onsdag den 20. maj 2020

50´er kjole til en 2 årig.

Jeg ELSKER det her mønster, det er ren kærlighed. Mønsteret er fra 50´erne og fundet i Alt Om Håndarbejde 04/13. Kjolen har wienerlæg i taljen og et hav af indsnit på overdelen.


Overdelen er foret, med en lyserød med samme tone som yderstoffet. Det er en lækker detalje når foret er en kontrast farve og man som her,kan ane det. Men man skal væbne sig med tålmodighed når det skal syes. For lige netop det foret ærmegab er for rutinerede hænder, at køre gennem symaskinen. Det er bøvlet og jo mindre størrelse man syer kjolen i, jo sværere er den at sy.


Underdelen er ikke foret. Til gengæld er der syet en blød lyserød tyl ind, for at give fylde og pynte underneden kjolenkanten.


Kjolen lukkes med en usynlig lynlås midt bag. Her gør det sig gældende igen, det rutinerede hænder der skal til, for at sy yderstof og foer sammen med den usynlige lynlås.


Kjolen er syet i fast bomuldsstof med et fint print, samt tilsvarende fast bomuld indvendig. Begge er købt hos Luieluie.dk. Den bløde tyl er fra Stoff&Stil. Jeg har syet kjoler i det her mønster flere gange, se dem begge her og her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Det er altid dejligt at få en kommentar med på vejen :o)