søndag den 7. november 2010

Et par afteners nørkleri

For 14 dage siden så jeg på Trine´s blog "Hjemme hos Clemme" en lækker hæklet hue. Trine var så sød at ligge et link til opskriften her. Det er første gang jeg hækler noget indefra Familie Journalen, men det er ikke sidste.


Huen har jeg hæklet i Drops Eskimo. Så er der ingen kolde øre til mig ;o)

14 kommentarer:

 1. Hvor er den fin! :-)
  Så også det indlæg og har skrevet huen på min "hækle-liste". Har dog overvejet at lave den lidt om i str så den passer til sofie men nu må vi se om det kan lade sig gøre...

  SvarSlet
 2. Hej
  hvor er huen flot. jeg har grå eskimo liggende til en hue magen til. Er den nogenlunde til at gå til? Glæder mig til at komme igang med den. God aften.
  Mvh Jette

  SvarSlet
 3. Den ser super skøn ud. Rigtig flot arbejde. Dem kan du sælge er jeg sikker på.

  SvarSlet
 4. Hej Lea.
  Tak tak :o) Den er også værd, at have på hæklelisten :o) Tror sagtens du kan lave den i en mindre str. Man hækler fra toppen og ned, så kan du jo bare stoppe udtagningerne tidl. end ellers. Men jeg vil måske overveje noget lidt tyndere garn en Eskimoen her, hvis huen blir en mindre str.
  Knus Lunde.

  Hej Jette.
  Tak skal du ha´ :o) Jeg synes opskriften er ok tilgængelig. Dog er det tykke Eskimo lidt hård for håndledende at hækle i, men så er det jo godt det kun er en hue ;o) Også god aften til dig :o)
  Kh Anette.

  SvarSlet
 5. Hej ffluwer.
  Tak for de rosende ord. Huen er også MEGA varm, i hvert fald når man som jeg kun har afprøvet den indendøre ;o) Tror desværre ikke mine håndled tåler flere hæklede huer lige pt. Eskimo-garnet fra Drops er tykt og der er meget modstand i det når man hækler. Men derfor er det jo stadig fedt at høre, når nogen tror noget man har lavet kunne blive en "sællert" ;o)
  KH Anette

  SvarSlet
 6. Hej Anette
  Hvor ser den bare super lækker ud! Den er jeg sikker på at du bliver glad for! Især nu, i morges da jeg skulle gå med hunden stod der -5 grader på termometeret, så det er da ved at være tid til en varm hue:)
  Kh

  SvarSlet
 7. Dette er en kommentar til tiligere indlæg. Hvor er det sjovt, at du er så glad for Elsebeth Günther. Hun var jo et hit i 80erne og jeg har hendes bøger og har ofte overvejet om de skulle ryge i genbrug, men nu tror jeg da at de beholder deres plads i reolen til den tid, hvor jeg får børnebørn, for det må vel komme......?
  Har du indtryk af om flere af jer unge bliver inspireret af hende?
  Hilsen Bodil

  SvarSlet
 8. Skønne Anette...

  Det er da en skøn hue.. Mon jeg kan lære at lave den...

  Jeg har lige lyst til at skrive til dig at sige at dine kommentarer på min blog, altid gør mig så glad.. Både pga. de søde ord du skriver til mig, men også fordi det kommer fra en meget dygtig og kreativ pige.. Tak for det, søde...

  Håber virkelig at vi snart kan ses igen..

  Pønser på et blogtræf i det nye år.. kunne det ikke være hyggeligt.. det skulle være i Aalborg, mon der er nogen som gider komme så langt væk hjemme fra?

  Lone

  SvarSlet
 9. Hej Anette
  Næh hvor er den blevet fin :) Du har været lidt mere tålmodig end mig kan jeg se, jeg har jo huller i mit mønster, hmph...

  God mandag :)
  knus
  Trine

  SvarSlet
 10. Ej, hvor er den cool. Props til dig og Clemme - den bliver jeg vist også nødt til at springe på. Jeg hæklede også en hue - sidste år eller forrige år - men ligesom dig, synes jeg ikke rigtig den passede til mig. Det er da ærgerligt...lidt ligesom, når man hækler noget der ikke passer i størrelsen (det gør jeg jo jævnligt, tsk tsk). Jeg tror også helt sikkert du vil kunne sælge den.

  Tak for din besked hos mig i øvrigt. Ja, sandwichen har været den vildeste tidsrøver. Faktisk er jeg blevet lidt mere hooked på at hækle tøj (utroligt, men sandt) - trods de mange forsøg på at ramme den rigtige størrelse til Sofia. Det er som om det går lidt mere tjept med tøjet...der skal man ligesom bare gentage samme maske og mønster en milliard gange - ved legemaden skal man "holde lidt mere øje" med mønstret.

  Ha' en god dag...og tak for dejlig inspiration. Det etui, du lavede til dine hæklenåle for nogen tid siden, er HELT fantastisk ;o)

  Kh. Lone

  SvarSlet
 11. Hej Rikke
  Jeg er allerede ret så glad for huen ;o) Det kan godt være jeg blir forfalden til, at hækle den igen i en anden farve :o)
  Knus Anette.

  Hej Bodil
  Uh du må endelig ikke skille dig af med Gynther. Hun er ganske hot i alverdens lækre nye og gamle stoffer. Specielt hendes "hjelm" er meget brugt. Jeg kendte ikke til Elsebeth Gynther inden jeg begyndte at blogge, det er herinde jeg har fået udvidet min horisont :o) Og jeg er som du har set, også blevet grebet. Hendes designs er unikke og anderledes, og så synes jeg de har en fantastisk pasform. Endvidere så er mange af mønstrene lavet så tøjet kan "vokse" med børnene. Det er smart :o) Du kan evt. kigge forbi Christina der har bloggen Rappedikke. Det var bla. hos hende jeg så Gynther første gang.
  Kh Anette.

  Hej søde Lone.
  Jeg skriver jo bare som jeg er ;o) Men det er da rart at vide at du er glad for mine kommentarer. Det er 200% gengældt Lone. Jeg vil rigtig rigtig gerne mødes til blogtræf og køre også gerne efter det ;o)
  Knus Anette

  Hej Trine.
  Takker endnu engang for linket :o) Jeg hækler ofte lige rigeligt stramt, så måske det er derfor der ingen huller er. Jeg synes til gengæld at min hue ikke er ligeså "boblet" som den på billedet i opskriften. Men hvad pokker den er varm og jeg fryser ikke ørene ;o)
  Kh Anette

  Hej Lone.
  Jeg takker ;o) Prøv den prøv den, den er hurtigt hæklet og værd at have i hue-kurven til vinter :o)
  Jeg har aldrig prøvet at hækle tøj, sjaler er vidst det der kommer nærmest. Men mon ikke jeg blir tilpas "smittet" herinde i blogland, til at jeg også en dag skal forsøge mig. Tror meget vel jeg kunne komme til at sidde i samme str. problemer som dig :o/ Har lidt for lidt respekt for de der hæklefastheder. Det må jeg hellere få styr på inden :o)
  Tak tak for Hækleskur´s ros, det er et hit at have nålene samlet et sted, så er de altid til at finde dem :o)

  Kh Anette

  SvarSlet
 12. Hejsa.
  Skøn hue du her har lavet. Du skulle vel ikke stadig have opskriften. Linket virker ikke mere, de har nok taget den af igen.

  SvarSlet
 13. Hej Aggie.
  Nej desværre har jeg ikke opskriften, til min store ærgelse..... Får det er en skøn opskrift der gir et skønt resultat :o)
  Kh Anette.

  SvarSlet
 14. Hejsa, jeg forelskede mig også i huen og har ærgret mig over, at linket ikke 'virkede'. Nu har jeg imidlertid fundet opskriften ved at søge på Hæklet hue på Hjemmet - se flg. link:
  http://www.hjemmet.dk/haandarbejde/Hakling/Hakl-selv-Hue-i-muslingehakling/
  Jeg tror de lægger deres opskrifter i 'arkiv' efter en periode, og så skal man søge specifikt efter navnet. Nu vil jeg også forsøge mig med den flotte model :-)
  vh Birthe

  SvarSlet

Det er altid dejligt at få en kommentar med på vejen :o)