onsdag den 29. februar 2012

Sjovt mønster til pulsen.

Ja nu er foråret jo godt nok på vej, men da det var rigtig koldt frøs jeg ofte mine håndled når jeg hoppede på cyklen om morgenen. Jeg kunne ikke rigtig hitte en opskrift på hæklede pulsvarmere, men da jeg så dette mønster hæklet til en hue var det blot at prøve sig frem. Hue mønsteret jeg brugte er fra Sidsel Sangild´s "3D hækling".

De er hæklet i noget Ragg-sokkegarn jeg havde liggende. De er måske blevet en anelse grove i det, men de virker efter hensigten.

I toppen har jeg hæklet en kant med en omgang sølvgarn :o)

søndag den 26. februar 2012

HJÆÆÆLP og en hæklet hue.

Endelig er det lykkedes mig at uploade 2 billeder som vender rigtigt. Jeg er mildest talt ved at blive SINDSYG over at forsøge at ligge billeder ind og se at de gang på gang vender på hovedet eller ligger ned. Dette tiltrods for de i mappen hvor de er gemt vender rigtigt. Grrrr..... Jeg besidder ikke de store puter-evner og da slet ingen tålmodighed når skidtet ikke bare virker. Fornyelig skiftede jeg over til den nye grænseflade og i samme ombæring begyndte jeg at blogge via Google Chrome. Hvilken succes. Jeg var glad og bloglysten kom tilbage i fuld fart :o) Men nu er den så allerede gal igen. Hvad stiller jeg op, kan nogle hjælpe mig ???

Nå, men huen er den 8. jeg har lavet af slagsen. Denne gang dog med en lille ændring, da jeg havde misset at jeg skulle have hæklet med hæklenål str 6 i muslingerne, og str 5 i ribkanten. Derfor er mine tidl. huer blevet mere tætsiddende og ikke løse som den her. Uanset hvor mange jeg har hæklet så er den bare skøn at hækle. Jeg hækler den i Drops Eskimo 100% uld garn. En aftens hækleri, så er den færdig. Opskriften er fra familiejournalen.

fredag den 17. februar 2012

Da vinteren var over Glaplyst og Den Dovne Have

En Godte har indtaget Glaplyst og i fuld gang med at brygge kaffe og bage kage alt imens termometeret siger -15 grader. Brrrrr, det er skisme koldt. Ikke desto mindre er det ingen hindring for endnu en god leg i det højt elskede legehus :o)

Hele december var der gået lidt amerikaner-jul i huset. Morten Korch satte lysende istapper rundt langs på husets udhæng og tændte lyset inde i huset nogle timer morgen og aften. Jeg synes først han var lidt småskør, men diverse nabobørn lokkede deres forældre til, at køre forbi, fordi det så SÅ hyggeligt ud. Og jeg måtte give dem ret :o)

Forleden hyggede Godten og Morten Korch sig ude i kulden med hver deres projekter, da jeg pludselig hørte musik komme ud af det lille blå hus. Joh joh, en gammel trasistor var blevet sat til, så der nu kunne rokkes med i takt til musikken mens kagen var i ovnen og kaffen blev sat over ;o) Vi ved godt, vi er gået helt amok med det legehus, men det er altså ret så fedt med indlagt strøm til lys og musik :o)
Sandhullet er blevet til et snehul. Og på de nyplantede Paradisæbletræer hænger stadig små æbler til de mange småfugle i mosen. Ih hvor jeg glæder mig til foråret kommer. Jeg nyder vinteret så længe den består af sne og kulde. Men jeg kan næsten ikke vente til foråret og se hvordan vores nyanlagte Dovne Have har klaret vinteren.
For vildtet er hårde ved den nye beplantning. Se bare vores blåbærbuske til venstre, der nu kun er 20cm over jorden..... De er blevet klippet lige rigeligt ned af harene, tror jeg det er. Og de mange Sargentæblebuske har fået barken gnavet af :o( Det er noget rigtig møj, for at sige det lige ud. Samtidig med at det er en stor fornøjelse, at sidde i køkkenet og se rådyrene komme traskende gennem haven. 

tirsdag den 14. februar 2012

Min lille Fastelavns-mus

Godten kunne nok godt passe sidste års fastelavnsoutfit, Mariehønen. Meeen mutti her kunne selvfølgelig ikke stå for anledningen, til at sy et nyt kostume :o) I år valgte jeg nogle forskellige ud fra et af Ingelises fastelavnshæfter, hvorefter Godten selv valgte musen her. Jeg tror hæfterne kan lånes på biblioteket. Jeg har købt dem for flere år siden, og hvor er jeg glad for det i dag. Der er SÅ mange fine mønstre i til alle aldre og størrelser, dog ikke voksne ;o)  

Musen er syet i lækker blød jersey. Det kan tælles på én hånd, hvor mange gange jeg har syet i jersey. Jeg kan mildest talt ikke fordrage det. Jeg har det bedst med faste stoffer. Derfor har jeg ind imellem lokket min mor til at sy mine håbløse jerseyprojekter. Men den her har jeg altså selv kreeret, og jeg må nok trække noget af mit jersey-had tilbage. For det har egentlig været ret nemt.  

Det eneste jeg er lidt utilfreds med er hætten med ørene på. Den er ikke dyb nok, hvilket resultere i den sidder bagerst på hovedet. Heldigvis kan bindebåndet hjælpe til at holde den på plads. Nu er det blot spændende at se hvor længe Godten vil have hætte på ;o)

Jeg eeeelsker fastelavn og anledningen til at klæde sig ud. Og jeg kan selvfølgelig ikke vente til Godten en dag vil være prinsesse. Så skal hun få prinsessekjole skal hun :o)



Festlig og sjov fastelavn til jer alle derude.

Anette.

søndag den 12. februar 2012

Så vender vi kajakken endnu engang i Glapmosen.

Jeg måtte simpelthen finde et andet alternativ til voksiposen denne vinter. Jeg har jo tidligere syet en kajakpose efter min barndoms kajaksele. Nu er den blevet for kort og smal til vores store godte. Med min søde mors hjælp fik vi sammen konstrueret mønsteret om. Stoffet er en lækker kraftig og blød bomuld købt hos Stof2000.

Kajakposen i sig selv er ikke varm. Så med den skønne uldpose min mor har strikket er Godten nu godt kørende, selvom  termometeret siger minus grader.


Her får I lige et billede af uldposen i hel udgave. Den er strikket i Drops Eskimo garn, opskriften er også inde fra Drops. Den har kostet en formue i garn, men uha hvor er den bare pengene værd denne vinter :o)

fredag den 10. februar 2012

Godte løjer af den søde slags :o)

Det er altså lidt sjovt med vores græske figurer købt med hjem fra Korfu i tidernes morgen. Vores Godte har det tilsyneladende bedst med, at de står drejet så de kigger ud af vinduerne ;o) Det er da søde Godte løjer, der får os til, at trække på smilebåndet når øjet falder på dem :o)

God weekend derude :o)

søndag den 5. februar 2012

Hexagoner i modereret antal

Jeg har længe gerne villet prøve at hækle hexagoner, men havde ikke lige mod på noget større projekt. (Jeg har jo allerede et formiddabelt evighedsprojekt liggende) Så det blev til et dukke tæppe til godtens dukke Ronja, hæklet af Havblik bomuldsgarn fra Tante Grøn. Diagrammet til Hexagonerne har jeg fundet her.

Jeg har hæklet dem sammen med fastmasker,  fordi jeg ikke har vidst hvordan jeg ellers skulle gøre. Men er altid irriteret over "pølsen" der kommer til at ligge som en fed streg. Min mor fortalte mig forleden hvordan jeg løste det problem v. blot at hæklet i forreste maskeled i masken nærmest dig og bagerste maskeled i maskenfjernest, istedet for begge. Herligt, så ved jeg det til en anden gang.

Dette indlæg er også mit første med den nye grænseflade. Jeg har nemlig været til 1 døgn bloghygge med Lea Pif Paf Puf og Trine Søhest. Nøøøj hvor har det været hyggeligt, SÅ hyggeligt at vi glemte at få taget billeder af de mange kreativiteter ;o) De to garvede bloggere kunne hjælpe mig og mine håbløse puter evner med at få den nye grænseflade fikset. SKØNT. Vi har nydt godt af hinandens talenter til alt fra Blog assistance, Strikning, Amerikansk Patchwork og Syning. Fedt mand :o)

Tak til begge skønne qvinder for en alletiders hyggelig weekend.