torsdag den 27. februar 2014

Teaktræsflip - Morfar Minder #9

Det er ikke blevet til så mange blogindlæg her i det nye år. Det er bestemt ikke fordi kreativiteterne har stået stille i Glaphuset, langt fra. Jeg har bare været optaget af dem, jeg har haft gang i ;o) Så det har stået lidt sløvt til, med at få taget billeder og langt dem ind på bloggen. Anyway nu er jeg her, og jeg vil rigtig gerne dele med jer, hvad jeg er/har været optaget af :o)

Jeg har før vist ting, jeg har arvet efter min søde Morfar, denne gang er det hans skønne teaktræs skænk der stod i den pæne stue. Jeg har vasket skænken helt ned, da kan man undre sig over hvor beskidt vandet kan blive blot en enkelt afvaskning. Den er heldigvis meget pæn og velholdt i træet, så med teaktræsolie er den igen kommet til at funkle som den med garanti gjorde, da den blev købt i de glade 60´erne.


I en af skufferne i skænken fandt jeg disse fine dækkeservietter. Ved første øjekast tænkte jeg, "de skal gå lodret", men jo mere jeg kom til kigge på dem, jo mere blev jeg lun på de smukker farver. Det gav inspiration til nye puder til sofaen, og dækkeservietterne vil helt sikkert indgå ;o)


Jeg er allerede gået igang med det første betræk, hæklet i Bamboo bomuld fra Hjertegarn i et fint bølgemønster.


Jeg kan vidst ikke snige mig uden om..... Et mindre teaktræsflip har ramt mig, efter jeg har fået Morfars skænk ind i stuen. Jeg har haft efterlyst en lav teak-lænestol, det hørte min svigermor. Tænk sig, sådan en havde hun lige stående på loftet. Den var sammen med en briks og et sofabord de første møbler, hun havde da hun flyttede hjemmefra. Dét er blandt andet sådan en lille historie, der gør netop dén lænestol til ´noget særligt. Jeg holder af, at have ting omkring mig, som har sjæl og historie.


Lænestolen skal shines op. Jeg synes virkelig det er fantastisk med teak, at se hvordan det fra halvkedelig og uinteressant træsort, kan trylles frem og stråle med den varmeste glød og glans i træets åre, når bare det få al den olie det kan suge. 


 Under hynderne ses tydeligt den oprindelige farve, den skal jeg nok få frem igen :o)


Jeg er lidt spændt på armlænene, de har fået fugt og har nogle grimme skjolder derefter. Men jeg har fået kyndig vejledning, af Alice der har "Antik og Retro" i Silkeborg, til hvordan jeg bedst griber det an. Hynderne skal også ombetrækkes, stoffet er købt og farven kan I nok næsten gætte jer til ;o)


Udover at have fået teak på hjernen har jeg også ladet mig overtale til at komme på Pinterest. FANTASTISK verden der har åbnet sig for mig :o) Det er list af en tidsrøver, men en god en af slagsen, for jeg bliver SÅ inspireret :o) I kan følge mig og mine boards hvis I søger på Glaphuset.