lørdag den 31. oktober 2009

Fra mor til datter.

Legetæppe her har jeg lavet til Asta i dåbsgave.
Jeg syede det, inden hun blev født. Vi vidste ikke hendes køn, så stoffet er valgt ud fra, at skulle være til begge køn.
Der er 2 lag pladevat mellem, jeg har lavet en form for quilt ved at lave syninger mellem firkanterne. Kanten er lavet af kantbånd af samme stof som firkanterne, jeg har syet sammen. Ude i kanterne har jeg broderet navn, fødselsdag og klokkeslæt, højde & vægt, dåbssted & dato. Jeg har gjort det ved at bruge vandopløslig vlies. Jeg ledte efter et billede af et flag, en vægt, et målebånd og et dåbsritual, som kunne være udfor hver tekst. Jeg fandt en fin skrift type i word, skrev teksten og printede ud. Derefter tegnede det over på vandopløslig vlies, og riede det fast, hvor der skulle broderes. Så var det bare at gå igang med kædestingene :o)
Jeg er blevet rigtig glad for resultatet, det er Asta vidst også, hun nyder i hvert fald, at ligge og "lege" på det :o)


fredag den 30. oktober 2009

Natlig hækling gør mester

Jeg har arbejdet som nattevagt gennem 3½ år. Da bestemte jeg mig for, at ville lære at hækle, så jeg havde noget til mine hænder når timerne hen på natten blev lange.
Med Politikkens hæklebog og et utal af nøgler bomuldsgarn i tasken gik jeg igang med Oldermor firkanter. Jeg hæklede og hæklede. Pludselig havde jeg en masse firkanter, nåh ja, så kunne de da sættes sammen til et tæppe.
Det er bare ikke så fantastisk et tæppe, for bomuldsgarn er jo ikke varmt og hullerne i tæppet "blæser" det igennem :o) Det blir mest brugt som sommertæppe, når vi synes, vi skal have lidt over kroppen, når sofaen blir motioneret.

torsdag den 29. oktober 2009

Svævende baby guf

Noget af det første jeg gav mig til, at lave da vi fandt ud af, vi skulle have Asta, var små ting til en uro. Det tog 100 år, at lave dem, specielt mariehønen og bilen var noget småt noget. Mariehønen har følehorn og bilen har selvfølgelig forlygter og baglygter :o) Så skal det jo også tage tid :o)

Men men, det har bare været besværet værd. Asta elsker sin uro, der hænger over puslebordet, så meget at hun trods sin unge alder til tider kan blive ret knotten, når hun skal væk fra den :o)
Selve uroen har jeg fået af en veninde. Der er små klemmer man kan hænge ting i.

onsdag den 28. oktober 2009

Smitsom inspiration

Jeg kan da blive så inspireret, at det smitter :o)
Jeg har ikke "blogget" før, men blev super inspireret gennem min gamle veninde Trine, som også er, at finde her. Skøn måde, at få input og idéer fra andre samtidig med, at jeg kan få kommentarer på det jeg selv får kreeret, HERLIGT :o)
Jeg synes, det er en rigtig fed måde, at få "foreviget" de kreative ting jeg laver, så de ikke bare forsvinder i mængden af alt det, det er blevet til gennem årene.
Jeg kan simpelthen ikke lade være, har udviklet et "mormor-gen" mine hænder kan ikke være i ro. Og en anden detalje er, at min hjerne er ved at boble over af idéer. Så er der bare lige den sidste faktor: Tiden..... :o)
Jeg håber jeg kan få knipset løs og få lagt billeder ind af de ting jeg har haft fingrene i. Det kommer nok hen af vejen :o)
For tiden står den på hæklede savlesmække til Asta, der nu er 2½ måned gammel. Den lille pige ynder ikke, at bruge en ellers fortrinelig sut, så hun får savlet en masse. Hendes tøj er konstant vådt, så det måtte mor så gøre noget ved. Her er et par billeder af produktionen indtil nu.