søndag den 14. februar 2021

Fastelavn med en Hubertus-Rytter

Svesken havde en drøm om at være rytter til fastelavn. Vi måtte lige tegne lidt, for at sikre vi talte om det samme ;o) Hun ville nemlig være en rød rytter - Hubertus-rytter :o)


Stoff og Stil har ofte været mit fortrukne sted at købe ind til fastelavnskostumer. Nok af den simple grund at jeg kan få, hvad jeg skal bruge samme sted.


Det var første gang (og måske sidste) jeg har syet en habitjakke, med revers, foer og hele pivtøjet. Mønsteret fandt jeg i et ældre AOH - 01/13 s. 40. Jakken er syet i en kraftig rød møbelvelour. Jeg har noget med det lækre fede velour, det eksklusive udtryk er jeg ret vild med.


Jeg ved ikke hvad de hedder den her slags skulderpuder, men de var et stort ønske fra Svesken. Jeg synes de er lidt cirkusagtige ;o) Jeg har lavet dem ved at stryge velodon på bagsiden af stoffet. Velodon kan også bruges til at afstive bunden i tasker. Guldfrynserne er en del af et bånd. Det lilla strygeplast er med til at markere skulderen. For mange år siden arbejdede jeg i systuen på et teater. Her lærte jeg kunsten at "overdrive" detaljerne på et kostume. Det var nødvendigt, for at kostumet gjorde sin pligt i at understrege rollen karakteren havde.
 

Ærmerne kan ikke åbnes, for der er ingen sammensyning. Så for at markere ærmet, syede jeg et par knapper på det sted, hvor en åbning ville have været. Det endte med at blive en hubertusrytter med rygmærke ;o) Lidt eventyr og glimmer gør altid til noget godt ;o)


Svesken har altid ELSKET glimmer!!! Hun kan faktisk ikke få nok. Så ligesom enhjørningen på ryggen, forelskede hun sig også i denne paillet enhjørning hvor pailetterne kan skifte farve, alt efter hvilken retning de stryges i. 


Lommen er symbolsk, for den er ren snyd ;o)


Bukserne slap jeg nemt om ved blot at sy sort guld elastik på sidesømmen på et par sorte leggins.


Matchende lilla acetat stof blev brugt til foer. Hold nu op det drillede mig...... At få de 2 jakke-dele til at passe sammen, var noget af en udfordring. Jeg endte med at sy det meste af det sammen i hånden. Der findes helt sikkert nogle "sy-foer-i-jakke-tricks" de skills kendte jeg tilsyneladende ikke....... :o/


Som her hvor forstykket er syet sammen i hånd og bagstykket på maskine.


Ridehjelm og pisk var rekvisitter. Den hvide skjorte endte jeg med at finde i genbrug.

Glædelig Fastelavn :o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Det er altid dejligt at få en kommentar med på vejen :o)