torsdag den 29. november 2012

Er ved at være under pres med næste sæt lapper....

Lapper til Godtens biltæppe er ved at tage form, har travlt for det skal bruges til adventsgave, så det er lige op over. Men det er sjovt at bruge helt ned til ganske små stofrester, ja der er nærmest gået sport i det :o) Se Sveskens biltæppe her.

mandag den 26. november 2012

Morfar Minder #1 - Et tidsbillede mellem Oldefar og Oldebarn

Som jeg skrev i mit sidste indlæg, har jeg fornyelig mistet min søde Morfar. Nu er vi ved at tømme hans hus. Forleden havde jeg hans telefon med hjem. Godtens første kommentar da hun med sit knivskrape blik spotter den i vindueskarmen: "Moar, hvad er det ???" Da jeg fortæller, at det er Oldefars telefon vi har fået kigger hun en anelse skeptisk på mig og stikker så fluks sine små fingre i drejeskiven :o) Da hun er kommet i seng, må jeg trække på smilebåndet da jeg ser hendes Peter Plys tlf stå ved siden af. Et hyggeligt og minderigt tidsbillede af et Oldebarn og hendes Oldefar :o)

Den gamle telefon skulle efter sigende virke, jeg har ikke fået den sat til endnu. Men jeg erindre tydeligt hvordan den næsten står og danser når den højtlydt bryder ud i "sang." :o)


Den har været i brug indtil for få år siden. Da måtte den bukker under for manglende brugervenlighed, så den har holdt ferie indtil nu. En god omgang vask var blevet nødvendig. Alt imens det står på, tænker jeg på hvor mange timer linien mellem Fyn og Jylland har været optaget, når min Morfar har haft det tunge rør op til øret. Jeg har aldrig haft min Morfar tæt på rent geografisk, men hans ofte opkald gjorde, at han altid vidste hvad der skete hjemme hos os. Det gør også, at jeg i dag tænker tilbage på min Morfar som altid nærværende.


Jeg kan høre den karakteristiske skraslende lyd af røret der løftes og en stemme siger: "Det er Morfar". For det kan godt være telefonen er gammel, men den var selvfølgelig tilsluttet nummerviser, så han altid vidste hvem der ringede ;o)


Mon nogen ved hvor gammel sådan en Kristian Kirk telefon er ???

fredag den 23. november 2012

Et færdigt Havfruesjal og en stor sorg.....

Så blev det færdigt, Havfruesjalet der denne gang er hæklet rigtigt med forskudte "skæl".


Takket være dette link med en dame med matchende garn og negle, knækkede jeg Crocodile Stitch - koden efter at have hæklet dette sjal forkert.


Vrangsiden af sjalet er næsten ligeså facinerende som retsiden. Det er nærmest et stort net, hvorpå de mange skæl sidder. Det gør sjalet enormt tykt. Jeg har hæklet det i Drops Delight, det gør det lidt sjovere at hækle når farven skifter.


For en uge siden fik jeg besked om at min søde Morfar helt uventet var gået bort..... Som ved et trylleslag står tiden helt stille, jeg kan høre pulsen mit i øre, mærke hjertet hamre i brystkassen og føle tårerne triller ned af kinderne. Tankerne væver konstant om min altid nærværende Morfar, der fra det ene sekund til det andet gled væk fra livet. Begravelsen er overstået, tilbage er nu minderne der alle vidner om et helt fantastisk nærvær der pludselig er så svært at beskrive. Hans hus, min mors barndomshjem, hvor de sidste 58 år af hans liv nu skal ryddes op i og sælges. Det er så sørgeligt..... Jeg er stadig i overvejelsessfasen om at lave nogle indlæg her på bloggen om noget af alt arvegodset i ord og billeder. Tænker forsat.....

torsdag den 15. november 2012

Blommefutter

Svesken har lige fået de skønneste "Blommefutter" strikket af hendes mormor. Jeg købte et lille strikkekit fra Kastaniestrik på Tante Grøn´s stand til Kreative dage. Det var i håb om, at jeg kunne lokke min mor til, at strikke dem, for strik mestre jeg ikke ret godt. Svesken og jeg var heldige :o)

mandag den 12. november 2012

Elsebeth Gynther taske til Tvebakken (Svesken)

Jeg har været i gang med en dagplejetaske til vores søde Tvebak, som fra nu af har fået navneforandring i blogland til Svesken. (Det lyder lidt mindre tørt, og passer bedre til en savlegris;o))


Tilbage til tasken :o) Til Godten lavede jeg denne dagplejetaske efter at have fundet ud af, at den kære 70´er guro Elsebeth Gynther også har lavet en taskebog. Mønsteret er det samme. Det ensfarvede stof er babyfløjl, som jeg ynder at sy af.  Det mønstrede stof er fra Rowan, det hedder "Japanese Chrysanthemum" og er designet af Phillip Jacobs. Oftest blir det brugt til patchwork.


Alt mønstret stof er, pånær hankene, applikeret på efter, at der er strøget en relativ kraftig vlies bagpå.


Bogstaverne er skrifttypen Snap ITC fra word, jeg har printet ud i passende format og tegnet af. Jeg har brugt den på flere ting bla. Sveskens navne flagranke. Den er rigtig god til applikation, fordi den er kantet og ligetil at sy.


Det eneste jeg har været lidt i tvivl om og for såvidt stadig er. Er min stofsammensætning. Om det havde været pænere at babyfløjlen var en mere lys farve, således at det mønstrede stof fremstod mørkre, ligesom jeg har gjort på Godtens. Hvad synes I ???


Prikken over i´et er en fin kokos knap.


Ligesom til Godten har jeg lavet en lille matchende toilettaske.


Den er praktisk foret med en rest akryldug fra Susanne Schjerning.

Mon ikke også Sveske-pigen nu er klar til, at tage på overnatning !!! Jeg har i hvert fald gjort, hvad jeg kunne, for at hun har udstyret i orden :o)

torsdag den 8. november 2012

Hama-neon udenfor

Fornyelig var jeg sammen med min søde veninde Trine, der også gemmer sig bag sin labre blog SØHESTEN. Trine er udover at være sødere end sød en fantastisk inspirator at være sammen med. Der er ingen grænser for hvad kreativiteter hun mestre, hun er sej :o)


Trine lavede sidste år disse fine hamaperle-stjerner som julepynt udenfor. Hos os i Glaphuset er alle mine fine krukker mere døde end levne, og farverne er forlængst væk. Det skal være lyv skal det, så nu hænger der neon stjerner på vores gårdlampe :o)


De er hurtigt lavet og med en muresnor er de også vejrbestandige :o)

lørdag den 3. november 2012

Lapperne sat sammen til Tvebakken

Så er Tvebakkens biltæppe blevet færdig :o) Det måler 1,0 x 1,60m. Var det ikke fordi jeg havde købt fleece i nøjagtig mål, så havde jeg lavet en række mere på den lange led. Jeg synes tæppet er blevet en anelse for smalt.


Når det er sagt, så er jeg meget tilfreds med resultatet, der er bider af rester fra tideligere projekter. Bla. patchwork stjernen fra denne P-pude. Strimlerne der er syet sammen ovenover er fra jeg syede EG-hjelmen og nøglesnoren til min søde veninde.


Navnet er et fejlbrodri fra denne pude, øv bøv, men ikke så øv bøv når det kunne bruges her :o)  Stramaj nelliken ovenover har jeg broderet for flere år siden, den har lagt i en skuffe indtil nu :o)


I det hele taget lader jeg gerne stoffer, projekter og andet godt ligge til det helt rigtige projekt melder sig. Det kan ind imellem være ret pladskrævende ;o) Her er det en Tordenskjold-engel broderet med den sjove teknik, stramaj m. udtrækning af tråde :o)


Ovenover den grønne stjerne er et blik af stofferne til Tvebakkens EG-taske som pt er undervejs :o)


Patchwork blomsten er fra et skamle projekt som var et pokkers stort projekt. Nu kom resterne derfra også i brug :o)


Lappen til venstre var lidt sjov at lave. Jeg sad med en masse små rester jeg bare greb en efter en og syede sammen. Sådan kan man også lave lapper :o)


Tæppets bagside er en lækker blød fleece, jeg quiltet for- og bagside sammen i lappernes sammensyninger. Så kan der vidst ikke skrives mere om det tæppe. Nu snupper jeg lige et par andre projekter inden det gælder Godtens biltæppe. Det skal gerne være færdig inden advent ;o) Forsat god weekend derude :o)