fredag den 30. januar 2015

Julekjoler anno 2014.

Jeg har tradition for at Svesken og Godtens juledress er hjemmelavet. I år havde jeg ikke selv lavet dem, men fået Morten Korchs Faster Magda til at svinge strikkepindende. Mønsteret er Geilsk´s "Tankestreg" strikket op i uld/bomuld fra Sandness. Ginerne gør ikke kjolerne retfærdighed her på billedet, da den mindste er for lille til kjolen, og den store tilsvarende for stor. 


Jeg har valgt uld/bomuld, for så kan de bruges i længere tid af året end hvis de var i ren uld.


Bærestykkets ribfacon gør at kjolerne vokser med pigerne og de kan bruge dem længe.


Bunden ruller ligeså fint op mod striberne og giver fin en afslutning i bunden.


Jeg har købt en mørkegrå langærmet bluse og grå strømpebukser til at have under. Og pigerne var så fine :o) Det er en fornøjelse at give dem hjemmelavet julekjoler på endnu et år. En stor tak til søde Faster Magda for endnu engang at strikke til pigerne :o) Se de foregående års julekjoler her og her.


Det kommende forår står næste del af anlæggelse af Den Dovne Have for skud. Det er arealet ned mod Glapmosen, som pt står lidt øde hen. Vi har udover beplantning af området med interne hække, planer om drivhus og et par højbede. Det bliver skønt at få den del af haven anlagt, i det den vil binde begge sider af vores store grund sammen. Og så glæder vi os til at høste i drivhuset ;o)

søndag den 25. januar 2015

Frost-indtog i Glaphuset.

Svesken og Godten fik den skønne Frost film i julegave. Særligt Godten har taget filmen helt og aldeles til sig. Svesken er bange for "Den stor Snetrold", så hun ser den lidt på afstand.


Sidste år ville Godten til Fastelavn være malkeko. Men dét kostume skulle vise sig, at falde ganske til jorden, for prinsessefeberen tog sit indtog ;o) Det kunne kokostumet ikke hamle op med. Så jeg har været lidt afventende med dette års kostumefabrikation. Godten har bestemt sig, hun vil være Elsa fra Frost. 


Jeg var lige ved at lade min kostumepassion falde helt til jorden...... For på Ebay kan man købe Elsa-kjoler helt ned til 150kr. Jeg tvivler på kvaliteten, og det var da også det, der blandt andet fik mig til at vil sy den selv. Jeg elsker fastelavn, og jeg elsker at sy kostumer. Og dén fornøjelse er også noget værd i det endelige regnskab ;o)

torsdag den 22. januar 2015

Nyt år - nye sofapuder - Morfar minder #11

Da jeg arvede teaktræsskænken efter min Morfar, fandt jeg i en af skufferne nogle dækkeservietter. De har været den direkte inspiration til farvevalget på min lækre nyistandsatte lænestol. Se den her.


Jeg har syet en sofapude ud af nogle af dækkeservietterne. For at skjule sammensyningen måtte jeg i gemmerne, hvor jeg fandt blomsterbåndet. Det passer perfekt.


Jeg har lavet bagsiden med overfald der holdes sammen af knapper og knaphuller. 


Der var stof i overskud fra ompolstringen af lænestolen. Nok til at der kunne blive en sofapude.

Den er ligesom den anden lavet med en overfaldslukning med knapper og knaphuller.


Knapperne til begge puder fandt jeg i min Mormors gamle syskrin, som jeg også har arvet. Det står som da hun brugte det. Hun døde i 1984. Knapperne er lavet af glas, så de er ret tunge. Men også SÅ fine og unikke.


Skrinet er i et enkelt design lavet i teaktræ. Når låget åbnes er æsken med rumindeling øverst. Den kan skubbes fra side til side. Underneden er der et okay stort rum. Jeg fandt blandt andet mønsteret på en klokkestreng som hun broderede til deres bryllup :o) Det er da lidt sjovt ;o)