lørdag den 29. november 2014

Grebet af Zentangles.

Jeg er blevet ganske grebet af at tegne Zentangles. Det giver sådan en dejlig i hovedet, og resultaterne taler for sig selv. De er finurlige, grafiske, smukke og hver eneste streg er sat omhyggeligt. 

Oprindeligt er Zentangles udviklet af Rick Roberts og Mary Thomas som en morsom og sjov kunst art. I denne bog skrives der at de strukturerede og koordinerede mønstre skaber smukke og interessante billeder. Rejsen til en færdig tegning beskriver de som "en elegant metafor for kunsten at leve". Dette indebærer, at hver streg skal være velovervejet og bevidst og tegnet uden bekymring for eller fokus på, hvordan det hele ender. Der er ingen rigtige eller forkerte måder at tegne mønstrene på. 

 
Min søde veninde Trine Søhest har endnu en gang inspireret mig. Det har hun gjort et utal af gange. Det er svært at beskrive hvor fedt det er, at have mennesker omkring sig man holder af, der konstant inspirere én til at prøve nye kreative ting. Ét er sikkert, det er GULD værd.


Trine har for godt 2 år siden lavet alletiders DIY´ers til at tegne de smukke mønstre. Se dem her. Jeg viser herunder nogle af mine første tegninger, som jeg har lavet med hjælp fra Trines DIY´ers.


Jeg tør godt love, at der kommer flere indlæg med Zentangles på bloggen. For jeg er meget grebet :o) Den største kunst er at fange det rigtige lys til, at få taget nogenlunde billeder til at ligge herind.

På glædeligt gensyn.
Anette.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Det er altid dejligt at få en kommentar med på vejen :o)