torsdag den 29. marts 2012

Vintage hæklet hue alá Yarnfreak

Den er simpelthen skøn :o) Huen har et rigtig fint vintage look, samtidig med den er ganske nutidig :o) Pigerne bag mønsteret er Camilla og Puk, der har forretningen Yarnfreak :o)


Den er hæklet i Kauni garn, som jeg også har købt hos Yarnfreak.


De fine Puf Stitches klæder huen rigtig godt. 

søndag den 25. marts 2012

Forklæde klar til Glaplyst-svineri.

Nu kan hun bare gå igang derude, hende vores Godte. Jeg har syet endnu et forklæde, dette dog med lidt justeringer i forhold til det forrige


Jeg har lavet armhullerne lidt større, så der kan være en jakke indenunder. Og så har jeg foret det med en rest voksdug jeg havde liggende. Der blir jo ofte bagt sandkage og lavet kaffe i Glaplyst, hvilket nogle gange udløser en del svineri :o)


fredag den 23. marts 2012

Hæklet påfugle-tørklæde.

Nu er foråret på vej, og det er så skønt så skønt. Så det blir nok først til efteråret jeg får brug for mit nye halstørklæde. Mønsteret er fra Sys Fredens "Sjaler & Sjælevarmere". 


Det er et hæklet påfugle mønster. Super fint mønster, der er nemt at hækle, når først koden er knækket kører det bare derud af.


I opskriften er det hæklet i bomuld, men jeg har valgt at hækle det i "Karisma" 100% uld fra Drops. Super lækker blød kvalitet :o)

tirsdag den 20. marts 2012

EG-hjelm til Tvebak

Da Godten var ret så lille og jeg takket være blogland, stiftede bekendskab med den gode Elsebeth Gynther, var det hjelmene der i første omgang optog min opmærksomhed. Jeg syede nogle stykker til Godten og nogle til barselsgaver. Nu er jeg igang igen :o))


De har simpelthen en fantastisk pasform og går godt ned i nakken, fremfor så mange andre modeller.


Denne gang har jeg gjort lidt mere ud af hjelmen. Jeg har lavet det midterste stykke af forskellige sammensyede kiler i matchende farver. Sidestykkerne er babyfløjl, som hjelmen også er foeret med.


De tar selvfølgelig noget tid at lave, men tiden er der heldigvis til det, nu jeg er gået på barsel. Så tro mig I får mange flere hjelme at se :o)

søndag den 18. marts 2012

Rastløs hækling blev til et sjal.

Nogen vil nok synes man er en ret så rastløs hækler når man som jeg, begynder at hækle et sjal som det her til sin 2½ årige datter, blot at få noget nørkleri i hænderne..... Ikke desto mindre er det tilfældet ;o)


Jeg havde 3 nøgler billig strømpegarn liggende, med dem og det sjove mønster på sjalet her, hæklede jeg løs nogle aftener. Det er sjovt at hækle fordi hver række er forskellig. Det kræver selvfølgelig opskriften er inden for rækkevidde, men når først koden er knækket så kører det bare derudaf.


Og så er Godten bare den mest taknemmelig 2½ årige, der elsker når hendes mor laver noget til hende :o) Så er det jo med at nyde det, så længe det står på :o)

onsdag den 14. marts 2012

Forklæde til en Gratte - Godte

Vi har efterhånden en godte der meget gerne er med i køkkenet, så et forklæde måtte der til :o)


Jeg har justeret et mønster til fra bogen "Børnetøj du selv kan sy 0 - 3år" af Hanne og Sofie Meedom. Forklædet falder pænt, i det det kun er lukket i nakken. Det kan "bevæge sig med" som Godten bevæger sig.


En lille pyntelomme måtte der selvfølgelig også på :o)


Jeg er voldsomt stolt at mine skråbåndshjørner. Dem har jeg ski fået godt styr på :o) Lukningen er en simpel trense lavet af skråbånd. Her i huset kan jeg jo ikke lave noget til køkkenet indendørs uden det også gælder køkkenet i Glaplyst, så der er selvfølgelig også et forklæde på vej der til ;o)

søndag den 11. marts 2012

Yarnfreak og en lillebitte undertrøje.

Så er barslen slået igang, så der måtte kreashoppes :o) Jeg har længe gerne villet prøve det der Zpaghetti-garn, og det forhandler de hos Yarnfreak. Jeg følger med på de to skønne hækleres blogge, nu var det tid til at prøve der biks. Jeg har købt 2 ruller lilla Zpaghetti, nu skal jeg blot have fundet et fint doilie mønster og så igang :o) Det blev også til 2 lækre mønstre på henholdsvis en clutch og en skøn hue. Jeg har også længe gerne villet have Kauni på nålen, så det blev også til et par nøgler af det.


Kauni´en har jeg brugt til denne lillebitte undertrøje/vest. Mønsteret er fra Sidsel Sangilds "Blødt til Baby". Den har været nem at hækle, er dog lidt skeptisk overfor Kauni til undertrøjer, for det er ret stift og kradser i det. Så den er nok mere anvendelig som en lille vest, hvor der kommes en body eller en bluse under. Men hvor er det dog fedt at få fingerne i nye garner og projekter :o)

lørdag den 10. marts 2012

Matchende halsedisse til pulsen.

Halsedissen kom til verden nogenlunde samme tid som disse pulsvarmere. Jeg har bare prøvet mig lidt frem med mønsteret som er fra Sidsel Sangilds 3D hækling. Jeg har hæklet den i raggsokke garn, en anelse for tykt, men den varmer om halsen på vej på arbejde på cykel :o)

torsdag den 8. marts 2012

Elsebeth Gynther sommerjakke sådan helt fra bunden.

Sikke jeg har glædet mig til at vise jer Godtens Elsebeth Gynther sommerjakke. Her er den fiks og færdig :o) Det er første gang jeg har prøvet at quilte en hel jakke, har tidl lavet denne vest som et overkommeligt lille forsøg. De 3 forskellige slags stof er købt i Stof og Stil. Skråbåndet har jeg selv lavet af den ene slags af stof.


Jeg har imellem foer og yderstof lagt 1 lag pladevat og så selv quiltet i lange baner. Quiltningen troede jeg var let og lige til, og det er det på sin vis også. Det er dog vigtigt når man quilter, at man ikke blot starter fra den ene side mod den anden, men istedet starter midt på og så skiftevis syer den ene og den anden vej. Hvis man ikke gør det vil stofferne og pladevattet skubbe sig uanset hvor mange nåle der er sat i. Endvidere skal man også huske, at quiltningen gør at størrelsen ikke helt holder. Den blir lidt mindre, så desværre tror jeg ikke jakken passer Godten hele sommeren. Men så må jeg jo bare sy en mere ;o)


Det går stadig fint at arbejde med skråbånd, det er dog lidt mere omstændigt når man selv laver det fremfor at købe det færdigt. Det kan dog varmt anbefales at bruge en dampstation når det skal presses, det kan nemlig gøres meget præcist og knivskarpt. Jeg elsker min dampstation, den er slet ikke til at undvære.


De fine snegleknapper har jeg købt i en lille lokal stof/garn biks. Det var ikke de billigste, 12,50kr/stk. men de var klart de fineste :o)


Foret matcher i farverne til yderstoffet og så kommer det fint frem når ærmerne bukkes om :o)


På ærmernes ombuk kom sømrummet til syne, det kunne jeg ikke rigtig forenige mig med, så jeg har syet skråbånd på i hånd, for at dække sømrummet. Det synes jeg er blevet en udemærket løsning.

mandag den 5. marts 2012

Babyhæklet Alpakka-sag til Tvebak

Med en Tvebak i maven og en barsel inden for overskuelig tid rykker den kommende familieforøgelse nærmere. Inden vores Godte blev født lavede jeg lidt krea-ting, men denne gang gir jeg den gas :o) Hvilken fornøjelse :o)


Den er hæklet i en lækker Alpakke fra Sandness garn, den er simpelthen SÅ blød og lækker, men også ret peberet i garnpris. 


Jeg synes det er en fin detalje, at den har en hætte, det gør den bare lidt "lunere" at se på :o)


Det der gav mig flest grå hår i hovedet var lynlåsen. Føøøj for en opgave at sy sådan en fætter i. Jeg havde endda forhørt mig hos min mor, der viste mig hvordan jeg skulle gribe sagen an. Jeg har syet den fast med en tråd af garnet, men alpakka´en er særdeles fin spundet, hvilket gjorde at jeg ofte trak "tråden" fra hinanden. Pyha, det var noget af en prøvelse og resultatet tjaa, det taler for dig selv. Men jeg er ok tilfreds, taget min perfektionisme i betragtning ;o)


Mønsteret er lækkert og gør cardiganen tyk i det. Så alt i alt kan jeg varmt anbefalem at give sig i kast med den. Den er nem og lige ud af landevejen at hækle.

fredag den 2. marts 2012

Gæt et syet instrument ;o)

Kan du gætte et syet instrument ???


En bette Rock-Mama er født i Glapmosen :o) Godten gir den ultra gas på sin nye guitar til "Hjulene på bussen" og hvad der ellers er at finde i hendes Shufflebook ;o) Mønsteret er fra Stof og Stil og det samme er stofferne jeg har brugt.


Og så har jeg selvfølgelig syet en justerbar rem på bagsiden :o)


På strengene øverst på grebet har jeg syet lidt forskellige knapper på, mest for at der er lidt de små fingre kan røre ved når der spilles :o)


Og så har jeg syet knapper på som volumen knapper, så der kan skrues op og ned :o)

We gonna rock ya, så god weekend derude :o)