torsdag den 24. januar 2013

Fastelavn 2013

Prinsesse af Glapmosen, her er hun, syet efter alle kunstens regler.


Godten har selv valgt farven, en anelse meget pink, men det var sådan hun ville have det ;o) Mønster til kjolen har jeg fra et af "Ingelise Sy- og Strik"´s fastelavnshæfter, dog med nogle justeringer. Oprindeligt er kjolen helt glat på forstykket, men jeg synes den var lidt for kedelig. Noget måtte der gøres ;o)


Jeg har brugt en strimmel organza (tror jeg nok det er) rynket det og syet på foran for at skabe en form for livsstykke. Pailletbåndene er syet på så de ligner snøre.


Båndet er syet på ved at sy over båndet mellem hver paillet i hånd.


Draperingerne op midt for og midt bag er lavet ret simpelt ved blot at løfte organzaen op og så sy den sammen. En lille pyntesløjfe skjuler sammensyningen.


Pufærmerne er også af organza. For at skabe sammenhæng til sløjferne på underdelen har jeg også syet nogle på hvert ærme.


Bagsiden har ligeledes en drapering. Nu er der lidt vind i skørterne på billedet, men jeg har syet et tylskørte inderst til at give kjolen noget fyld. Men gud hvor jeg HADER at sy tylskørter. Har vidst syet for mange af dem gennem tiden ;o)


Kjolen lukkes i rykken med knapper med trenser. Tænkte at en lynlås var dum, derfor valgte jeg knapper. oprindeligt var det trykknapper, men er det en fin og fiks løsning ??? Nej vel ;o)


Det er endt med en syet krone. Mest ud fra at den betragtning at den skal kunne holde uden at gå i stykker, modsat plastik eller pap. 


Jeg har strøget Velodon på kronens inderside, som er samme stof som kjolen, derefter syet den sammen med guldstoffet. For at skjule syningen og skabe sammenhæng, er der også her syet et pailletbånd på :o)


Alt i alt et fantastisk sjovt projekt. Jeg elsker fastelavn :o) Godten er henrykt og danser rundt i sin nye kjole. Ja hun har sågar allerede bestilt en kjole i lilla til næste år, for der vil denne være for lille ;o) Det ønske opfylder jeg selvfølgelig hellere end gerne, selvom den har taget en hel weekend fra morgen til aften at sy ;o) Så er det jo godt der er en Sveske der kan arve ;o) 

God fastelavn derude :o)
Anette

22 kommentarer:

 1. Sikke en fest hun skal have.
  Hvor er den fin.

  Ja, det er værd at bruge tiden på det,når man ved hvor meget glæde de har af dem.

  Yt

  SvarSlet
  Svar
  1. Både Godte og Mutti er også ganske glad for resultatet :-) Det er bestemt tiden værd. Og så holder det hjemmesyede bare meget bedre fordi det er syet i ordentlige kvaliteter :-)

   Slet
 2. Hvor er den fantastisk :) Hjemme hos mig er det desværre ikke blevet til andet en batman, ninja, cowboy osv. Mine drenge ville blive slemt skuffede over sådan en drøm af en kjole :) Men jeg ville elske sådan et projekt! God fest til tøsen - hun bliver ballets dronning :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette hvor er du sød :-) Nej der vil nok blive kigget langt efter drengene hvis de kom i prinsessekjoler :-P Men ja, fantastisk sjovt projekt :-D Du må finde en lille pige og glæde med en kjole, så du har en lejlighed til at sy en :-)

   Slet
 3. Wouw hvor er den fin !
  Vibeke

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Vibeke :-) Ved du hvad ??? Vi har den pt hængende på en gine i stuen, så du kan tro vi begge nyder den på flere måder ;-)

   Slet
 4. Wauuu, det skal nok bliver et hit hos din pige. Sikken et flot arbejde
  Stine:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Taaak Stine, ja uha den er gået rent ind og hun vil danse vil hun hele tiden ligesom Askepot ;-)

   Den har været en fornøjelse at sy, lige pånær det tylskørte...... :-S

   Glæder mig til at se dit hækled BB-tøj :-)

   Slet
 5. Sikke en prinsessedrøm!,, hvor er du dygtig!
  Kh viola

  SvarSlet
 6. Tak Viola :-) Det synes prinsessen også ;-)

  SvarSlet
 7. Wauw!!! For filan du er da monster sy-sej! Men det vidste jeg jo godt. Ej hvor er den bare SKØN!!!! Nu ser Sofie udklædning ret så kedelig ud ved siden af ;-) Tør ikke vise den til sofie, for så vil hun bare også have sådan en. Og det kan jeg vist ikke liiiige klare pt. Kan godt forstå at Asta er vild med den! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak sødeste Lea, hvor er du bare sød :-) Den er VIRKELIG også været en fornøjelse at lave :-) Boede vi lidt nærmere hinanden skulle jeg gerne hjælpe dig til at sy en til Sofie :-) Er nu sikker på hun også kommer veludrustet til fastelavn, se bare fine Poppe ;-) Hvad mon hun skal være i år ???
   Varme knus Lunde

   Slet
 8. Du er alt, alt for sej, Lunde!!! Den er jo helt fantastisk, den kjole. Den må være enhver lille piges drøm!! Heldige godte!! ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak din søde Søhest altså :-) Godten har forelsket sig hovedkulds i kjolen. FEDT :-) Tror også det er Mutti's prinsessedrøm af en kjole der kommer til udtryk :-P

   Hvad mon Vingummien skal være i år ??? GLÆDER mig til ses.

   Knus Lunde

   Slet
 9. Hvor er den bare fin, kan godt forstå hun er henrykt, sådan en kjole er da enhver lille piges drøm

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Ja den er ramt lige i øjet ;-) Fedt når det lykkedes :-)

   Slet
 10. Sikke en mor at have..... Da jeg skulle sy fastelavnstøj var det mere hastværk, men sjovt når jeg kom i gang.
  Hun bliver da Queen of Gjern.
  (Nå pyt jeg kommenterer som Gjern strikkeforum, men du ved sikkert hvem det er)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan jo ikke lade være Bodil ;-) Jeg elsker fastelavn og udklædningstøj :-) Men for mange er det en træls opgave, heldigvis kan man også købe rigtig meget fint :-) Hun er I hvert fald stolt når hun danser rundt i skørterne. :-) SKØNT :-)
   Du er jo også ved at have en del blogs at holde styr på. Skal nok få linket herfra så snart computeren er kørende igen :-/
   God weekend derhenne :-)

   Slet
 11. Flot flot. Du er da en supermom!! Din datter må føle sig meget elsket, når hendes mor laver sådan et outfit til hende. Waaru!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Rikke :-) Hmm super super, skal vi ikke bare sige jeg er på barsel :-P Hun har altid været vant til jeg har lavet mange ting til hende, så på den front er det vidst ren rutine for hende, men det er fedt at lave noget som falder I så god jord og som gør glæde. Det gør ikke fornøjelsen mindre :-)

   Slet
 12. Hej

  Kom lige forbi her hos dig, sikke da en fin kjole... Kan godt forstå din datter blev henrykt
  Jeg har selv en datter der gik i prinsessekjole døgnet rundt, hvis hun fik lov at bestemme.
  Ta' et kig forbi mig, så kan du se nogle af de kjoler jeg har syet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Camilla.

   Fik lige øje på din kommentar, tak dine søde ord :o) Det er bare fedt at sy noget som de bliver så glade for, ik ???
   Jeg vil da lige smutte en tur forbi dig :o)

   Kh Anette

   Slet

Det er altid dejligt at få en kommentar med på vejen :o)