mandag den 30. marts 2015

Zentangles, som personlig gave / Mig som underviser.

Verdens bedste venner har fornyelig haft kobberbryllup. Med 12½ år i ægteskabsbagagen hvad ønsker man sig så ??? Jeg var ikke et sekund i tvivl, jeg ville lave et personligt billed i Zentangles til dem.

Deres forbogstaver, 2 mindre hjerter med henholdsvis "12½" samt forbogstaverne på deres børn var skabelonen lagt og jeg gik igang. Den har taget lang tid at lave. Jeg sidder sjovt nok med nøjagtig samme følelse i sindet, som når jeg laver alt mulig andet til kreative gaver . Jeg ligger en masse tanker i processen, glæder mig over at se arbejdet skride frem og glædes over at skulle forære en personlig gave :o)

Sammen med denne illustration "Reading Life" af Solveig Mønsted Hvidt, matcher min og hendes hinanden super fint. De kom i hver deres sorte ramme med pasportout omkring, så vargaven helt perfekt. De var i øvrigt begge i str A3.

Jeg har fået blod på tanden, til at gå skridtet videre med den dejlige meditative kunst art som Zentangles er. Jeg har planlagt 2 aftener, hvor jeg vil undervise i at tegne Zentangles. Jeg er ganske målløs over, at så mange har vist interesse for de smukke streger og har mod på at lære det. Jeg glæder mig helt vildt, og hygger mig med at sammensætte et program til de 3 timer vi skal være sammen. Håber deltagerne vil lade mig vise deres kunstværker frem her på bloggen ;o)

tirsdag den 17. marts 2015

Tæppe til dukke Sofie.

Svesken manglede et tæppe til sin dukke, så jeg benyttede muligheden for at lære et nyt hæklemønster ;o)

Smukke bølger :o)

torsdag den 12. marts 2015

Proces frem for resultat ;o)

Det er processen frem for det endelige resultat, der er den primære arbejdsgang når man tegner Zentangles. Hvem har ikke prøvet, at sidde med en genial idé i hovedet, føre den ud i livet, for så til sidst konstatere at resultatet ikke ser ud som det gjorde i tankerne...... Det har de fleste kreative sjæle vidst prøvet. Selvom jeg er blevet væsentlig bedre til, at få tanker og resultat til at gå op i en højere enhed, så tiltrækker Zentangles-processen mig helt vildt.

Det er så finurligt og meditativt at tegne Zentangles. I mit seneste kunstværk har jeg leget med Morten Korchs og mine forbogstaver. Tegningen er i A3 størrelse og har taget rigtig mange timer at lave. Der har sågar udspillet sig en mindre krisesituation...... Svesken svang lige sin ÅBNE drikkedunk henover tegningen, så halvdelen af tegningen blev "oversvømmet" af vand. Så priste jeg mig lykkelig for, at jeg tegner på papir af en god kvalitet, for vandet kunne takket være en hurtig indsats suges op, uden af efterlade sig spor. Pheeew, jeg åndede lettet op ;o)

Jeg havde en idé om at tegne Zentangles i cirkler, så jeg måtte i gemmerne og finde mit gamle passersæt.

Først skitserede jeg forsigtigt bogstaverne op med blyant efter at have fundet en fin skrifttype.

Derefter gik jeg igang med at svinge passeren. Imellem cirklerne har jeg tegnet kursive linjer. Og så gik processen igang med, at udfylde med mønstre og viske blyantsstreger ud efterhånden ;o)





Done :o)


Jeg skal inden længe lære kunsten videre til en masse dejlig damer :o) For det viser sig, at flere omkring mig ønsker sig at kunne tegne de smukke streger, så jeg har arrangeret en "Zentangle aften" i Glaphuset. Det er jeg spændt på, glæder mig helt vildt til at se andre få glæde af kunsten ;o)