fredag den 2. maj 2014

50´er pigekjoler med wienerlæg.

Jeg har syet sommerkjoler til Godten og Svesken og jeg er rigtig glad for resultatet :o)


Mønsteret er fra Alt Om Håndarbejdes Symagasin April 2013. Kjolerne er i 50´er stilen med et fint feminint snit og dakadente detaljer. Da jeg viste min mor kjolerne sagde hun med det samme at sådan nogle kjoler havde min Mormor også syet til hende da hun var barn ;o) Det er lidt hyggeligt :o) Det fine retro bomuldsstof har jeg købet hos Malika og Rosa. De har et stort udvalg af unikke og sjove tekstiler i en god kvalitet, helt sikkert et besøg værd :)


Kjolerne har et bærestykke med to indsnit foran og to indsnit bagpå. Indsnittene giver et rigtig fint og feminint snit. Der er i alt 8 indsnit pr kjole, da bærestykket er syet med belægning/foer i samme stof.


Jeg har ofte beundret Trines (med bloggen Groovybaby and Mama) evne til at sy fine belægninger i de mange flotte kjoler hun syer til sin datter. Det har jeg rigtig gerne villet lære. Hold nu op, jeg bøvlede med at få mønsterdelene drejet så de blev rigtig syet sammen og dermed kunne vendes rigtig ud. Jeg vil så sige at efter koden er knækket er jeg ikke afskrækket fra at skulle gøre det igen, for det giver altså bare et rigtig lækkert finish.


Så var det en fornøjelse at kunne sy stikningerne langs halsudskæringen og ærmegabene :o)


Skørtet får primært sin facon idet der er syet wienerlæg i taljen. Sådan nogle havde jeg heller ikke prøvet at lave før, men de viste sig fra deres pæne side, så det lykkedes ganske godt. Det er vigtigt, at man er omhyggelig med at læggene når helt sammen, så omkredsen på skørtet stemmer overens med bærestykket, da disse syes sammen.


Under skørtet er syet en blød tyl som er rynket sammen ved taljen, for at give strut effekt :) Tyllen kan undlades hvis kjolen skal være lidt mindre pyntet.


De lukkes med en usynlig lynlås i ryggen. Ginen til højre er lidt bredere om livet end kjolen, så derfor gaber den.


Jeg har lidt problemer med hvordan stoffet skal syes ved lynlåsens bund. Nogen der kan hjælpe ???


Indtil temperaturerne er høje nok til at have bare arme, har jeg købt et par grå cardigans og grå strømpebukser til at lune :o) Jeg kan sagtens finde på at bruge mønsteret igen, det er super fint og sjovt at sy :o)


Imens jeg har syet, har Morten Korch været igang med at omdanne vores slagmark af en baghave til en skøn Doven Have. Det er forsat en fornøjelse at kunne hive vores haveplan frem og i små skridt skabe haven lige som vi ønsker os.


Morten Korch brugte for 2 år siden næsten 2 hele uger på at anlægge 1000kvm græsplæne i forhaven, så da vi fik mulighed for at få fingerne i rullegræs, var vi ikke sene til at gribe den mulighed. SÅ sindsygt smart bare at kunne rulle en græsplæne ud på ingen tid :o)God weekend derude
Anette

6 kommentarer:

 1. Wauw hvor er de smukke!!!!! Smukt mønster, smukt stof og smuk syning!!! ❤️

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak søde Lea :o) Jeg er også rigtig godt tilfreds med dem og kan sagtens give dig ret i alle dine `smukkere´ ;o)

   Slet
 2. Sikke fine kjoler - de ville også være skønne i voksenstørrelse :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte, ja det ville de måske nok. Jeg er ikke ret god til at gå i en masse farver, kan være jeg skulle øve mig i det og have en god grund til at sy en kjole ;o)

   Slet
 3. Wauw hvor er de fine!!!
  Er helt vild med de læg :)

  SvarSlet
 4. Er du da vimmer, hvor er de flotte! Sikke et STORT og TIDSKRÆVENDE arbejde, det må have været - respekt! :-))))

  Det med lynlåsens fastsyning i bunden er også noget, jeg altid pøler med!

  SvarSlet

Det er altid dejligt at få en kommentar med på vejen :o)