onsdag den 31. marts 2010

Elsebeth Gynther jakke og hjelm

Torsdag var jeg på biblioteket hvor jeg bestilte Elsebeth Gynther´s "Børnetøj 0-4 år". Den søde dame af en bibliotekar huskede tydeligt bogen fra hendes børn var små. Det var da lidt sjovt :o) Hun bestilte både den gamle originale bog og den nye hjem til mig. Dagen efter kunne jeg hente begge bøger. Mums..... Tænk jeg har levet i lykkelig uvidenhed om alle de super fede mønstre der er at hente i bogen. En stor tak skal lyde til Rikke der har bloggen Prikke, for at indvie mig i Elsebeth Gynthers univers :o)

Der gik ikke længe inden, jeg havde udtænkt et forårssæt til Asta. En lille jakke med skrålukning og en hjelm. Jeg valgte at sy i det fine quiltede Babushka stof, der er købt i Stof og Stil. Derudover har jeg lavet skråbånd i bomuldsstof, der har samme print som det quiltede. Det er ikke første gang, jeg har lavet skråbånd, men det er første gang, jeg har lavet en hel rulle. Det tog lige lidt tid, at knække koden til at lave metervis ud i en køre, takket være Mie der har bloggen Pralerier lykkedes det.


Hjelmen var nem at sy. Jeg har valgt ikke at sy foer i, da stoffet er quiltet. Den lever som forventet op til pasformen. Jeg har haft købt forskellige huer/hjelme til Asta, uanset uld/bomuld synes jeg ikke de har haft en ordentlig pasform. Hvis det ikke var fordi, den her meget snart er i det små til Asta, så sidder den perfekt. Så jeg skal HELT SIKKERT sy flere hjelme :o) De kunne også være gode at bruge til barselsgaver.


Jakken har skrålukning og lukkes vha. 2 trenser. Ærmerne er lange og beregnet til et opslag, derfor tror jeg en anden gang jeg vil sy stof på indersiden, så syningen blir skjult. Jakken var nem og lige til at sy. Jeg synes den er så fin i snittet her.


Da jakken er med skrålukning er den dobbelt foran, hvilket gør at det inderste forstykke nemt kommer til at hænge under ud. Derfor var jeg i gemmerne at rode og fandt en "Kina-lukning" som jeg syede fast. Så var der hold på den.
Uh jeg vil sy flere Elsebeth Gynther ting :o) Hendes bog står aller øverst på min ønskeseddel :o) Jeg har altid syet en del, men aldrig ret meget børnetøj. Børnetøj er jo meget nemmere at sy ;o) Der er ingen brystindsnit eller andre krummelurer. Og Elsebeth Gynthers mønstre virker til at være meget lige ud af landevejen. Det er SÅ fedt :o)
Rigtig dejlig påske rundt om i de små hjem :o)
Anette

12 kommentarer:

 1. Hej Anette
  Sikke dog et fint sæt, du har lavet! Ja, det er en fed bog - det er den vi har i Stof og Stil , ikk'?
  God påske til dig også!

  SvarSlet
 2. Hvor er det blevet et flot sæt;o)
  God påske til dig og dine.
  Julie

  SvarSlet
 3. Det er et ualmindeligt fint og sødt sæt du har syet.
  God påske!

  SvarSlet
 4. Hej Anette. Sikke et flot sæt du har syet! Når jeg ser så mange der laver så flotte ting fra den bog, så bliver jeg helt misundelig. Både på dem der har bogen og børn at sy til. Så jeg tror bogen skal på ønskesedlen til jul - der kommer nok ikke børn inden jul alligevel ;-) Nå, men godt gået med sættet! Det skal du være stolt af. God påske!

  SvarSlet
 5. Supersmukt sæt! :-) jeg har lige fået bogen (167,- hos adlibris.com - billigt billigt) og det første mønster er tegnet af: hjelmen naturligvis, mangler lige at sønnike levner tid til at få den syet...

  SvarSlet
 6. Skønt sæt :) Jeg VED jeg har den bog et sted, kan huske den var blandt de ting jeg for mange år siden arvede efter min mor, men jeg kan bare overhovedet ikke finde det...grrrr!

  SvarSlet
 7. Hvor er det dog flot ! Bravo :-)

  SvarSlet
 8. Hej Anette:)
  Jeg har ventet spændt på at se dine EG kreationer:) Og det er da bare så super fint.
  Det er sjovt, jeg har selv overvejet at sy jakken i PRÆCIS det samme stof:) Mest fordi jeg ikke tør kaste mig ud i at quilte selv, så tænkte jeg at det kunne være en løsning med pre-quiltet stof. Og nu kan jeg jo se her, hvor fint det bliver:)
  Hjelmen er også rigtig flot, jeg syns det er lidt flabet, at du skriver at det var nemt, smil;) Det som voldte mig problemer var skråbånd over de to indvendige syninger, men det kan jeg se at du har undladt, det tror jeg også at jeg gør næste gang, for det gør faktisk ikke den stor forskel.
  Var mønsteret på jakken til at gennemskue på mønsterarket? Jeg syns de EG mønsterark er noget så uoverskuelige. Måske bare fordi jeg gav lidt for hurtigt op:)
  God påske:)

  SvarSlet
 9. Sikke nogen fine ting du laver. Jeg kan se at jeg får syet alt for lidt.

  Glæder mig til at følge dig videre.

  Fortsat god påske

  SvarSlet
 10. Hej Mette G.
  Tak skal du ha´ :o) Jeg er også ganske godt tilfreds med sættet. Det er i hvert fald ikke sidste gang jeg har syet EG tøj. Ved ikke om bogen er at finde i stof og stil. Nu skriver "vi har" arbejder du ved stof og stil ???
  Knus Anette.

  Hej Julie.
  Taaak og i lige måde til dig og dine.
  Kh Anette.

  Hej Irene.
  1000 tak skal du ha´ :o) Forsat god påske til dig og dine.
  Kh Anette.

  Hej Anja.
  Uh den er så fed den bog. Jeg er ved at tegne flere mønstre af, så det er ikke sidste gang du ser EG tøj på min blog :o) Den er helt klar anbefalelsesværdig :o)
  Kh Anette

  Hej Mette.
  Tak skal du ha´ :o) Jeg er også blevet rigtig gald for det. Jeg har også været inde at lure hvad sådan en genial bog kunne koste. Men den er på min ønskeseddel til min fødselsdag, det er lige om lidt :o))
  Jeg synes mønstrene har en god pasform, og selve str. passer meget godt i str sammenlignet med købt tøj. Håber lillemand under dig lidt tid til hjelmen, den kommer jo ham til gode i sidste ende ;o)
  Jeg har da i grunden ikke set dig før herinde på min blog, har jeg ??? Om ikke andet, så et varmt velkommen til :o)
  Kh Anette

  Hej Clemme.
  Tak for ros :o) Det kan jeg skisme godt forstå irritere dig..... Den blir du da NØDT til at finde, den er SÅÅÅÅ FEEED :o)
  Kh Anette.

  Hej Miri.
  Du trofaste læser, tak for de flotte ord :o)
  Kh Anette.

  Hej Rikke.
  Tænkte nok du sad og kiggede spændt med :o) Det gjorde jeg også hos dig ;o)
  Jeg havde det quiltede stof liggende, og jeg tænkte ligesom dig, at det der hjemmequiltning havde jeg ikke lige mod på her første gang. Men næste gang tror jeg jeg prøver. For jakken i str 74 passer Asta lige nu, så den holder ikke sommeren ud.
  Ang. hjelmen, så skrev jeg da sådan for at drille dig :o))) Jeg syede bare og kiggede ikke i vejledningen, så derfor har jeg ikke syet skråbåndet i på indvendig side. Istedet har jeg flækket sømmene og presset dem hårdt med dampstation. Så smutter de ingen steder :o)
  Og i sidste ende så tror jeg du har helt ret, det gør nok ikke den store forskel.
  Arh, jeg måtte da lige tænke mig ekstra om da jeg tegnede mønsteret af, det var ikke bare sådan "lige til". Det er skisme sindsygt mange streger oveni hinanden på arkene. Jeg tror det kræver nogle gange inden jeg er helt dus med det. Øvelse gør mester :o)
  Ditto til og dine med påsken.
  Knus Anette.

  Hej Kathrine.
  Velkommen til :o) Tak for ros om de ting jeg laver. Det er en blanding af alt muligt, men uha hvor er det skønt at være kreativ :o) Du må jo igang ved symaskinen :o)
  Også forsat god påske til dig.
  Kh Anette.

  SvarSlet
 11. hej Anette.
  Jeg havde ikke set dit svar, men det har jeg nu;)
  Frida er frisk igen, heldigvis var det ikke så slemt, det var vist bare mig der overreagerede. Det er også første gang der sker noget med hende, så jeg syns jeg er undskyldt:) Så pas på med Bumboen, lige pludselig kan de altså selv finde ud af at smutte op af den! Frida er vist lige 1-2 måneder yngre end Asta, så der nok nok ikke længe før Asta også finder ud af det.
  Jeg overvejer at kaste mig ud i at quilte selv, for jeg vil gerne lave en jakke i ensfarvet med nogle applikationer på, og det kræver vist at jeg selv quilter. Men jeg har så mange ting jeg gerne vil afprøve, så nu må vi se hvornår det bliver:)
  Jeg har tegnet etpar mønstre af efter EG bøgerne nu, jeg syns godt nok også at det kræver tungen lige i munden:)
  God weekend. Kram

  SvarSlet
 12. Hold nu op, hvor er du hurtig!! Da er da ikke mere end en uge siden at du skrev at du netop havde bestilt bogen på biblioteket....og nu står du simpelthen med en jakke og hjelm...sejt... Er helt vild med resultatet! Faktisk har jeg også besluttet mig for at lave en Gynther forårs jakke til Jasmin, de er jo IKKE til at stå for!!

  SvarSlet

Det er altid dejligt at få en kommentar med på vejen :o)