søndag den 8. maj 2011

Skydderi i Den Dovne Have

Så fik jeg langt om længe skudt løs med kameraet i haven, så nu bliver I bombarderet :o) Vi koncentrere os i første omgang om haven ude foran, som er 1/3 af vores grund. Det er et stort arbejde, da størsteparten af grunden har ligget hen som landbrugsjord frem til nu.


Vi går frem efter den tidligere omtalte haveplan. Haven er inddelt i flere "rum" med interne uklippede hække, buske og træer. Ovenover her ses "rummet" som skal huse godtens sandhul og legehus. Sandhullet behøver et indlæg for sig selv, for det greb om sig, gjorde det ;o) Udover Kranstop har vi sat 2 Paradisæbletræer til, at indramme området som der også skal såes græs i. En af flere bænke er sat op, så mutti her kan sidde og nørkle mens Asta leger :o)Et andet rum er indrammet af Uægte Jasmin og en masse Vinca til bunddække. I det rum står på sigt et gyngestativ og det super seje vippedyr her. Vores lokale børnehave har bygget nyt, så hele den gamle børnegård skulle raves ned. På legepladsen stod fætteren her, dog i ret så ubrugelig stand, for bjælken på tværs var brækket over. Med en skilling til børnehavens "hyggekasse" var vippen vores. Min søde Morten Korch har hænderne ualmindeligt godt skruet på, hurra for os :o) Han har haft skilt vippen ad og sat den i stand, så den nu ser ud som her. Godt nok bor vi på landet, men tror da nok lige naboernes børn kan få fingeren ud og komme forbi og vippe :o) HERLIGT :o)"Rønnebærrerne er sure sagde ræven, han kunne ikke nå dem" Jeg er spændt på om Mr. Fox kommer forbi, for midt i en række Sargentæblebuske har vi sat 4 Rønnetræer. Sammen skal det danne en sydvendt solkrog med hængekøjer og solvogne. Apropo Mr. Fox så er han i hvert fald at finde nede i mosen. De sidste par nætter har han gøet så pokkers et hjertesskærende parringskald. Det lyder som en hund der blir banket sønder og sammen, virkelig grimt at lytte til :o/ Håber da inderligt at Mrs. Fox hører ham ;o)


Den oprindelige have til Glaphuset fremstår ikke større end et frimærke, efter vi er gået igang med projekt Doven Have :o) Den får lov, at overleve mere eller mindre som den er. Der vil dog blive plantet lidt forskelligt op til den, så den blir integreret i Den Dovne have.

Det er vel nok svært, at tage et billede af det hele, for det er ualmindeligt svært, at se ret meget her på billedet. Om ikke andet kan det give et billede af størrelsesforholdene. Den røde plet i midten er fætter vippedyr :o)

6 kommentarer:

 1. Uha, det ser spændende ud.. Vi har da vist gang i noget at det samme!!

  I er dog længere fremme end os - størstedelen af vores kommende have er stadig landbrugsjord... Fedt med sådan et vippedyr!
  Og hvor kan det bare blive skønt!

  SvarSlet
 2. Uha, Anette..

  Der er nok at passe. Glæder mig på sigt til at følge med når alt blomster og vokser...

  God fornøjelse..

  vores have er 1150 km2 og jeg syntes det er nok

  Lone

  SvarSlet
 3. Det ser helt fantastisk hyggeligt og dejligt ud.

  SvarSlet
 4. wauw en kæmpe have I har jeg der! Og super lækkert med vippedyret! SKØNT. Haha ja kan forstå at tingene har det med at gribe om sig hjemme hos jer. ;-)

  SvarSlet
 5. Hvor ser det bare utroligt fint ud, Lunde. Sikke et dejligt projekt:-)
  Du må lige huske at skrive hvor meget jeg skal betale for benzin og så lige sende dit kontonr. så jeg kan overføre. Hyg dig smadder meget og skide tak for sidst :-)
  Knus

  SvarSlet
 6. Hej Tina.
  Så ved du jo lige præcis hvor stort et projekt det er vi er gået igang med :o) Fordelene ved at starte helt 0 overskygger heldigvis det store arbejde. Og så hjælper det jo også godt på det når der kan tages store redskaber i brug som traktor med jordløsner og fræser ;o)
  Vi glæder os helt vildt towligt til det gror sådan rigtigt op. Der blir SÅ mange skønne stier og kroge rundt. Lur mig om haven ikke blir genial til dåseput ;o)
  Rigtig god arbejdelyst til jer også :o) Mon vi får billeder at se på bloggen din ???
  Kh Anette

  Hej Lone.
  Ja for hunde der er meget at holde rent til det rigtig gror op. På sigt skal bunddækket gerne gro så meget til, så det meste kan holdes med plæneklipperen :o)
  Rigtig fedt projekt I har haft gang i, i jeres have :o)
  Kh Anette.

  Hej HelleJiscika
  Tak, det er godt at høre man trods alt kan fornemme hyggen ud af billederne ;o)
  Kh Anette.

  Hej Lea.
  Ja, det er bestemt ikke plads vi mangler :o) Og Fætter Vippedyr er FANTASTISK fed, jeg kan mærke at blir en havehitter ;o) Jepp, det har det med at gribe om sig omkring os ;oP
  Varme knus Lunde.

  Hej Trine.
  Det glæder mig SÅ vanttigt at du også kan fornemme hyggen. Edith må droppe ind en dag og give den vippegas sammen med Asta. For Fætter vippedyr er nu sjovest når man sidder to overfor hinanden ;o) Selv MEGA tonsvis mange tak for sidst :o) Pyyyh hvor var jeg træt. Specielt da uret ringede kl 6 næsten morgen og jobbet kaldte :o/ Vi snakkes kære T, hils dine to kære.
  Knus Lunde

  SvarSlet

Det er altid dejligt at få en kommentar med på vejen :o)