tirsdag den 17. maj 2011

Ny badeværelsesmåtte og 650m muresnor fattigere.....

Gad vide om neon feberen her i blogland har lagt sig ??? Her i Glaphuset er vi ikke altid helt med fremme på noderne, det er neonmåtten her et bevis på :o)


Pludselig en dag, da jeg var forbi husbonden på hans job i et byggemarked sprang et par ruller muresnor på mig. Rullerne skreg om, at blive til noget kreativt :o) At projektet så greb om sig og jeg måtte forbi en del gange efter i alt 7 ruller er jo hvad det er ;o) Jeg har hæklet en badeværelses måtte med en diameter på 80cm i neongul. Farvevalget var ud fra, at den skulle passe til badeforhænget fra Rice.


Selve måtten i midt er hæklet i en stor spiral med fastmasker i den bagerste lænke. Kanten rundt er lidt mere "forfinet" jeg synes den indrammer måtten fint og bidrager til lidt pudsighed ;o)


Jeg er stadig ikke neon-solgt ligesom jeg ej heller er vintage-stof solgt, men jeg er kommet til, at synes ret så godt om projektet her som det skred frem. Nu residere det på badeværelses gulvet, og med anti-glid under er der ingen Glaphus beboere på isen ;o)

fredag den 13. maj 2011

Måtte liiige lave en til, bare én til ;o)

Jeg er blevet ret så pjattet med den fine vest fra Familie Journalen, måtte simpelthen hækle en til godten i den næste størrelse. Den er hæklet i samme garn som den i det forrige indlæg.

tirsdag den 10. maj 2011

Et sandhul der greb om sig

For noget tid siden fik jeg en idé til en "sandkasse" til godten. Vi har så meget udenomsplads, så hvorfor ikke lave en monster stor sandkasse. Heldigvis har jeg en fantastisk husbond, der ikke vender det hvide ud af øjnene når jeg får en af mine utallige idéer. Han var klar :o)

Sidste weekend havde mutti her weekendvagt, så far og datter måtte hygge sig uden mig :o/ Med skovl, spade og trillebør gik mine to kære igang med, at grave et 50cm dybt hul der med en diameter på 3,5m ville tage pippet fra de fleste når 5 m3 jord skulle køres væk med trillebør. Efter sigende gik det forrygende :o)



Hullet er beklædt med 50x50cm fliser. Det har været et KÆMPE arbejde for min søde Morten Korch. Jeg er sikker på hans blod, sved og tåre lønner sig, for godten kommer til, at bo i "sandhullet" hele sommeren. Nu mangler vi blot 3 m3 sand, et overdækningsnet og pæle til et solsejl der skal spændes op over. Blir det ikke fedt ???

Sidst men ikke mindst er godtens rødbøg sprunget ud :o) Den rødbøg er helt ganske særlig. Den plantede vi sammen med alle gæsterne til Asta´s barnedåb. Den vil år efter år gro og vokse sig stor og stærk i takt med Asta :o) Den har iøvrigt i forbindelse med vores Dovne Have fået selskab af 3 æbletræer, 2 pæretræer, 1 Blommetræ, 1 Kirsebærtræ og 1 Moreltræ :o)

søndag den 8. maj 2011

Skydderi i Den Dovne Have

Så fik jeg langt om længe skudt løs med kameraet i haven, så nu bliver I bombarderet :o) Vi koncentrere os i første omgang om haven ude foran, som er 1/3 af vores grund. Det er et stort arbejde, da størsteparten af grunden har ligget hen som landbrugsjord frem til nu.


Vi går frem efter den tidligere omtalte haveplan. Haven er inddelt i flere "rum" med interne uklippede hække, buske og træer. Ovenover her ses "rummet" som skal huse godtens sandhul og legehus. Sandhullet behøver et indlæg for sig selv, for det greb om sig, gjorde det ;o) Udover Kranstop har vi sat 2 Paradisæbletræer til, at indramme området som der også skal såes græs i. En af flere bænke er sat op, så mutti her kan sidde og nørkle mens Asta leger :o)



Et andet rum er indrammet af Uægte Jasmin og en masse Vinca til bunddække. I det rum står på sigt et gyngestativ og det super seje vippedyr her. Vores lokale børnehave har bygget nyt, så hele den gamle børnegård skulle raves ned. På legepladsen stod fætteren her, dog i ret så ubrugelig stand, for bjælken på tværs var brækket over. Med en skilling til børnehavens "hyggekasse" var vippen vores. Min søde Morten Korch har hænderne ualmindeligt godt skruet på, hurra for os :o) Han har haft skilt vippen ad og sat den i stand, så den nu ser ud som her. Godt nok bor vi på landet, men tror da nok lige naboernes børn kan få fingeren ud og komme forbi og vippe :o) HERLIGT :o)



"Rønnebærrerne er sure sagde ræven, han kunne ikke nå dem" Jeg er spændt på om Mr. Fox kommer forbi, for midt i en række Sargentæblebuske har vi sat 4 Rønnetræer. Sammen skal det danne en sydvendt solkrog med hængekøjer og solvogne. Apropo Mr. Fox så er han i hvert fald at finde nede i mosen. De sidste par nætter har han gøet så pokkers et hjertesskærende parringskald. Det lyder som en hund der blir banket sønder og sammen, virkelig grimt at lytte til :o/ Håber da inderligt at Mrs. Fox hører ham ;o)


Den oprindelige have til Glaphuset fremstår ikke større end et frimærke, efter vi er gået igang med projekt Doven Have :o) Den får lov, at overleve mere eller mindre som den er. Der vil dog blive plantet lidt forskelligt op til den, så den blir integreret i Den Dovne have.





Det er vel nok svært, at tage et billede af det hele, for det er ualmindeligt svært, at se ret meget her på billedet. Om ikke andet kan det give et billede af størrelsesforholdene. Den røde plet i midten er fætter vippedyr :o)

lørdag den 7. maj 2011

1, 2, 3, 4, 5 par sko kom marcherende.


Igår var jeg til mit første "Stå-i-kø-storme-ind-og-hamstre" lagersalg hos By Kier..... Og hvilken oplevelse..... Jeg ved ikke lige, hvad jeg havde forestillet mig, da jeg gav mig til at stå og kigge, mærke, vende og dreje de mange sko. Der stod jeg og lignede en kvinde der var slået over i slowmotion i forhold til alle de andre scoopere..... De flåede det ene par sko efter det andet ned i store sække, rendte fra bord til bord. Wooow, jeg var mildest talt målløs. Det lykkedes mig dog, trods sneglfart, at scoope 4 par sko/støvler til godten og 1 par til mig selv. Asta passer kun de to par nu, jeg har taget chancen med to andre par. (Eller også blev jeg grebet af stemningen og de vanvittige lave priser)

fredag den 6. maj 2011

Nøøøj det er længe siden.....

Nøøøj hvor er det længe siden..... Som nævnt i det forrige indlæg går det meste af tiden udendøre i vores Dovne Have, som efterhånden tager mere og mere form. Hvor bliver den SUPER SUPER fed :o) Skal ski også snart have taget nogle billeder og lagt herind :o)


Nå, men lidt krea er det blevet til. Godten må siges i høj grad at være en rigtig udepige, det er altså ret så praktisk nu hvor al vores tid går i haven ;o) Solen har magt og har også allerede præsteret at gøre Morten Korch solskoldet da et 3,5m stort sandkasse hul skulle graves. Meeen rolig derude, EG-solhatten er ikke til ham ;o) men til godten. Sidste års solhat var et hit, så vi gentager successen :o))


Strik ligger ikke til mit højre ben, men så længe det er lige ud af landevejen kan det lige skrælle af. Det er blevet til et par godte-futter til pusletasken. Vi glemmer aaaltid at få futter med, nu er det ovre ;o)

Imorgen skal jeg til Fyns fedeste forårmarked, Pakhus 16 :o) Jeg glæder mig som et lille barn. Der vil vrimle med kreative bloggere og pakhuset vil emme af kreativitet i topklasse. Med i bilen skal den sødeste Søhest. Dernede skal vi mødes med den sødeste Pif, Paf og Puf. Trine så jeg sidst for godt et års tid siden, Lea har jeg ikke set i næsten 10 år. Vi "mødes" ret så ofte i blogland og på FB, men sådan helt "live", det bliver SÅ skønt at mødes igen alle tre. Vi har haft SÅ mange sjove timer på et hotel, hvor vi arbejdede og gav den gas som trisser, nu skal vi mødes igen. HERLIGT :o)

God weekend derude, måske vi ses ;o)