tirsdag den 9. marts 2010

Oldefar Karl fylder 80 år.

Min morfar, Asta´s oldefar Karl, fylder 80 år, og har inviteret til fest. I den forbindelse har jeg syet et sæt tøj til Asta. Det er det første sæt jeg har syet til hende, og bestemt ikke det sidste :o)

Det er en lille spencer med bærestykke og et par posebukser, med hjerter applikeret på knæene, i bunden er de rynket sammen og "pyntet af" med et bredt skråbånd. Mønsteret på spenceren er herfra og samme blad er posebukserne fra. Jeg er nødt til endnu en gang at nævne hvor genialt det er med en gine som her. Den er god hjælp til, at mærke af til knaphullerne på bærestykket, og til oplægning af den lille spencer. Nå ja, og når der skal tages billeder til bloggen :o)


Men jeg har lavet, efter egen mening, en KÆMPE ups´er, og den irritere mig grænseløst. Jeg er kommet til at lave knaphullerne til spencerens lukning på den forkerte side. Jeg har lavet hullerne på forsiden af spenceren, og syet knapperne på bagsiden. Det skulle have været modsat. Som det måske kan ses her sidder knapperne og stritter fremad..... Men som min søde mand sagde: "Skat, så kan man bedre se de fine knapper". Han er da sød, ik ??? Joh, men nu var det jo altså forkert :o( Jeg er skrækkelig perfektionistisk med de ting jeg laver. Det er også derfor jeg absolut ikke vil egne mig til at have en shop. Min timeløn ville lig nul.

Bomuldsstoffet her er fra Stof og Stil, det samme er den lilla babyfløjl.

19 kommentarer:

 1. Det er rigtig flot lavet! Du må næsten vise os når hun er fin i tøjet :-) Og med hensyn til knapperne så ser det jo rigtig fint ud, men jeg kender godt det med at man ikke er 110% tilfreds. Jeg er dog ved at lære ikke at sige det for andre ser det aldrig.
  Kh Anja

  SvarSlet
 2. Sikke et lækkert sæt Anette, jeg synes det ser fuldstændig ud som om de knapper altid har skulle sidde der - der er så mange der alligevel syr knapper uden funktions på deres ting som pynt for tiden, så det passer da perfekt :)

  SvarSlet
 3. Lunde, hvor er det bare smukt! Asta bliver så FIN!!!! De knapper sidder da skide godt efter min mening!
  Men jeg kender godt det med perfektionisme. Hvis du vidste, hvor meget strik jeg har trevlet op bare for at begynde forfra pga en lillebitte fejl, som kun jeg ser...
  Gid det var mig, der var så skrap til at sy...Men det kan jeg jo blive...tror jeg nok...
  Anyways, så har jeg en lille pyllerbæbs, som fik sin (lidt forsinkede) 5 måneders vaccination i dag. Lille pus!
  Jeg er alligevel lidt glad, for jeg er blevet delvist sygemeldt fra seminariet og skal ikke til eksamen til sommer og må gerne deltage i håndarbejde på hyggebasis. Jubi!!! Og skønt med lidt ro på!
  Hyg dig, søde Lunde!

  SvarSlet
 4. Hej June.
  Taaaak skal du há :o)
  Kh Anette.

  Halløj Anja.
  (der går krea-amok til langt ud på natten) ;o) Hvem ved om Asta hopper en tur forbi min blog i sit nye dress :o) Bare jeg så kunne holde min mund, men det kan jeg sjældent fordi det genere mig grænseløst..... Men lidt blog opbakning hjælper gevaldigt på fadæsen :o)
  Hygge Hejsa Anette.

  Kære Miri.
  Du er sød :o)
  Knus Anette.

  Hej Clemme.
  Uha netop lige din kommanter fik mig da næsten til at overse min ups´er :o)
  Kh Anette.

  Hej sødeste Trine Søhest.
  1000 tak for dine pæne ord :o) Jeg tror mine øjne er blevet lidt kureret efter at have læst jer søde bloggere´s meninger om de små irriterende knapper ;o) Det er både godt og skidt at være perfektionistisk, alt med måde siger man vel. Jeg har desværre ikke poker fjæs nok til, at kunne lade som ingenting når folk fx. roser noget jeg har lavet. Sætningen fra mig blir altid: "Arh, der er lige en fejl....." Tror jeg vil øve mig i at holde mund :o) Du kan på no time blive sy-skrap, det er jeg sikker på. Og ellers så er der assistance at hente hos mig i "Saloon´en" som jeg har døbt it hobbyrum ;o)
  Åh, håber ikke sødeste dejlige Edith er alt for medtaget af 5 mdr´s vacc. ??? Dejligt at høre der er faldet ro over det lille hjem :o) Jeg skal snarest have svaret på din besked på fjæsen. Er ikke så stabil derinde længere efter blogland er kommet ind i mit liv ;o)) SÅ meget takket være dig, Trine :o)
  Hils din dejlige lille familie.
  De varmeste knus og tanker
  Lunde

  SvarSlet
 5. Jeg synes simpelhen det er blevet så flot dit sæt;o) Julie

  SvarSlet
 6. Hej 1 of a kind.
  Tak skal du ha´ :o)
  Kh Anette.

  Hej Julie.
  Taaak, jeg synes også det er blevet rigtig fint. Glæder os til oldefar fylder år, hvor det skal indvies ;o)
  Kh Anette.

  SvarSlet
 7. Hej Anette
  Først; tak for alle de trofaste kommentarer, du lægger på min blog! Det er vildt dejligt :o)!
  Jeg synes ikke, du skal være efter dig selv mere med de knapper - det er et rigtig flot sæt du har lavet, og der er ingen andre end dig, der tænker over det med knapperne...
  Godt gået!!
  Knus Mette
  P.S. Og hvor har du i øvrigt købt den flotte gine?

  SvarSlet
 8. Nøj hvor er det bare super fiiint;)

  SvarSlet
 9. Hej Mette.
  Jeg kan da slet ikke lade være at kigge med inde hos dig :o)
  Du har fuldstændig ret med knapperne, jeg nævner dem ikke mere for nogen, bortset fra at en masse kigger med herinde ;o) så slipper nok ikke helt for det, men det er jog jo selv skyld i :o)

  Du får lige linket til ginerne her: http://shop.peitermarth.dk/giner_herre_damer_børn-c-116_77.html?bgsid=ru3ettk1di0gn4g3lqm5ksjco3

  Kh Anette.


  Hej Rikke.
  Taaak skal du há, du er sød :o)
  Knus Anette

  SvarSlet
 10. Hej Anette
  Jeg kan ikk rigtig få den lille spencer ud af hovedet... Var den svær at sy? Overvejer om det skal prøves, men mine evner på symaskinen er ikke ligefrem super:)

  SvarSlet
 11. Hej Rikke.
  Hi hi, det kender jeg godt når noget først har hæftet sig godt og grundigt fast på nethinden og hjernen. Den er også rigtig fin den lille spencer. Jeg synes ikke den var svær at sy, det her er 2. gang jeg syer den. Mit største problem var knaphullerne. Knaphuller i det hele taget er ikke mit hof :o/ Grunden til disse drillede er, at der ikke er meget plads at lave dem på, så de skal laves ret nøjagtigt. Og når man så som jeg, havde valgt nogle knapper som måske var lige rigelig store så gav det lidt udfordring.
  Sig til hvis jeg kan hjælpe dig :o)
  Kh Anette.

  SvarSlet
 12. Den er bare så super sød, men jeg har aldrig syet knaphuller, så det må jeg vist lige lidt først så:)
  Jeg er virkelig nybegynder, og har netop syet mine første stykker tøj, en nederdel til mig selv og et pat bukser til Frida, jeg er ret stolt af resultatet og er blevet helt bidt af det:)
  Jeg sidder lige og tænker på, hvordan man syr det så det får den der "rynke-effekt" ved brystet... Er der et trick til det?

  SvarSlet
 13. Hej Rikke.
  Øvelse gør mester, det gælder også knaphuller :o) Jeg kan godt forstå du er blevet grebet, det er også sjovt og vildt tilfredsstillende selv at kunne lave noget unikt til sine små guldklumper. Det bedste ved at sy børnetøj er at der er ikke så mange krummelurer og dikkedarer. Ingen brydt indsnit osv. Det er ofte ret lige ud af landevejen.
  Det er nemt at lave rynkeffekt. Man indstiller på symaskinen stinglængden på ligeud sting så lang som mulig. Syer derefter i sømrummet hvor man vil have rynkeffekten. Man starter og slutter uden at hæfte. For at rynke trækker man trådene sammen.

  Se evt. linket her: http://www.hendesverden.dk/handarbejde/handarbejdsskole/smockskolen/rynk/

  Du kan i det hele taget finde mange gode sy tips mm. inde på håndarbejdsskolen på samme side.
  Kh Anette.

  SvarSlet
 14. Ohh, smart. Altså vil det sige, at du på kjolen har lavet rynk i det orange først og så syet det på det lilla bagefter?
  Ja jeg syns også det er super tilfredsstillende at sidde med det færdige resultat i hånden og ikke mindst at se det på:)

  SvarSlet
 15. Hej Rikke.
  Nemlig, først rynk i det orange og derefter sy det på det lilla :o)
  Har lige været forbi din blog, fine match du har lavet :o) Og super sejt du har lavet smockbukser. Det vil jeg også prøve på et tidspunkt. Skal bare lige have fundet et mønster.
  Kh Anette

  SvarSlet
 16. Minikrea mønsteret er ret fint syns jeg:) Det kan varieres med rib i taljen, løbegang, smock osv. Og de kan laves som ballonbukser med foer eller med elastik i benet som jeg har gjort.
  Det er ihvertfald ikke det sidste par jeg har syet af dem.
  Tror lige jeg skal lave en lille prøve med det rynk for at se om jeg kan finde ud af det:)

  SvarSlet

Det er altid dejligt at få en kommentar med på vejen :o)