fredag den 12. maj 2017

En dejlig gentagelse.

Fidusen skulle lige som sine søstre have et hjemmesyet legetæppe. Det var et glædeligt gensyn for mig, for det er et godt projekt. Jeg var lidt tvivl om farverne. Normalt taler pastelfarver ikke til mig, for jeg elsker klare farver. Der var bare et eller andet der talte til mig i stofferne jeg endte med at vælge.


Jeg bliver af og til spurgt om hvordan jeg brodere på tæpperne. Det kan være motiver eller skrifttyper, og hvordan jeg får størrelserne på begge dele til at passe sammen. Det vil jeg gerne dele med jer, det er ikke svært, det minder næsten om det rene trylleri ;o)


Jeg bruger noget der hedder Solu-vlies eller vandopløselig vlieseline. Det minder om en blod vliseline uden lim, for dette skal ikke stryges, og så er det nemt at tegne på.


Processen starter på computeren hvor jeg finder motiver og passende skrifttype, skriver teksten og tilpasser den i størrelse.


Derefter ligger jeg Solu-vlies ovenpå motiv eller tekst og tegner af med blyant.


Nu har jeg fået nogle linjer at brodere efter :o) Her er det Godten der selv har tegnet sit navn, som hun vil brodere på en lille pude :o) Solu-vliesen syer jeg fast på stoffet med ri-sting.

Med kædesting går jeg i gang, og ret hurtigt er teksten skabt på stoffet. Jeg fjerner ri-tråde og klipper forsigtigt Solu-vliesen af, helt ind til stingene.


En tur i vaskemaskinen på 30 grader skånevask, så er trylleriet sket når tæppet kommer ud. Det er også muligt blot at skylle Soluvliesen af under vandhanen, men tæppet er så stort, så der er vaskemaskinen at foretrække. Jeg har også brugt Soluvlies på pigernes nissehuer, se dem her og her.

Svesken og Godtens tæpper kan du se hvis du klikker her eller her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Det er altid dejligt at få en kommentar med på vejen :o)