tirsdag den 22. december 2009

Nu holder suttetyven sig væk.

Endelig begyndte Asta at synes, en sut var noget hun kunne bruge. Efter at have bukket mig de første 100 gange fandt jeg en suttekæde frem vi havde fået i gave. Den var af træ med perler og rigtig fin, men den var så fræk gang på gang at stjæle lille Asta´s sut fordi den var for tung.....
Så måtte Mutti igang. Jeg havde egentlig købt seleklemmerne fordi jeg ville sy nogle suttekæder, men det blev til hæklede istedet. Efter nogle forsøg er det lykkedes mig at lave en i den rette størrelse :o)

Jeg har forsøgt at lave en opskrift og tage nogle billeder undervejs, i tilfælde af jeg ikke får mig formuleret så det er til at forstå. Teksten til de enkelte billeder står underneden. Skulle I gå hen, at vise billeder af de færdige resultater på jeres blog ville jeg blive rigtig glad hvis I i jeres indlæg vil ligge et link til min blog, om hvor I har opskriften fra. God fornøjelse, hvis nogen skulle få lyst til et overkommeligt og særdeles nyttigt hækleprojekt :o)

Materialer:
  • Der hækles med garn svarende til hækle nål nr. 3. Jeg har brugt bomuldsgarn 8/4.
  • Brug evt. pynte garn eller andet til den sidste omgang.
  • 1 seleklemme (jeg har købt dem i Stof & Stil)
  • 1 stk knap.

Hækl 56 lm. Vend, stik ned v. 2.m fra nålen, hækl 55 fm.



I sidste m. hækles i alt 4 fm for at komme rundt om enden.

Hækl 55 fm, 4 fm i alt i sidste m. for at komme rundt om enden, forsæt med fm. langs siden


I enden hækles 3 fm sammen for at lave et hjørne, 1 fm, 3 fm for at danne hjørnet i modsatte side.


Fm langs siden, i enden hækles 5 lm til knaphul, spring 2 fm over, 1 km i fm.


Bryd garnet og træk igennem.


Fæstn garnet med en fm, der hækles fm henover garnenderne for at hæfte disse.


I enden hækles *3 fm i midterste fm af de 3 fm fra sidste omg * så der dannes et hjørne, 2 fm, fra * til *, derefter fm ned langs siden.


I knaphuls løkken hækles passende antal fm.

Hækl færdig ned langs siden, bryd garnet og træk igennem. Enden hæftes med en nål.

Der laves et ombuk i enden modsatknaphullet, sæt seleklemmen i og sy ombukket fast.


Lav et passende ombuk til "suttehanken" og sy knappen godt fast.


Fiks og færdig er suttekæden klar til, at "angribe" savlesmækken eller hvad det måtte være :o)

fredag den 18. december 2009

Fristende vejr ;o)

Asta var middagslur mør, så vi vågede os ud med kamera og 4-hjuler :o) Det er SÅ fristende af flere årsager med sådan en gang sne :o) Knipse løs med kameraet, smide alle hæmninger og gå amok i det hvide pulver, grave kælken frem og ønske Asta var lidt ældre en 4½ måned. Jeg kunne blive ved. Det blev dog kun til en travetur omkring Glapmosen med julepost til naboerne og bonusmotion til kameraet og mig :o) Glædelig jul til jer alle :o)

Som barn var det sjovt at brække en istap af, så havde man en primitiv "is-pind" nogengange med knas :o/

En af mosens mange dyr har vidst haft sjov med at sætte sig spor i sneen :o)

Vandrestøvler kom frem fra deres skjul ;o)

De sørgelig rester af vores 300m2 store solsikkemark. Nu ligner det de alle har fået tophue på :o)

Henne i svinget skal jeg da love for vinden har boltret sig, jubii rigtig vinter :o)

Madpakkerne er kommet på frost, så holder de sig også længere eller ???

Skøn udsigt fra Dalby :o)

Skt. Hans bålet blev også dækket til, bagved står de visne solsikker og beder for at der pludselig må komme varme flammer op af bunken.

Den lille lanterne er da helt druknet.....

Til foråret runder jeg 30 år. Jeg ønsker mig en flagstang med et fint Dannebrogs flag, men jeg skal da vidst også ønske mig en ny sokkel :o)

mandag den 14. december 2009

Har været på stoffer i dag.

Det blir til meget lidt bloggeri for tiden. Dagene går bare derudaf, gad vide om der er kommet et ekstra gear ???
Det er ikke fordi vi stresser rundt eller Asta ikke sover om natten. Rent faktisk fortjener hun stor stor ros. Hun har nu i godt en uge sovet fra ca. 22 til 06 - 07 om morgenen. 4 mdr gammel, sådan min pige :o) Hun er glad, godt tilpas og stor trives, hvor er det bare dejligt :o) Her i aften grinede hun for første gang, sådan rigtig med lyd. Hvor var det bare sødt. Far Keld er bare så sjov når han hopper og springer rundt. Han er fantastisk :o)
I dag var Asta til julehygge hos mormor, mens Mutti her kørte en tur i Stof og Stil for at tage "lidt" stoffer ;o) Uh blev da bare nødt til lige at købe en ½ m der og ½ m der :o) Det er jo super fedt at købe stof til kommende Asta dress, når der ikke skal så meget til :o) Nu gælder det bare at få ryddet det sidste op i hobbyrummet, så jeg kan give den gas deroppe :o)
Ellers fordriver jeg den smule nørkletid der er, med at hækle Karen Klarbæks Dannebrog. Det er blevet til lidt julefrokost-værtindegaver :o)

Er der forresten nogen af jer i blog-land der ved hvordan sætter billeder op sådan flere i et, som jeg har set nogle gøre herinde ???



onsdag den 2. december 2009

Kamma og Mummi

Lige et par barselsgaver til Kamma og Mummi. Hvor er det skønt selv at kunne lave nogle ting. Blusen herunde er dog Minymo, men har forsøgt, at lave smækker der passer i farverne :o) De filtede strikfutter er mit første spæde forsøge på at strikke. Sådan nogle skal Asta da også ha´ :o)