lørdag den 27. august 2011

Street Art til halvkedelig Ikea ur

Man køber sig et halvkedeligt Ikea ur mrk "Rusch" til 15 kr. Så hækler man 10 oldemorfirkanter af hver 3 omgange. Disse hækles sammen. Uret beklædes og vupti, nyt ur :o)


På forsiden har jeg hæklet 2 omgange fastmasker hvor jeg har taget ind for hver 5 fm. til sidst en omgang krebsemasker for at lave en pæn afslutning. På bagsiden har jeg blot riet rundt langs kanten og trukket sammen så det sidder fast.


Hvis det ikke var fordi jeg fornyeligt har byttet mig til dette skønne gamle Junghans ur så skulle Ikea uret op at hænge i køkkenet.


Mon ikke det er vigtigt, at kunne følge med tiden i et legehus ??? Det kommer i hvert fald derud at hænge ;o) Inspirationen til uret opstod, da jeg hæklede betræk til lampen fra forrige indlæg :o)

torsdag den 25. august 2011

Ikea møder Street Art

Jeg har længe gerne villet prøve denne opskrift fra Hendes Verden og når Glaplyst nu blir med strøm, så var der en anledningen. Opskriftens ophavskvinde er denne skønne bloginde der gang på gang har inspireret mig. I opskriften er lampen et nummer større, men den synes jeg blev for stor til legehuset, derfor valgte jeg den lille udgave. Jeg har derfor blot hæklet oldemorfirkanter af to omgange.


Resultatet taler for sig selv. Jeg ved ikke med dig kære læser ??? Jeg kommer til at trække på smilebåndet ;o)

tirsdag den 23. august 2011

Hvis nogen synes jeg går i selvsving, så skulle I møde Morten Korch ;o)

Jeg er netop syet gardinerne til Glaplyst. 3 stk med en lille blonde til, at bryde det mønstrede stof og 1 stk køkkengardin i form af en fin gammel blonde jeg har haft liggende rigtig længe. Glæder mig afsindigt til, at knalde de gardiner op i vinduerne ;o) Jeg skulle også lige prøve Karens opskrift på hæklede vimpler, de kan også komme ud i Glaplyst at bo :o) Og hvis nogen synes jeg går i selvsving (Jeg ELSKER det ord) så skal I se og høre hvad min elskede Morten Korch har af Glaplyst planer:


Glaplyst skal isoleres..... Her er den indvendige del af bunden isoleret med 5cm Sundolit (flamingo) indvendig skal det også isoleres og beklædes med krydsfinér :o) De meget matte og medtaget ruder af plexiglas blir skiftet ud med hærdet glas. Som om det ikke var nok, nej nej. Efter sommerens noget omfattende graveri omkring Glaphuset med etablering af diverse kloaker og afløb var der også pludselig gravet en rende til: Gæt engang...... Strøm i legehuset :o) Det blir forrygende :o)

søndag den 21. august 2011

Hæklet alpaca pude vol 5

En pude mere er født. Den er hæklet i en rest lækker alpaca fra drops. Jeg begyndte bare at hækle en rund dims uden rigtig at vide hvad den skulle bruges til..... Mønsterene er bare sådan hvad der lige faldt mig ind, uden nogen form for perfekt systematik.


Bagsiden er med lynlås, da det ikke var nemt at sy en rund pude med overfald, som jeg har syet de andre bagsider med.

fredag den 19. august 2011

P-puder vol 4

En pude mere er blevet færdig. Den er lavet af rude-rester fra P-pude vol 3. Tjaa,masser af farver. Fortryder dog at jeg ikke har syet stjernen på en ensfarvet baggrund fremfor den gule mønstrede her.


Helt tilfældigt er blokkene ikke syet sammen, men som sagt er den kreeret af rester.


Jeg har igen quiltet forsiden af puden, med en enkelt lag pladevat. Jeg synes den holde faconen noget bedre, da quiltningen virker som en afstiver. Mere er der vidst ikke at skrive om den pude ;oP

onsdag den 17. august 2011

P-pude vol 3, et laaaangsommeligt og tidskrævende projekt.

Uha det har taget laaaang tid at lave puden her. Pyha, den har virkelig været på min to-do liste længe. Men ferien har heldigvis bidraget til at den er blevet færdig.


Der er gået ret mange rude formet stykker til. De har ikke været verdens nemmeste opgave at få til at passe, men det er lykkedes okay tilfredsstillende. En ægte Patchworker vil sagtens kunne finde en masse fejl, men jeg er okay tilfreds med resultatet, taget i betragtning af, at jeg er på "prøver mig frem" niveauet


Jeg har quiltet forsiden med pladevat, så holder den faconen bedre. Og så synes jeg da min missioin med flere farver i vores hjem begynder at tage til :o)

søndag den 14. august 2011

Kreatanker og besøg ved Kraka Kunsthåndværk.

Min kreaside har jeg ikke fra fremmede, min mor er også kreativ. Da mine søskende og jeg var børn syede hun store dele af vores garderobe. Dengang var det ikke noget særsyn, at min søster og jeg kom i ens kjoler ;o) Min mormor var også særdeles kreativ. Hun strikkede i et væk og broderede det ene fine motiv efter det andet. Med et dårligt hjerte var håndarbejdet en skøn og ikke belastende syssel. Jeg sætter meget stor pris på mine kreative evner, jeg føler dem som en gave jeg har fået. En gave, at kunne bruge sine hænder kreativt, at mine øjne konstant falder over inspiration og kreativiteter som forsætter ind i mit hoved, hvor de udvikles, for til sidst at blive nedfældet på papiret på min elskede krealiste ;o) Mange spørger mig ofte hvordan jeg får tid til det. Jeg skal fortæller jer hemmeligheden. Jeg sidder stortset aldrig i vores sofa uden noget nørkleri i hænderne ;o)


I sidste uge besøgte min mor, godten og jeg Kraka kunsthåndværk i Knebel på Djursland. For tiden er jeg jo i en evig søgen efter ting til Glaplyst, hvis det skulle været gået jeres næse forbi ;o) Hos Kraka Kunsthåndværk fandt jeg en fin gul fuglekasse, det var svært at vælge hvilken farve den skulle være i, for der var sørme mange fede farver at vælge imellem. Kraka Kunsthåndværk er en sammenslutning af ca 50 forskellige krea/kunst mennesker der sammen sælger deres ting her. Det er virkelig et besøg værd, men I skal skynde jer for de lukker snart ned for sommeren.



I Netto fandt jeg til 10kr filt wallstickers, til samme pris fandt jeg de gule dåser og knagerne i 5 fine farver :o) Perfekt til Glaplyst :o) Og så var jeg i mine gemmer forleden hvor 5 små kroge fra Housedoctor dukkede op. Joh joh, det begynder alt sammen at tage form :o)

fredag den 12. august 2011

Geilsk´s Tankestreg

Er den ikke fin ??? Åh jeg er så glad for "Tankestregen" her fra Geilsk, som Godten netop har fået. Min mor har haft pindene i hænderne og har tryllet den smukke kjole frem. Den er strikket i halv bomuld og halv uld.


Jeg synes den har nogle skønne detaljer.

onsdag den 10. august 2011

Mere Glaplyst indhold

Så er 3 stk puder til godtens toptunede legehus færdige. Beklager den ringe billedekvalitet. Puderne er monteringspuder fra S&S 28x28cm. Jeg har lavet den nemme løsning ved at sy betrækkene helt sammen, så når de skal vaskes er det hele puden der skal i maskinen.


Derudover er det også blevet til en stak børneviskestykker syet med inspiration fra denne gæve blogger :o) Behøver jeg siger, at jeg mildest talt er gået i selvsving over det legehus ;o)

søndag den 7. august 2011

Hvidløgstylle og en vinder :o)

Så kom dagen hvor godten fyldte år. Hold da magle mand, det er jo slet slet ikke til at forstå der allerede er gået 2 år..... Ikke desto mindre er hun blevet fejret på behørig vis af familie og venner.


Morten Korch og jeg har i fællesskab lavet vores livs første lagkage. Det blev faktisk lidt af et grin :o)) For da vi nåede til pyntningen var vi hverken indehavere af sprøjtepose eller tylle..... Hurra for min handyman. Indsatsen fra hvidløgspresseren, 1 stk frysepose og en strips. Hø hø resultatet taler vidst for sig selv ;o)

Tilbage til vinderen :o) Den heldige vinder deler pudsigt nok fødselsdag med godten, Randi fra "Mit Pusterum" du er den heldige :o) Tillykke med fødselsdagen og med en doilie hæklet af muresnor :o) Send mig en mail (glaphuset@yahoo.dk) med din adresse, så sender jeg straks doili´en hjem til dig :o)



Til slut får I lige et billede af en af de mange solsikker der nu er sprunget ud med tak for jeres deltagelse i min første give away.

torsdag den 4. august 2011

Another big muresnors doilie ;o)

Nu holder jeg også snart en muresnorspause ;o) Her er den sidste tilkommende Doilie jeg har hæklet til Glaplyst. Den er 40cm i diameter, hæklet i neongul muresnor efter denne opskrift.


Indtil Glaplyst står færdig og indflytningsklar bor den på Sofabordet under det store Bjørn Wiinblad fad. Nu vi er ved muresnoren så vil jeg minde om min lille give away, der trækkes på søndag.

tirsdag den 2. august 2011

Legehusindholdsshopping

Jeg er så småt begyndt at finde ting til godtens legehus. Og jeg har sørme mange planer, så mange, at jeg næsten ikke kan holde redde i dem ;o) Det gamle medicinskab skal males, jeg overvejer at lade lågen forblive som den er. Spejlet har jeg fundet i genbrug, det har en fin neon orange kant :o)

Bjørn Wiinblad platten er august måned, måneden hvor godten har fødselsdag. Platten og skabet har jeg købt hos Alice der har forretningen "Antik og Lopper" hun har rigtig mange fine ting :o) Spejlet og amagerhylden har jeg fundet i genbrug. Jeg overvejede kort, at male amagerhylden, men det er jeg gået fra igen, for det ville da være synd og skam at male de fine blomster over. Den lille metalplade med pigen har jeg købt hos Mols bolsjer, de har rigtig mange lignende med gamle reklamer i mange forskellige størrelser. De to sæt grydelapper har jeg hæklet efter Karens opskrift. Let og lige til :o) Fornemmes det at jeg er gået i selvsving over Glaplyst, godtens legehus :o)