søndag den 31. maj 2015

Ærtebælge mønster - DIY´er #1

 
Ærtebælge mønsteret, som jeg kalder det, er et af mine favoritmønstre. Efter at have afviklet flere Zentangel-aftener er der kommet flere læsere her på bloggen, som har efterlyst at jeg lavede nogle DIY´ers på nogle af mine mønstre. Så her kommer det første :o)

Trin 1.


Trin 2.


Trin 3.


Trin 4.


Trin 5.


Trin 6.


Trin 7.


Trin 8.


Trin 9 - Nu er du færdig :o)


Da jeg sad og forberedte mig til min seneste undervisningsaften sad Svesken og Godten med ude ved havebordet. De ville også gerne tegne mønstre, så jeg hjalp dem igang. Vi sad alle tre og tegnede samme mønster. Jeg er ganske imponeret over hvad en 3 og 5 årig rent faktisk kan tegne :o)

torsdag den 28. maj 2015

Læder lækkerheder

 
Jeg er blevet grebet af en ny hobby :o) Og jeg er grebet, som VIRKELIG grebet..... Læderet har gjort sit indtog i Glaphuset. En god veninde fik mig med til læderaften ved Helene der har Lausch Hobby. Jeg lavede et par keyhangere og nøgleringe.

Og lækre lysestager. Det var et enkelt aftenkursus, men som aftenen skred frem fik flere og flere lyst til at lave tasker og andre interiør ting til boligen. Helene var frisk på idéen. Nu holder hun ugentlige læderkursus. Så nu er der rigtig mange lækre læder ting på vej :o)

Jeg er ved at lave en Zentangel taske, så alt mit tegnegrej kan blive transportabelt ;o)

Den kommer til at se sådan ud, dog er jeg endnu ikke afklaret med farven. Overvejer kraftigt at give den mørkeblå narvsværte :o)

Min krea-taske jeg syede af et gammelt banner er ved at være slidt, så den trænger til at blive udskiftet.

Den vil blive udskiftet med denne 70´er retro-sag :o) Jeg har brug for en god, stor og rummelig taske der har en god højde, så garnnøglerne kan ligge deri og rulle rundt uden at ryge op, når jeg hækler :o) Jeg tænker den skal have masser af fedt, så læderet får en lækker gylden farve. Og så kan jeg jo ikke komme udenom at tidens patina er og blir den smukkeste :o)

Pinterest har endnu engang vist sit værd. Der dukker jo dagligt flere projekter op, så nu har jeg fået mig en "taske-kø".

mandag den 25. maj 2015

Shelter landing.

Endelig kom dagen hvor Morten Korchs shelter skulle lande i Den Dovne Have. Vi var stået tidligt op, for den skulle komme mellem kl. 8-9. Det var en flot morgenstund med spor af nattefrost. Træer, buske og børn stod på spring til at indtage foråret. Morten Korch og jeg kunne lige som Svesken og Godten næsten ikke vente. Spændingen var på højdepunktet :o)


Forinden havde Morten Korch gravet området ud og lagt store fliser ned så shelteren fik et vandret og fast underlag at stå på.


De kommende billeder er af en nem og gelinde levering og ikke mindst uproblematisk placering i Den Dovne Have.


Lastbilen kunne bakke lige til hvor shelteren skule stå. Shelteren var en fødselsdagsgave til Morten Korch fra mine svigerforældre, Godten, Svesken og jeg. Vi var alle på pletten da den kom :o)


Den kom nærmest svævende ind i haven.


Stille og roligt dumpede ned, som havde den stået der altid :o)


Det lyder nok lidt tosset, men jeg blev helt rørt da shelteren landede og blev en fast bestandel i vores skønne have. Med tankerne på de mange timer vi kommer til at få sammen med familien, gode venner og naboer, jeg kunne blive ved. Og ikke mindst Svesken og Godten, der kan sove derude med veninderne. Dét bliver da fest uden lige ;o)

Shelteren er købt ved vores lokale savværk.

På fridage hvor Morten Korch giver den gas i Den Dovne Have, behøver man ikke lede længe efter ham over middag ;o) En velfortjent middagslur er ikke at kimses af i lækre omgivelser :o)


Nu er foråret er for alvor over Den Dovne Have, og Glaphuset føles flere tusind kvadratmeter større end det har gjort hele vinteren :o) Hold op hvor vi nyder vores skønne omgivelser :o)

God Sommer derude :o)
Anette

torsdag den 14. maj 2015

Maskulin Zentangle.

Jeg har tegnet et par Zentangles til min bror i indflyttergave.

Jeg ville gerne lave en maskulin Zentangle. Med skarpe linjer og mere statisk i udtykket synes jeg det lykkedes ganske godt. Min bror er siden han var nogle få år gammel blevet kaldt "Madsen", så det var en sølvfølge for mig at jeg på en eller anden vis skulle have navnet med på tegningen.

Denne var også med et maskulint udgangspunkt i tankerne, men men meeeeen....... Som det er med Zentangles handler det om processen og ikke det endelig resultat. For det er ikke muligt at planlægge resultatet i detaljer på forhånd. Jeg har valgt at tegne nogle grovere Zentangles, men spiralformen bryder det lidt op og gør det endelige resultat mere feminint end den forrige.

mandag den 11. maj 2015

Zentangle med vise ord til et menneske der har sat sig spor.

Jeg har tegnet endnu en personlig gave. Denne gang er det til min tidligere på arbejdet. Jeg har haft hende i mine tanker under hele processen. Det at have modtageren i tankerne er min drivkraft, og grunden til jeg ikke masseproducere. Hverken Zentangles eller de mange andre kreativiteter jeg laver. Det vil ganske enkelt slå min passion og drivkraft ihjel.

Jeg startede med at skitsere nogle linjer op, for derefter at skrive nogle vise ord ind som har kendetegnet hende.

Der står: 

Alting er midlertidig
Ordene former virkeligheden.
Du er god. Jeg er god. Vi er allesammen gode.