


Jeg har udnyttet Anders´ passion for traktorer, og syet et par bukser i babyfløjl med en "Glaphus" traktor på bagen. Så nu kan Anders prutte på traktoren ;o) Jeg har så været ude at finde et par ensfarvede bluser der passer til :o)


Her får I lige et par billeder af den 1½m høje omtalte
"Georg the stork"

tirsdag den 9. marts 2010

Så var jeg sørme den heldige

Jeg var sørme heldig igen. Jeg har vundet give away´en inde hos Ffluwer. To fine fine bøjler som er beklædt med tapet og derefter lakeret. De er super fine, og hænger klar til Glaphusets gæster´s overtøj.

Oldefar Karl fylder 80 år.

Min morfar, Asta´s oldefar Karl, fylder 80 år, og har inviteret til fest. I den forbindelse har jeg syet et sæt tøj til Asta. Det er det første sæt jeg har syet til hende, og bestemt ikke det sidste :o)

Det er en lille spencer med bærestykke og et par posebukser, med hjerter applikeret på knæene, i bunden er de rynket sammen og "pyntet af" med et bredt skråbånd. Mønsteret på spenceren er herfra og samme blad er posebukserne fra. Jeg er nødt til endnu en gang at nævne hvor genialt det er med en gine som her. Den er god hjælp til, at mærke af til knaphullerne på bærestykket, og til oplægning af den lille spencer. Nå ja, og når der skal tages billeder til bloggen :o)


Men jeg har lavet, efter egen mening, en KÆMPE ups´er, og den irritere mig grænseløst. Jeg er kommet til at lave knaphullerne til spencerens lukning på den forkerte side. Jeg har lavet hullerne på forsiden af spenceren, og syet knapperne på bagsiden. Det skulle have været modsat. Som det måske kan ses her sidder knapperne og stritter fremad..... Men som min søde mand sagde: "Skat, så kan man bedre se de fine knapper". Han er da sød, ik ??? Joh, men nu var det jo altså forkert :o( Jeg er skrækkelig perfektionistisk med de ting jeg laver. Det er også derfor jeg absolut ikke vil egne mig til at have en shop. Min timeløn ville lig nul.

Bomuldsstoffet her er fra Stof og Stil, det samme er den lilla babyfløjl.

lørdag den 6. marts 2010

Værtindegaver til Klara og Laura

Der ikke så længe til vi skal til brunch oppe hos et hold naboer på den anden side af Glapmosen, ih vi glæder os :o) Jeg har syltet mor Maries værtindegave til glæde for døtrene Klara og Laura.

Storesøster Klara på 3 år skal have et par hæklet blomster spænder, og et lille hår elastik med hæklede kugler. Idéen med kuglerne har jeg tyv stjålet inde hos The Puk projekt, der også har lavet en super nem opskrift på hvordan de hækles. Hun er genial til at hækle, og det er så inspirerende :o)

Lillesøster Laura, som vi i øvrigt også er i mødregruppe med, får en duttelut fugl :o) Hent mønsteret til fuglen her. Jeg har efterhånden syet et utal af fugle, tidl. har jeg brugt dem til barselsgaver i babyuroer, se her, her og her.
Jeg kan simpelthen ikke lade være, at lave ting og forære væk i gave når vi skal på besøg eller andet. Specielt nu hvor jeg har tiden til det. Ingen tvivl om at når barslen er slut, kommer der andre boller på suppen.
Flere har nævnt, at jeg burde lave en lille shop og sælge nogle af de ting jeg laver. Andre spørg om jeg vil lave ting på bestilling til salg. Det kan jeg nemt svare på. Nej, det gør- og vil jeg ikke. Og det er der en ganske enkel grund til. Det vil jeg simpelthen ikke synes var sjovt. Når jeg som her har lavet lidt smågaver, er det ofte ud fra en idé jeg har gået og tænkt over og som jeg synes lige passer til modtageren. Når jeg fx sidder og syer fuglen her til Laura, tænker jeg på om hun mon synes den er sjov og om hendes små fingre vil nulre de fine bånd jeg har fundet. Jeg vil rent ud sagt slet ikke have den samme motivation for, at lave ting til nogen jeg ikke vidste hvem var. Til gengæld tar jeg hatten af for dem, som laver sig en fed blogshop, så andre også kan få glæde af de skønne kreative sysler. Det er bare ikke mig. I stedet synes jeg det er super fedt, at dele mine idéer, hjemmebiksede opskrifter og andet med alle jer kære bloggere. Det er SÅ givende og festligt for mig, at se når nogen har prøvet, at lave noget ud fra en af mine opskrifter. Det har jeg fx. lige set inde hos Tina´s hobbyer. Det gør mig glad i låget at dele med andre og jeg suger til mig af alle de super skønne bloggere der glædeligt viser deres idéer frem herinde.
Så kære faste læsere og andre bloggere, 1000 tak for al jeres skønne inspiration.
God weekend.

tirsdag den 2. marts 2010

Tordenskjolds engel.

Jeg måtte lige prøve broderi teknikken igen. Faldt over en fin engel, som jeg ville prøve at lave. Jeg har arvet tonsvis af broderigarn, så det var bare at finde farverne. Og det er her der er sket et kiks..... Hårfarven på englen. Den er alt for mørk. Så nu ligner den ellers fine engel mest ham fra tændstikæskerne, Tordenskjold ;o) Meeeen, derfor er Tordenskjold da ikke dødsdømt af den grund. Skal nok finde på noget :o)


Jeg vil igen sige at rammen jeg har haft sat stoffet i er genial. Det går meget hurtigere.

Jeg synes stadig det er en helt vildt sjov teknik, som ikke er sidste gang jeg har benyttet mig af.