mandag den 28. oktober 2013

Blogfødselsdag - Mig og min kreative familie.

I dag fylder bloggen 4 år. Det er 4 år siden min krea-verden blev udvidet betydeligt.


På de 4 år er det blevet til rigtig mange kreative projekter, blandt andet Glaplyst, Godtens legehus.


Jeg har ikke kreativiteten fra fremmede. Hele min familie er spækket med kreative mennesker der hver især kan noget specielt. Min Faster laver de mest særprægede fuglebade i beton. Her er det hun lavet til os, der har facon som et rabarberblad. Jeg ved ikke præcis hvordan hun gør det, men det er noget med en bunke sand, nogle blade og en hulens masse beton :o) Nåh ja, og så kan de jo bruges til at andet end badekar til fuglene ;o)


Min mor har ligeså længe jeg kan huske været kreativ. Da mine søskende og jeg var små, syede en del tøj til os. Som ung strikkede hun rigtig meget, det har fået sin renæssance efter hun har fået børnebørn. Se bare denne lækre bluse i Alpakka. Svesken er heldig, den kan holde hende varm denne vinter :o)


Det er ikke bare min nærmeste familie der er kreative. Morten Korch har den dejligste store familie med masser af kreative kvinder, der hver især kan noget kreativt. Faster Bodil er patchworker uden lige, hun har lavet det ene store flotte sengetæppe efter det andet. Og blandt andet også umuliusserne herover, som får enhver til at vende og vende dem igen og igen :o)


Efter jeg er begyndt at blogge, har jeg som mange andre bloggere oplevet den konstante inspiration der vælter ud af skærmen og konstant får kreativiteterne til at vokse. Her er det en gammel klokkestreng der har fået nyt liv på en Elsebeth Gynther hjelm :o)


Da Godten fyldte 1 år fik hun denne pimpede "bollerwagen". Det er mig der har lavet den, det var et sjovt projekt :o)


Min Faster er også en ivrig pilefletter. Her er det sådan nogle snurre rundt nogle, der snurre rundt i vinden :o) De er lavet i pileflet og SÅ fine :o)


Min mor har også strikket "Tankestregen" fra Geilsk til Godten :o) Ærgerligt hun ikke længere kan passe den, så er det godt at der en lillesøster Sveske der kan arve :o)


Blogland gjorde mig opmærksom på Elsebeth Gynther og hendes fine 70´er mønstre. Her har jeg syet en quiltet sommerjakke, læs mere her.


I år startede min nabo et strikkeforum i vores by. Uha uha, endnu et sted med masser af dejlig inspiration :o) Senest taskesyning af presseninger :o)


I de 4 år der er gået har jeg også forsøgt mig med patchwork, på godt og ondt ;o)


Det er også blevet til et par DIY´ers, her er det en opskrift på hæklede suttekæder. Den gir mange hits :o) Det er en fornøjelse når andre kan bruge en hjemmebikset opskrift :o)


Stine inspirede mig til at lave cykelgejl, også kaldet Street Art. Jeg var solgt og er det i og for sig stadigt. Synes det er finurligt sjovt :o)


Hækling er mit fortrukne garn-arbejde, Villy Hvalros, er også kommet til verden i det seneste år. Jeghar snart 100 etiketter med hækling. Hækling og jeg bliver vidst aldrig uvenner ;o)


Min mormor var hjertepatient og håndarbejde var en god beskæftigelse :o) Hun var både ivrig strikker, brodere, syerske og hækler. Kreativiteten kommer ikke fra fremmede :o)


Endnu en hæklet Sangild-sag, Sidsel Sangild er en af mine foretrukne hækledesignere :o)


Jeg kan også godt li at brodere, det er bare ærgerligt det tager så lang tid :o) Her er det elefanter på en suttekæde :o)


Morten Korchs Faster Magdalene er en ivrig strikker. Der er faldet 100-vis at trøjer af hendes pinde gennem årene til hele familiens børn og voksne. Her er det Godten der en sommer blev begavet med en fin sommertop :o)

Som I nok kan se er det vidst ikke så mærkeligt at kreativiteterne er i min blodbane :o) Så jeg ser frem til flere kreativiteter her på bloggen :o) Tak for 4 fede år, må de næste 4 være mindt ligeså inspirerende :o)

Kh Anette

lørdag den 26. oktober 2013

Sangild halsedisse og en genganger.

 
En lækker halsedisse efter et mønster fra Sidsels Sangilds "Hæklede gaver". Det er ikke første gang jeg hækler et af Sidsels mønstre. Jeg er ganske enkelt ret betaget af dem :o) Jeg har hæklet halsedissen i Drops Nepal 65% uld og 35% alpaca. Jeg synes dog den er en anelse krads til min hals, så skal jeg hækle den igen, vil jeg vælge noget garn der er mere blødt.


Mønsteret med de mange puff´er er virkelig fint. Det tager noget tid at få den rigtige fasthed i dem så de bliver pæne, og falder pænt. Så man skal væbne sig med lidt tålmodighed, men når fastheden først er fundet, så kører det bare derud ad :o)


Den hæklede muslingehue har jeg godt nok hæklet mange gange efterhånden og jeg er ikke blevet træt af det endnu. Mønsteret kan du finde her. Den er hurtigt hæklet, et par aftener så har man en dejlig varm hue til vinteren.


Jeg har hæklet den i drops Eskimo garn.

tirsdag den 15. oktober 2013

Hæklet hjertetæppe i Kauni

 
Jeg er netop blevet færdig med mit hæklede hjertetæppe. Jeg begyndte på det efter mit evighedsprojekt nåede sin ende. Jeg ved ikke hvad det er med mig og tæpper, men det her MÅTTE jeg bare hækle :o) Jeg så det første gang hos Busters Mors Verden, der har lavet en nem og lige til DIY´er, se den her


Mange har brugt mønsteret til barnevognstæppe, men sådan et stod vi ikke lige og manglede. Til gengæld kunne jeg bruge et sofatæppe til om aftenen, når stængerne bliver smidt op i sofaen og hækletøjet fundet frem.


Jeg har hæklet det i Kauni garn, 100% uld. Jeg elsker Kauni og deres smukke farveskala. Jeg har valgt en bundfarve i hvid AA og hjerterne i farveskiftende garn EA. Farveskiftende er kommer gradvist og over en god længde. Jeg har brugt 4 ngl AA og 2 ngl. EA. Hver nøgle indeholder 400m.


Efteråret er for alvor over Glapmosen og Den Dovne Have. I år har efteråret og de afsindigt smukke farver for alvor indtaget haven, fordi beplantningen er ved at være en størrelse hvor det virkelig kan ses. Her er det de smukke næsten brændende røde Surbær der lyser op.



Hvor sætter jeg dog stor pris på at bo i et land med årstider, alt andet ville vel nok være kedeligt :o)

søndag den 6. oktober 2013

Hæklet puder - Morfar Minder #8

 
Jeg købte for lang tid siden en skøn opskrift hos Yarnfreak på et hæklet pudebetræk. Nu har jeg fået den afprøvet på et par puder til Godten og Svesken. De er hæklet i neon akrylgarn fra samme sted som opskriften. Det er lige gået op for mig, at jeg ubevidst har givet pigerne hver deres farver, når jeg laver noget til dem. Sveskens er oftest lilla og grøn, her ligger hendes pude på hendes sengetæppe i samme nuancer. Det er da lidt sjovt, at de har fået hver "deres farver" ;o)


Jeg har syet det hæklede betræk fast på lilla lærredsstof. Jeg har quiltet det fast, så det ikke kommer til at "hænge" på betrækket.


Godten har fortrinsvis røde/orange og blå farver. Her ligger puden på hendes sengetæppe ;o) (den orange farve er mere neon, end den ser ud til her)


Betrækket er hurtig hæklet, og mønsteret giver sig selv efterhånden, som man bliver fortrolig med
det.


Årets æblehøst er her i weekenden overstået i Glaphuset. 5 store kasser Ingrid Marie æbler er klar til, at komme i opbevaring hos min svigermor.


Æblerne er nemlig ikke gode nu. Det bliver de først hen ad jul, når de har ligget og taget sig smag til. Hvorfor min svigermor skal opbevare dem ??? Det skal hun, fordi hun er helt eminent til det. Det er ikke så lige ti,l at opbevare æbler uden de går til. De må ikke have det for varmt, ej heller for koldt. Det har vi ikke haft held med, men hun kan bare det der :o)


Æbletræet åndede helt lettet op efter, at være blevet befriet for de mange æbler. Det var som om, grenene lettede en halv meter ;o)


Æblerne bliver opbevaret i gamle æblekasser, jeg har arvet fra min Morfar. Min kære Morfar, der dagligt får en tanke, fordi vi bruger hans ting. Jeg sætter en ære i, at bruge dem og så er der bare noget hyggeligt over det :o) Min Morfar var en stille og rolig mand, som havde sådan et dejligt gemyt. Det er svært at beskrive hans stille og rolige sind, men præsten gjorde det meget præcist i talen til hans begravelse. "Karl havde et hjemligt nærvær, uanset hvem han var i blandt"


Meget meget smuk og præcis beskrivelse. Det var lige nøjagtig, sådan han var. I næste måned er det 1 år siden min Morfar pludselig gled væk fra livet. Det år er gået ufattelig hurtigt, næsten for hurtigt. Når tiden bare går derud af vil jeg ønske, jeg var bedre til at stoppe op og "bare" være hjemlig nærværende :o)

Forleden fik vi nogle hjemmesyltede asier af min mor. De kom på bordet i en "Oldefar ting", som Godten siger, hun er helt klar over, at vi har mange fine ting fra min Morfar :o) Hvor jeg dog sætter pris på hendes opmærksomhed og bevidsthed om ham, han er ikke glemt :o) Jeg huske tilbage på fantastiske frokostborde hos min Morfar, hvor intet manglede. Jo det skulle lige være leverpostejen der havde det med, at blive glemt på radiatoren hvor den stod til luning ;o)


God søndag derude i smukt smukt efterårsvejr.

Anette.