søndag den 5. februar 2012

Hexagoner i modereret antal

Jeg har længe gerne villet prøve at hækle hexagoner, men havde ikke lige mod på noget større projekt. (Jeg har jo allerede et formiddabelt evighedsprojekt liggende) Så det blev til et dukke tæppe til godtens dukke Ronja, hæklet af Havblik bomuldsgarn fra Tante Grøn. Diagrammet til Hexagonerne har jeg fundet her.

Jeg har hæklet dem sammen med fastmasker,  fordi jeg ikke har vidst hvordan jeg ellers skulle gøre. Men er altid irriteret over "pølsen" der kommer til at ligge som en fed streg. Min mor fortalte mig forleden hvordan jeg løste det problem v. blot at hæklet i forreste maskeled i masken nærmest dig og bagerste maskeled i maskenfjernest, istedet for begge. Herligt, så ved jeg det til en anden gang.

Dette indlæg er også mit første med den nye grænseflade. Jeg har nemlig været til 1 døgn bloghygge med Lea Pif Paf Puf og Trine Søhest. Nøøøj hvor har det været hyggeligt, SÅ hyggeligt at vi glemte at få taget billeder af de mange kreativiteter ;o) De to garvede bloggere kunne hjælpe mig og mine håbløse puter evner med at få den nye grænseflade fikset. SKØNT. Vi har nydt godt af hinandens talenter til alt fra Blog assistance, Strikning, Amerikansk Patchwork og Syning. Fedt mand :o)

Tak til begge skønne qvinder for en alletiders hyggelig weekend.

11 kommentarer:

 1. Hvor er det bar flooot & sikke dejlige farver

  SvarSlet
 2. Ronja er vel nok en heldig dukke. Det er blevet et rigtig flot tæppe. Jeg kan godt forstå, du ikke havde mod på mere!!

  Kh Rikke

  SvarSlet
 3. Ih, hvor er det fint, søde Lunde. Skønne farver! Og PISSE tak for overdrevet meget hyggelighed! Jeg nød virkelig jeres selskab! Og nu er jeg bare meeeega træt, men altså på den fede måde :-)

  SvarSlet
 4. Super lækre farver. Igen, det er vist det der er lunde-farver, ikke sandt Trine. ;-) Og tak til din mor for fif om samlinger, det vil jeg huske....
  OG SELV TAK for et skønt krea-døgn!!! Super hyggeligt! Det SKAL vi bare gøre igen, og helst snart! ;-)
  Og takketakketak for hjælp og fifs til syning! glæder mig til at få købt elastik så jeg kan få lavet sofie nye og helt hjemmelavet bukser færdige. Jubiiii!!!!! :-)

  SvarSlet
 5. Ulla: Tak. Jeg har hele tiden været lidt skeptisk over farverne..... Den der orange..... Meeen det hjælper at høre når du synes de matcher fint :o)

  Diy se her hvordan: Tak :o)

  Rikke: Hende Ronja har også kontant tæppet på, så hun må jo være en meget tilfreds dukke ;o) De der hæklerier der hurtigt blir ensformige er jeg simpelthen ikke god til længere. De keder mig rent ud sagt, kender du det ???

  Trine: Tak tak søde Søhest :o) Det er mig der takker for blyghygge. Til sommer laver vi et mini blogtræf i Den dovne med mænd, børn, lidt nørkleri og hele mollevitten :o)

  Lea: Tak kære Lea :o) Det er lidt sjovt med de der Lunde-farver, det kan ski da godt være der er en ubevidst rød tråd. Who knows ;o)
  Glæder mig til at se bukserne fiks og færdige :o) Spændende om du har mod på mere :o)

  SvarSlet
 6. Dejligt med saadan hyggetid mellem bloggere. Flotte hexa'er.

  SvarSlet
 7. Lin: Jepp, det var SÅ hyggeligt :o) Tak for hexa-ros :o) God weekend

  SvarSlet
 8. Tak for linket til hexagoner - men hvordan laver du de halve - det er mine hækle-evner ikke til at gennemskue endnu :-)
  Rigtig fint tæppe, du har lavet.
  Jeg lavede et barnvognstæppe af oldemors firkanter til Nana, nu skal Nana ha' en lillebror, så jeg har tænkt at prøve med hexagoner denne gang.

  SvarSlet
 9. Super flot:-) det vil jeg også have lært.
  Kh Christina

  SvarSlet
 10. Hej Randi.
  Godt du spørg, for det glemte jeg at skrive i indlægget. Jeg har simpelthen klippet papir diagrammet over til en halv hexagon og så har jeg så godt muligt forsøgt at lave den halve. Gir det mening ???
  Er spændt på at se om du ender ud med Hexa´erne eller olderne ;o)
  Kh Anette.

  Christina: Tak skal du há,. Kan varmt anbefale dukkestørrelse tæpper, de er overkommelige projekter :o)

  SvarSlet

Det er altid dejligt at få en kommentar med på vejen :o)