mandag den 28. marts 2016

"Revner" af Sidsel Sangild.

Til min søde veninde Jane hæklede jeg huen "Revner" designet af Sidsel Sangild. Det er ikke første gang jeg hækler Sidsel Sangild, for jeg er mildest ret vildt med hendes mønstre, som har været med til at give hækling en helt nyt comeback.


Huen findes i bogen "Hækleværk". Som I kan se på forsiden findes mønsteret også som cardigan og bluse. Begge mønstre er blevet yderst populære.


Jeg har hæklet huen i "Easy Care" 100% Merino Uld fra Mayflower og den super tynde "Angel" 70% Kid Mohair & 30% Silke fra Permin. Huen er SÅ blød og lækker.


Og de revner kan altså bare et eller andet, som jeg ikke er stødt på før. Den er hurtigt hæklet, 2 aftener så var den færdig. Jeg overvejer at hækle den lange åbne cardigan i samme mønster, den er virkelig flot.

onsdag den 23. marts 2016

Fantastisk interesse for Zentangles undervisning.

Jeg har tidligere i dette og dette indlæg flashet hvordan jeg sidste forår sprang ud som underviser i Zentangles. Det var nogle gode aftener som gav mig blod på tanden til mere ;o)

Min veninde Karin er indehaver af Aalekroen i Svejbæk, den gamle hyggelige kro ligger lige ned til de smukke Silkeborg Søer. Sammen lavede vi et aftenarrangement i efteråret som en kombi-aften med god mad og undervisning.


Første aften blev lynhurtigt udsolgt, lynhurtigt som knap en uge. Med 43 tilmeldte var det, første gang jeg skulle prøve at undervise for så mange. Vi startede med en god middag blandt andet med et hav af Karins lækre salater :o) Derefter gik jeg på med undervisningen, hvor deltagerne startede med at få udleveret en skitseblok og pen. Jeg har efter hver af mine undervisningsseancer justeret mit oplæg til. Denne gang havde jeg lavet flere "Step by Step" som kom til at fungere rigtig godt. Jeg havde også valgt at sætte stille musik på, samtidig med jeg lagde vægt på den indre ro det giver at sidde og tegne de smukke mønstre. Da vi rundede aftenen af var det med kaffebord og hjemmebagt kage.


Jeg havde tegnet denne Zentangel tegning i A3 størrelse til Karin, som tak for et fedt samarbejde. Med flere på venteliste greb vi chancen for at lave endnu et arrangement ;o) Begge aftener gik super godt, og vi høstede begge stor ros :o) Og jeg nyder i den grad at lære fra mig, specielt at se hvor hurtigt deltagerne bliver grebet, samtidig med de fascineres af deres egne evner til ar skabe det ene kunstværk efter det andet :o)

Det var også i efteråret, at jeg underviste en flok kvægdyrlæger på konference. Det var en anderledes positiv oplevelse. For her stod jeg overfor deltagere, som ikke selv havde valgt at lære kunsten at Zentangle. Også her blev deltagerne grebet, til trods for de havde været igang hele dagen og indtaget en god middag inden :o) Så er det noget ved at være underviser ;o)


Jeg synes Zentangles tegningerne tager sig bedst ud når der er en hvid afsluttende kant rundt om dem til at skabe ro. Det er det samme der gør sig gældende her, selvom det er det samme mønster.


Jeg skulle også lige prøve at Zentangle på en sten med Posca tusser. Det kan godt lade sig gøre, men næste gang vil jeg gå efter en sten der er mere glat i overfladen. De pynter fint ude på trappen :o)