torsdag den 30. juni 2011

Det gror, det gror i den dovne.....


Specielt skovjordbærene i spisebedet gror og spytter ud med små lækkkerbiskner. Godtens små arme har lært at brede bladene til side, for så at stikke en lille hånd ned og guffe guffe :o)

Og jeg skal da lige love for de vil brede sig de skovjordbær. Se bare her, de mange overløbere, det er da en fornøjelse uden lige :o) Det er meningen at skovjordbærene skal dække hele bunden i spisebedet, og blot holdes inde med plænklipperen.

Udover skovjordbær har vi sat forskellige frugtbuske, blåbær, solbær, ribs og stikkelsbær. Derudover citronmelisse, purløg og lidt flere forskellige krydderurter.

Tæt på spisebedet er "rummet" der på sigt skal ligge hus til en bålplads. Det er indrammet af Sargentæble og fjeldribs. Mellem Fjeldribsene har Morten Korch lavet et "hold-ukrudt-nede-forsøg" hvilket vil sige, at han har sået hvidkløver. Kløveren står som et blødt tæppe rundt om planterne, fint at se på, og da særligt når det dækker så godt, at ukrudten holdes væk ;o)

Midt mellem fjeldribsene har vi sat en hyld, der kommet ganske godt.


Med 5 kubikmeter strandsand, blev sandhullet færdig og godten elsker det. Jeg må virkelig rose Morten Korch for det store arbejde. Det er jo en drøm af et sandhul. Fliserne rundt gør det nemt for os at lege med, og så er de så bredde at sandet ikke når ud på græsset hvis der kastes lidt rundt med det. Vi har fået lavet et stort net på mål til overdækning. En fiskenetsproducent i Brønderslev kunne klare den opgave. Det var godt nok lidt peberet, men der er ikke noget værre end kattelort og andet klamt i et sandhul. "Rummet" her er indrammet af Kranstop som blir ca 50cm højt. Det har blomstret med små fine hvide blomster. Her til aften har vi netop købt et legehus til godten der også skal stå her. Glæder mig allerede til, at gå amok med at male og sy gardiner og andet godt til huset :o)


I næste "rum" hvor Hr. Vippedyr bor, kommer de uægte jasmin rigtig godt fra start. Det er en sjov busk sådan en jasmin, ranglet, spinkel og lidt snørklet. De er netop sprunget ud i denne uge med fine hvide blomster.

Under jasminerne er plantet Vinca, som er et mindre lue-helved, at holde fri for ukrudt..... Ikke desto mindre er Vincaen begyndt, at brede sig med små overløbere. Det er meningen, at det ligesom skovjordbærene, skal vokse sig helt tæt så ukrudt ikke kommer igennem, og ellers holdes inde med plæneklipperen. Udover Hr. Vippedyr skal et gyngestativ også gerne flytte ind her :o) Det skal da lige nævnes, at vi til en nabofest allerede har fået tilnavnet "Børnenes paradis". Det blev jeg da lidt glad i låget over at høre :o)

Flagstangen blir brugt flittigt her henover forår og sommer. Vi flager nemlig ikke kun når det er Glaphusets beboere der fylder år, vi flager også for naboens tre børn ;o) Det er ret så hyggeligt :o)

I et trekantbed står Gul Buskpotentil. Jeg har egentlig aldrig været så pjattet med den busk. Men dem vi har fået fingerne i, har nogle usædvanligt store fine blomster, alverdens insekter elsker at sidde deri. Så jeg trækker lige min "ikke-pjattethed" tilbage :o)

Er det ikke i børnesangen "En lillenisse rejste" at han møder kæmpekålen ??? Så tror jeg den lille nisse har været her forbi. Vi har endnu ikke lagt "plænen" om, det venter vi med til sensommeren. Dvs. det er den oprindelige ko-græsmark der udgør vores plæne i øjeblikket. Ikke noget, at sige til godten nogengange kan synes det er helt uoverskueligt at forsere kæmpekål på sin vej til sandhullet :o/

Jeg har det med, at finde på alle mulige skøre huskeregler og navne. Sidst var det ukrudtet der stod for tur. Morten Korch skal bare lige huske mine "huskeregler" så vi er enige om hvad vi snakker om ;o) Her er det mit hadningsukrudt:


1. Fugleklistergræs - Fuglegræs.
2. Den ledeste heksetand -Tvetand.
3. Stikke stikke tidsel - Tidsel.
4. Rævepis - Ved du hvad den hedder ???

Det smukkeste træ og stortset det eneste vi har på grunden, er vores store hængebirk. Det er næsten som, at ligge ved havet, når man ligger under den og vinden slår rundt med de lange grene.

Vildthaven i år ligger hus til Honningurt, Fodermarvkål og Solsikker. Der en utrolig summen fra tusindvis af insekter når vi går rundt derude. Inde imellem står frugttræer og Godtens rødbøg.

Morten Korch har med hjælp fra buskerydder og plæneklipper slået små stier rundt, så frugttræerne står frit og fremkommeligt. Det blir kun sjovere og sjovere, at gå rundt på stierne, i takt med det hele blir højere :o)

Det var hvad rundturen i vores dovne have havde at byde på. Nu har jeg også siddet ved puteren i et par timer for, at lave dette inglæg, så håber der er nogle der får lidt ud af det :o)

Kh Anette.
Forsat god sommer derude.

BLOGHJÆLP: Kan nogen mon sige mig hvorfor billeder og tekst hopper sådan rundt mellem hinanden ??? Det er stortset en umulig opgave for mig, at få samme afstand mellem billeder og tekst. Det er tilbagevendende problem..... :o(

5 kommentarer:

 1. Skønt indlæg - I er nu noget længere end os med haveprojektet... Håber dog at vi snart kan følge trop!
  Fedt med udnævnelsen! Vi prøver også at planlægge en skøn legehave, så vores børn ikke altid skal køres til andre!

  Det er nogle fine billeder du har taget - og skøn rundtur! Tak

  SvarSlet
 2. Hvor bliver det bare en flot have! Har I haft en havearkitekt til at hjælpe med planer? Iøvrigt en hyggelig blog du har - nyder at følge med.
  Kh Stine

  SvarSlet
 3. Hej Tina.
  Tænkte også meget på jer da jeg lavede indlægget her :o) Synes det er herligt, at følge med i jeres projekt. Lige pludselig begyndte det for alvor, at tage form og det er SÅ fedt :o) jeg blir glad i låget hver gang jeg ser ud/er ude i haven. Den er allerede et hit, det blir ikke mindre efterhånden som det hele vokser op :o)
  God weekend Tina.
  Kh Anette.

  Hej Stine.
  Dejligt at høre den gode "dovne stemning" mærkes gennem billederne i indlægget. Jepp vi har haft en havearkitekt til, at lave en plan. Det var halvpeberet, men ufattelig godt givet ud. Det er ikke så bare lige at sætte sig ind i de forskellige planter og samtidig få det hele sammensat så det passer til vores ønsker og behov.
  Er glad for du synes om min blog. Den er ikke så fancy, men ligetil og indeholder hvad jeg går og roder med nu og her :o) Håber snart vi "ses" igen :o)
  God weekend.
  Kh Anette.

  SvarSlet
 4. Wauw! Hvor er det en fed have, hvis betegnelsen have kan gøre det med al den grund. ;-) Bliver vildt misundelig på især sandkassen, de vilde jordbær, flagstangen, den kommende bålplads og birketræet! Men nu bor jeg jo også i lejlighed uden altan så der skal ikke så meget til. ;-) Skal I have en gartner til at passe det hele, eller bliver det en del af Astas opgaver?;-)

  SvarSlet
 5. aaaaj det er en fed have Anette, lige til at gå på opdagelse i :-)
  sådan en ønsker jeg mig også, tror dog mine rækkehusnaboer vil blive lidt utilfredse med projektet da jeg ville blive nødt til at inddrage deres alligevel meget vilde græsplæner..
  Kh Christina

  SvarSlet

Det er altid dejligt at få en kommentar med på vejen :o)