torsdag den 26. september 2013

Evighedsprojekt nåede sin afslutning

Langt om længe kan jeg sige "Done" til mit evighedsprojekt..... Det har taget mig 5 år at lave det. Og nu synes jeg det er alt for "pænt" og ensformigt i farverne...... Da jeg begyndte på tæppet havde vi lige købt Glaphuset og var i fuld gang med at indrette og rode og regere. Jeg havde lilla-trip ;o)


Det er hæklet af Bonita garn, som er en blandingsgarn 50% akryl, 25% uld, 25% nylon fra det tidligere Ingerlise sy og strik.


Jeg er ind imellem gået sur i at hækle de mange oldemorfirkanter, der bare blev mere og mere ensformige at hækle. På et tidspunkt begyndte jeg at hækle enderne med ind i som hæftning. Skide smart at slippe for 10 enders hæftning pr. lap. Efter tæppet er taget i brug må jeg desværre konstatere, at det IKKE er nogen god idé. Trods enderne var lange, da de blev hæklet ind i trevler de op når tæppet strækkes. Det vil sige, at halvdelen af lapperne ser trælse ud med garnender det stritter frem, og de vil jo nok desværre kun blive flere efterhånden som det bruges :o(


Lapperne hæklet sammen m. fastmasker. Hver lap har inden sammenhæklingen, fået to omgange fastmasker i kanten. De er efterfølgende hæklet sammen med fastmasker. Jeg har siden lært af Gunda der er med i strikkeforummet at hækle sammen uden der komme en "pølse" i samlingen.


Til sidst er det afsluttet med yderligere 2 omgange fastmasker og en afsluttende krebsemaske kant. Jeg er ret glad for krebsemaskerne, synes de er sådan en fin og enkel kant. Nu er projektet afsluttet. Det mest tossede er, at jeg er begyndt på endnu et hækle sofatæppe...... Ja ved godt jeg er skør, når jeg lige har været ved at gå i spåner over det her, men det andet MÅTTE jeg prøve at lave ;o) Og det skrider heldigvis rigtig godt fremad.


Der var pænt meget garn tilbage fra evighedsprojektet, for jeg havde bare købt, så jeg ikke kom til at mangle ;o) Vi er SÅ heldige at Morten Korchs Faster er en ivrig strikker. Jeg gav alt garnet til hende og gav hende frie hænder. Det er der kommet disse skønne bluser ud af til Godten og Svesken :o)


Bluser som disse kan man ikke købe, og de er bare skønne for pigerne at bruge i dagpleje og børnehave :o)


Og så har de en fantastisk pasform. Raglan ærmerne gør at de sidder godt på skulderen og ikke "klumper" under overtøjet. Den gode brede rib i ærmerne gør, at de kan bruge dem længere, da den blot smøges op i starten hvis ærmet er for langt.


Faster Magda har altid strikket i den tid, jeg har kendt hende. Og det er ikke småting, der falder af hendes pinde. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at hun har strikket hundredvis af trøjer til familiens børn og voksne. 


Vores piger har også hver fået en "Slå om bluse" med hestetømme som kant i halsudskæringen og bindebånd på ryggen. De sidder SÅ fint og er skønne at giver pigerne på..


Så Faster Magda hvis du læser med derude, endnu engang 1000 tak for de lækre bluser :o)


Nå ja, så var der også et par hjemmestrikket sokker med til os alle, så nu kan vi roligt gå vinteren i møde med varme fødder :o)

4 kommentarer:

 1. Utroligt at hækle sådan et tæppe er noget af en bedrift. Godt gået og sikke et flot resultat!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Rikke :o) Ja vil næsten kalde det en frygtelig bedrift, men skønt når det når til sin ende :o)

   Slet
 2. Tillykke med det færdige tæppe. Det der med at hæke sammen så det ikke danner en pølse... Det må du lære mig!!!!
  Kan godt forstå du er gået igang med et nyt for man SKAL altid have mindst et evighedsprojekt... 😉
  Super fede trøjer! Hvor er I heldige!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Taaaak søde Lea :o) Det vil jeg rigtig gerne lære dig :o) Ih gad godt du nogengange boede lidt nærmere så du kunne komme med i strikkeforum, det ville være vand på din mølle. Og specielt når du både strikker og hækler ;o)
   Ved ikke hvad det er med de der evighedsprojekter, du har ret det er lidt som om der altid skal ligge ét.
   Ja vi er SÅ heldige med vores kreative familie :o)

   Slet

Det er altid dejligt at få en kommentar med på vejen :o)