torsdag den 19. juli 2012

EG-solhat og en Kajkage.

Det sker der er sol mellem bygerne, heldigvis :o) Godten hygger sig mere end nogensinde i vores Dovne Have, så solhat er et must. Jeg har syet en der matcher den quiltede sommerjakke jeg lavede til hende i foråret, ingen stilforvirring der ;o)




Og så har jeg til min søde veninde Stiz, der bor hos os de næste 3 uger, hæklet en Kajkage. Hun er totalt skudt i Kaj og Andrea, hun er ikke pædagog for ingenting og barn af 80´erne ;o) Den er hæklet efter denne DIY´er dog med lidt justeringer :o) Lækker blog forøvrigt, hvis I skulle have tid og lyst at kigge for "Når genbrug bliver til guld".

mandag den 16. juli 2012

Man skal ikke gå ned på udstyr i sit legehus.

Endelig fik jeg lige en halv time til at blogge, ellers også har jeg snydt mig til det og ladet alt mulig andet flyde omkring mig ;o) Morten Korch arbejder max og jeg passer pigerne, så jeg skal da ærligt indrømme der er nok at se til med sådan et par små størrelser :o)

Glaplyst vil ingen ende tage. Det er som om det legehus skriger på at blive pimpet ;o) Seneste fandt Morten Korch denne røde radio i Rema. Og der er jo indlagt strøm i Glaplyst og Godten elsker musik, ja så var der ikke mere at sige om den sag. Radio måtte der til ;o) Det er ganske så hyggeligt at være ude i haven og høre det rocke og rulle ud af legehuset imens Godten bager den ene sandkage efter den anden ;o)

Morten Korch er simpelthen fantastisk snild på sine hænder. Han har sat et lille stik på ledningen, så Godten nemt og uden problemer kan tænde for musikken. Det synes hun er sejt :o)

Jeg er lige nødt til at spørge om der er andre der har problemer med blogger ??? Pludselig er der hvid baggrund på noget af min tekst. Og billederne flyver rundt imellem hinanden, og jeg er nødt til at vende dem frem og tilbage i mappen på computeren inden de vender rigtigt i mine indlæg :o( Hold op hvor er det irriterende. Nogen der har nogle gode råd ???

onsdag den 11. juli 2012

Bryllupsfutter

For nogle weekender siden var vi til et fantastisk dejligt bryllup hos nogle naboer. Tvebakken kunne ikke undværre sin mors madpakker, så hun måtte med. Jeg hæklede de små fine futter i en rest uld garn.


Opskriften er fra Fru Madsens nørklerier, du kan finde den her. Hun har simpelthen SÅ mange skønne DIY´ers, at man får lyst til at prøve dem alle :o)

lørdag den 7. juli 2012

Dåbstæppe til Tvebakken

I søndags blev vores søde Tvebak alias Vigga døbt. Hun blev døbt i den sejeste dåbskjole ever, der med sine 118 år på bagen stadig bruges nu af 5. generation. Den må I se mere til i et andet indlæg, for den fortjener bestemt et indlæg helt for sig selv :o)

Da Godten blev døbt lavede jeg dette tæppe. Det blev syet inden hun blev født, jeg var overbevist om hun var en dreng, det var hun så ikke ;o) Det bære farverne præg af, selvom jeg dengang bildte mig selv ind at det sagtens kunne gå til begge køn..... Hmm, døm selv ;o)

Jeg har broderet med små fine kædesting navn, fødselsdag, længde, vægt og dåbsdag på hver sin side af tæppet. Jeg har igen igen brugt at tegne broderiet på vandopløseligt vlies, for derefter brodere efter det. Det er super smart :o)
Motiverne har jeg fundet ved at lave en google billedsøgning og teksten har jeg fundet i word.

Det er helt klart broderiet der har taget længst tid, men det er også lidt hyggeligt :o) Vel og mærke så længe man har en baby der tillader én tiden til det :o) Det eneste jeg har fortrudt er farven på broderierne, den er blevet for mørk på det brune, hvilket gør at de ikke fremtræder så meget som jeg gerne ville de skulle.


Selve tæppet er syet af firkanter i størrelsen 15x15cm. Kanten rundt er også 15cm i bredden. Jeg har lagt 2 lag pladevat imellem for- og bagside og derefter quiltet på symaskine. Ikke verdens nemmeste opgave, men lykkedes gjorde det da :o)