tirsdag den 8. marts 2011

Min lille fastelavns-høne :o)

I dag har godten og jeg været til fastelavn i dagplejen. Ih hvor var det hyggeligt :o) Byens dagplejemødre havde virkelig gjort hvad de kunne for, at lave en hyggelig fastelavnsfest :o)
Jeg har glædet mig i mange år til en dag, at skulle sy fastelavnskostumer. Så var det jo bare lige, at blive enig med mig selv om hvad Asta skulle være. I mit tidl. indlæg kunne I se hvad valget stod mellem :o)

I dag har godten været mariehøne, og hvor var hun bare skøn i kostumet her. Mønsteret er fra et fastelavnshæfte fra det tidl. Ingelise Sy- og Strik. Kjolen er en foret ballonkjole, med pladevat syet imellem til, at holde den stiv. Indenunder kjolen havde hun en sort bomuldsbluse og sorte strømpebukser.


Følehornene af mosgummi, er syet på en hjelm, men som så mange andre børn i den alder fik hun aflivet følehornene efter, at have haft dem på i en halvtimes tid ;o) Balloneffekten på kjolen opstår ved at kjolens store vidde forneden rynkes og syes sammen med foret. Det har voldt mig så usandsynligt mange problemer. På et tidspunkt havde jeg på mærkværdigvis fået det syet sammen så retsiden ikke kunne vendes ud..... :o/ Grrrr, nåede at miste tålmodigheden og kjolen lå en uges tid inden jeg nærmede mig den igen. Men SÅ kom "the big clue" også til mig, heldigvis :o) Nu har jeg et helt år til, at fantasere om næste års fastelavns kostume ;o)

Til familie, venner og andre der ikke har en blog. Det er nu blevet muligt, at skrive kommentarer til mine indlæg på bloggen. Klik på "Kommentarer" herunder indlægget og følg vejledningen.

6 kommentarer:

 1. Åh, din dygtige, dygtige fastelavnsmutter!!
  Min lille Edith var også mariehøne. Jeg var langt mere doven end dig og stoppede hende i et kostume købt i genbrugsen, men den var hjemmesyet og FIN!
  Mariehøne er en god god udklædning!

  Smart med din vejledning til folk uden blog! Må man kopiere?

  SvarSlet
 2. Hej søde søde Søhest.

  Åh jeg hænger jo totalt i bremsen, har ikke fået svaret på din kommentar under Korch-fiskefiletten :o/
  Vi har det skønt alle 3 :o) Hold op hvor sker der meget med hende Asta for tiden. Hun blir mere bevidst, snakker og er dejligere end nogensinde :o) Det kan I nok nikke genkendende til med jeres søde Vingummi ??? Jeg kiggede lige billederne af pigerne fra I var på besøg i Glaphuset. Hi hi hi, de ligner nogle der har været ude at buldre og blevet snuppet i ;o) Mailer lige billederne til dig :o) Vi vil rigtig gerne en tur til fantastiske Langå. Meeeen desværre er det os der har pænt travlt i kalenderen det næste stykke tid. Måske vi skulle finde en dag lidt ud i fremtiden ??? Jeg tror også jeg kommer til, at udnytte dine blog-hajs-evner lidt, for mine evner rækker ikke langt nok til det, jeg gerne vil lave om.....
  Mariehøns flyv op til Vor Herre og bede om forårsvejr :o) Det er den ultimative udklædning når man er 1½ år, ik ??? Det skal ikke være pga. prisen man hjemmesyer kostumerne, for jeg tror det er billigere at købe dem. Men købte er ikke unikke og hjemmenørklede fine, så derfor går vi selvfølgelig efter de hjemmebiksede ik ???
  Selvfølgelig må du kopiere, jeg har gjort det samme med vejledningen inde fra LisBethLys.

  Hils dine søde kære, jeg mailer lige billeder og datoer til dig.
  Varme kram
  Lunde.

  SvarSlet
 3. Det var dog den mest bedårende mariehøre:) Hold op hvor er det bare godt lavet Anette!!
  Jeg kan forestille mig, at Asta har set fantastisk sød ud i det:)
  KNUS

  SvarSlet
 4. Taaak Rikke :o)
  Hun var bare for lækker i den kjole, hun skulle dog lige vænne sig det store skørt ;o) Følehornene klarede hun selv ret hurtigt at aflive ;o) Jeg vil sige det var ikke det letteste sy-projekt jeg har været ude i :o/ Men den blev da heldigvis færdig :o)
  Knus Anette

  SvarSlet
 5. Nej hvor er det bare et MEGA flot kostume!

  Jeg vil til at lære at sy! Der er SÅ mange inspirerende ting her i Blogland!

  Mvh. Jenny

  SvarSlet
 6. Hej Jenny.

  Tusind tak for fastelavnskostume-ros :o) Jeg synes også godten var rigtig rigtig fin i sit kostume :o) Blogland er en FANTASTISK verden og konstant fuld inspiration ;o)

  Kh Anette.

  SvarSlet

Det er altid dejligt at få en kommentar med på vejen :o)