onsdag den 17. november 2010

What, fruen i Glaphuset sylter ???


Den er god nok, men nok også lidt af et særsyn. Min mormor døde da jeg var 4 år gammel. Jeg husker hende svagt, men hendes råsyltede agurker husker jeg tydeligt. Godt hjulpet på vej af min mor, der år efter år har holdt mormors opskrift på råsyltede agurker i hævd. Mmm, jeg elsker den knassende og sprøde fornemmelse af dem i munden. De minder meget Beauvais´ appetit agurker, hvis I kender dem ???


Nu er det ikke fordi Glaphus-bloggen skal omdannes til en madblog. Dem der kender mig godt, ved at det ALDRIG sker ;o) Men jeg blir nødt til at dele min mormors gamle opskrift med jer :o)

Den kommer her:
2 kg agurker i skiver.
100g groft salt.
500g sukker.
½ ltr eddike.
evt. 1 tsk atamon.
Blandes og røres i af og til, til sukkeret er opløst.
Lad trække tildækket i 1-2 døgn.
Kan holde sig længe i gode tætte sylteglas.
Mmm, velbekom derude ;o)

5 kommentarer:

 1. Hej Lunde!
  TAK for opskriften. Hehe kan ikke lade vær med at trække på smilebåndet og tænke på dengang, for laaaaaang tid siden, hvor du (måske vi, men det behøver vi jo ikke sige til nogen. ;-)) kom æg i en lasange. Det så sgu sjovt ud da den var færdig. :-)

  SvarSlet
 2. Hvor skønt, tak :) Jeg er også helt vild med råsyltede agurker - vil huske at prøve din mormors opskrift, næste gang jeg skal sylte agurker :)

  SvarSlet
 3. Hej Lea.
  Velbekom :o) Det er sjovt du skriver æg i lasagnen. Forleden tænkte jeg netop på en gang jeg kom et æg i lasagne sammen med en, kunne bare ikke huske hvem. Men det var altså dig ??? Griner nok. Jeg er da heldigvis blevet lidt bedre i et køkken, selvom jeg ikke er nogen bravour kok ;o)
  Knus Lunde.

  Hej Trine.
  Velbekom, og glæd dig. Mmm de er SÅ gode. Har nok spist liiidt for mange til aftensmaden i aften, men mums hvor er lækre ;o)
  Kh Anette.

  SvarSlet
 4. De smagte så godt - selvom de ikke var færdige!

  SvarSlet
 5. Hej!

  Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

  Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

  Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

  For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

  Hav en dejlig dag!

  Med venlig hilsen
  - Elin, Findeopskrifter.dk

  SvarSlet

Det er altid dejligt at få en kommentar med på vejen :o)