lørdag den 7. juli 2012

Dåbstæppe til Tvebakken

I søndags blev vores søde Tvebak alias Vigga døbt. Hun blev døbt i den sejeste dåbskjole ever, der med sine 118 år på bagen stadig bruges nu af 5. generation. Den må I se mere til i et andet indlæg, for den fortjener bestemt et indlæg helt for sig selv :o)

Da Godten blev døbt lavede jeg dette tæppe. Det blev syet inden hun blev født, jeg var overbevist om hun var en dreng, det var hun så ikke ;o) Det bære farverne præg af, selvom jeg dengang bildte mig selv ind at det sagtens kunne gå til begge køn..... Hmm, døm selv ;o)

Jeg har broderet med små fine kædesting navn, fødselsdag, længde, vægt og dåbsdag på hver sin side af tæppet. Jeg har igen igen brugt at tegne broderiet på vandopløseligt vlies, for derefter brodere efter det. Det er super smart :o)
Motiverne har jeg fundet ved at lave en google billedsøgning og teksten har jeg fundet i word.

Det er helt klart broderiet der har taget længst tid, men det er også lidt hyggeligt :o) Vel og mærke så længe man har en baby der tillader én tiden til det :o) Det eneste jeg har fortrudt er farven på broderierne, den er blevet for mørk på det brune, hvilket gør at de ikke fremtræder så meget som jeg gerne ville de skulle.


Selve tæppet er syet af firkanter i størrelsen 15x15cm. Kanten rundt er også 15cm i bredden. Jeg har lagt 2 lag pladevat imellem for- og bagside og derefter quiltet på symaskine. Ikke verdens nemmeste opgave, men lykkedes gjorde det da :o)

16 kommentarer:

 1. Flot tæppe og ikke mindst flot navn. Jeg har selv en datter med navnet Vigga på snart 11 år, som selvfølgelig er den skønneste og smukkeste pige i min verden. Det eneste hun synes, er irriterende ved navnet, er, at hun altid er den sidste i protokollen i skolen. Derfor er hun også altid den sidste, der skal trække kalender gave i skolen i december måned. Men ellers...skønt navn! Hendes kælenavn er forøvrigt Viggo blandt veninderne! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar :o) Sjovt at høre hvad din datter har af oplevelser med det fine navn :o) Mon ikke vores lille Vigga kommer til opleve det samme med protokollen ;o)

   Slet
 2. Wauw sikken et arbejde, det er super flot!
  Glæder mig til at se dåbskjolen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Taaak, ja nu må jeg også snart få lavet det indlæg om vores gamle kjole :o)

   Slet
 3. Wow hvor er det flot! Sikke et stort arbejde!
  Jeg synes at farverne går super til en pige. Glæder mig til at se dåbskjolen.
  Kh Catrine

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Catrine :o) Stort arbejde, men bestemt det hele værd :o) Det er en dejlig fornemmelse at give sine guldklumper noget godt håndarbejde, der er lagt tid og tanker i :o)

   Slet
 4. Fantastisk!!!! Er det rigtigt at jeg ikke kan se to ens firkanter?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Lea. Jepp, ikke nogle ens firkanter, det siger vidst mest om muttis stoflager, der er en anelse stort ;o)

   Slet
 5. Anette det er sååå fint, tror altså min tålmodighed var sluppet op med det quiltning. Tillykke med dåben :D Knus Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Christina :o) Arh quiltningen er den mindste del af det, eftersom symaskinen har klaret den opgave. Det er straks værre med broderiet, det tar tid :o) Men er dejlig tid at bruge til en dejlig tvebak :o)

   Slet
 6. Flot tæppe, men det er Godten's altså også - det der med pige/drenge-farver - ja hvem skal bestemme det :-)
  Min datter er vild med brunt - det har hendes førstfødte en pige brugt, men nu hvor den næste, en dreng er kommet, bliver der godt nok kørt igennem med den brune og så er der kommet petroliumsfarvet ind i billedet, hvor det hidtil har været den lilla skala, der har været dominerende :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Randi :o) Og du har ret mht. farverne, hvem skal bestemme det :o) Det er jo hvad man selv gør det til :o) Fin måde din datter har brugt/genbrugt den brune farve :o)

   Slet
 7. Svar
  1. Tak Trine, håber alt vel med maven ???

   Slet

Det er altid dejligt at få en kommentar med på vejen :o)