mandag den 4. oktober 2010

Vores dovne Glaphus-have

Endelig kom den, den længe ventede haveplan til vores dovne Glaphus-have. Nøøøøj, hvor ser det godt ud :o) Jeg glæder mig i den grad over, at vi nu har en slagplan for hvordan vi griber vores 5500kvm store grund an.


Det hele startede egentlig med, at husbonden blev den lykkelige ejer af bogen "Den dovne have" af Havearkitekt Rie Post. Hendes måde at "kreere" haver på, var som vand på vores mølle. Målet for Rie er at skabe haver der er smukke at se på, spændende og oplevelsesrige at bevæge sig rundt i - som samtidigt kan vedligeholdes med et minimum af pasning. Haver skal kunne nydes, og de skal anlægges, så der bliver tid til at nyde dem!
Lyder det ikke næsten for godt til at være sandt ??? Det gjorde det i vores øre. Efter mange overvejelser blev vi enig om, at investere i en ordentlig plan fra starten. Vi fik besøg af Rie.


Når vores grund pt. er én stor pløjemark med flagstang, er det fordi det tidl. har været landbrugsjord. Så I kan nok regne ud at mulighederne er uendelige og alt for mange til, at vi selv vil kunne få lavet noget, der i sidste ende vil være super. Men nu har vi en plan, hvor alle vores ønsker og idéer er kogt sammen til en genial doven Glaphus-have. Vi har ingen deadline, vi tar lidt af gangen.
Der har de sidste 14 dage været pokkers stille her på bloggen. Hvorfor ??? Jeg er i fuld gang med kreere ting til en lille lækker nyfødt pige og en lækker lækker "niece" der snart officielt skal have sit fine navn. Deres mødre kigger med her på bloggen, så derfor er her stille ;o) Nu vil jeg "take a look around" hos jer elskede bloggere. Forsat god aften rundt om.
Anette

8 kommentarer:

 1. Øj, hvor bliver det spændende !!

  SvarSlet
 2. Det er da for spændende.. Jeg prøver igen.. måske denne besked vil gå i gennem...

  Jeg vil også ha en have make over.. Men jeg har en forestilling om at det er en bekostelig affaire... not?

  Spændende med lille ny baby... er du så blevet skruk? Det går ikke...

  Held og lykke med haven, glæder mig til at se billeder på sigt...

  Lone

  SvarSlet
 3. Det lyder godt nok spændende Anette! Og det lyder som en bog der skal på min ønskeseddel, for vi er bestemt også tilhængere af en have, der passer sig selv:)
  Og det er på trods af at vi kun har 700kvm at passe, hvoraf ca 500 er græsplæne:)

  Glæder mig til at følge med i udførelsen af haveplanen, for der kommer vel billeder i processen ikk?

  Kram

  SvarSlet
 4. Miri: Det blir VILDT spændende, jeg glæder mig helt vildt :o)

  Lone: Jubii, der er hul igennem :o)
  Alt er jo relativt mht. prisen for sådan en plan. Der gik også nogle måneder med overvejelser om hvorvidt vi skulle eller ikke skulle investere. For vi ser det som en investering. Vi ville ikke ane hvor vi skulle starte eller slutte, eller hvad pokker vi skulle plante. Og vi er SÅ glade for vi gjorde det. Nu kommer der styr på pløjemarken :o)
  Ork nej, jeg er ikke så skruk smitsom ;o) Jeg nyder Asta og de fremskridt der sker i hendes udvikling dag for dag, hun er da alt for lille til at skal være storesøster, hvis du spørg mig :o) Så bare rolig :o)

  Rikke: Det lyder nemlig super spændende :o) Bogen er helt sikkert en plads på ønskesedlen værd :o) Jeg tror da nok der skal komme billeder af vores dovne have med tiden :o)

  Varme knus til jer alle tre.
  Anette

  SvarSlet
 5. Det var dog en god idé. Den bog maa jeg lige skrive bag oeret til et senere tidspunkt.

  SvarSlet
 6. Hej Lin.
  Du kan tro vi varmt anbefaler den her i huset. Rie Post har også udgivet en anden bog der hedder: Havens nemme planter. Den er også en plads på ønskesedlen værd :o)
  Kh Anette.

  SvarSlet
 7. Søde Lunde.
  Hvor ser det dog velorganiseret og skide fedt ud! Og sikke en genial ide med ingen deadline! Glæder mig tilat høre mere om projektet.
  Og tak for ros-ningen af Ediths værelse og det fine næsehorn. Hornet er fra "Rice" og jeg købte det i sin tid på Trendsales. Man kunne også engang købe det hos nordhjem.dk, men ved ikke om man kan længere.
  Håber Asta trives og er glad for at være dagplejebarn. Her går det strygende. Vi har lige travlt nok til min smag, men det er bare indtil vores berygtede badeværelse er helt færdigt, og det er det snart!J-U-B-I!
  Edith er ca syg en gang hver anden uge, men det skulle vist være normalt sådan ved dagplejestart.
  Dejlig tat høre at det er fint at være tilbage i hverdagen på arbejdet. Håber også at Morten Korch har det godt.
  Kram fra Trine

  SvarSlet
 8. Hej Trine.
  Det er SÅ fedt at vi nu har en slagplan. Og beslutningen om ingen deadline lå lige til højre benet, for det er da ingen fornøjelse at stresse over haven som gerne skulle være doven og afstressende ;o)
  Asta stortrives som dpl. pige :o) Det går i det hele taget super fint herhjemme synes jeg. Det hele hænger fint sammen, og vi er føler på ingen måde, at vi er skridt bagefter i hverdagen. Der er fedt :o)
  Arj hvor er det altså synd for den søde Edith :o( Hver 2. uge, det er da lige i overkanten. Hun får rigtig motioneret sit immunforsvar :o/ Håber hun er frisk igen ???
  Hils Vingummien og J mange gange.
  Varme knus Lunde

  SvarSlet

Det er altid dejligt at få en kommentar med på vejen :o)