torsdag den 12. marts 2015

Proces frem for resultat ;o)

Det er processen frem for det endelige resultat, der er den primære arbejdsgang når man tegner Zentangles. Hvem har ikke prøvet, at sidde med en genial idé i hovedet, føre den ud i livet, for så til sidst konstatere at resultatet ikke ser ud som det gjorde i tankerne...... Det har de fleste kreative sjæle vidst prøvet. Selvom jeg er blevet væsentlig bedre til, at få tanker og resultat til at gå op i en højere enhed, så tiltrækker Zentangles-processen mig helt vildt.

Det er så finurligt og meditativt at tegne Zentangles. I mit seneste kunstværk har jeg leget med Morten Korchs og mine forbogstaver. Tegningen er i A3 størrelse og har taget rigtig mange timer at lave. Der har sågar udspillet sig en mindre krisesituation...... Svesken svang lige sin ÅBNE drikkedunk henover tegningen, så halvdelen af tegningen blev "oversvømmet" af vand. Så priste jeg mig lykkelig for, at jeg tegner på papir af en god kvalitet, for vandet kunne takket være en hurtig indsats suges op, uden af efterlade sig spor. Pheeew, jeg åndede lettet op ;o)

Jeg havde en idé om at tegne Zentangles i cirkler, så jeg måtte i gemmerne og finde mit gamle passersæt.

Først skitserede jeg forsigtigt bogstaverne op med blyant efter at have fundet en fin skrifttype.

Derefter gik jeg igang med at svinge passeren. Imellem cirklerne har jeg tegnet kursive linjer. Og så gik processen igang med, at udfylde med mønstre og viske blyantsstreger ud efterhånden ;o)

Done :o)


Jeg skal inden længe lære kunsten videre til en masse dejlig damer :o) For det viser sig, at flere omkring mig ønsker sig at kunne tegne de smukke streger, så jeg har arrangeret en "Zentangle aften" i Glaphuset. Det er jeg spændt på, glæder mig helt vildt til at se andre få glæde af kunsten ;o)  

4 kommentarer:

 1. Hold nu hvor er det flot 👏👏
  Tak for indblikket i hvordan man kan gribe det an.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :o)
   Det er ganske simpel og enkelt at gå til. Jo flere gange man tegner, finder man også efterhånden ud af hvad der fungere godt. Fx mørke/ lyse - enkle/finurlige - ynglings/nye mønstre op af hinanden :o)

   Slet
 2. Hold nu op hvor er den bare flot :)
  Og fedt at se hvordan du er kommet frem til resultatet :)
  Wow virkelig flot :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for de søde ord ;o) Tænkte at nogle ville have glæde af, at se hvor enkel det rent faktisk er ;o)

   Slet

Det er altid dejligt at få en kommentar med på vejen :o)